About

Tuesday, July 27, 2010

.: NaK maKan aPa tiMe berbuKa ye?..herm.. :.

heee...
belum lewat petang dah sibuk fikir nak berbuka makan apa..
herm...nak masak cam malas jer
+penat la, terkejar2 balik nak masak
tenaga takde ni..hehe..alasan!

so...mau makan apa?
still thinking!

alang2 dok sebut bab makan2 ni..
hehe..
sesaja nak sajikan..
menu minum petang semalam..
al-maklum tak kije kan semalam..
sempat la goreng2 n buat air tuk minum ptg..
en suami belum sampai umah
air dah sedia terhidang..
alamatnye mama n arif la menjamu selera dl..

abah sampai umah kul 6.00pm..
mama bwk arif turun main @playground =P
so, abah layan minum ptg sorang2..hehe..


kopok leko + kopi'o' for abah+ Neslo for mama!

dannnnnn...
lunch time tu, menu simple je
sbb berdua je dgn arif
kalau abah ada, sure kena tmbh 2 menu lg..1 sayur+1 apa2 jns lauk lain..huhu..

sambal petai..lalala + sup kaki ayam (i like!) +ayam goreng (arif punya+ mama la..hehe..)

dan sesaja tempek lg aksi arif mamam..
ghajin mama menyenap sbb kot2 la dia buat aksi funny (gara2 nak join contest =P)
malangnya aksi2 beliau biasa2 saje..huhu..kicewa mama! =P


herm..kalau jari tu termasuk dlm idung, jd la funny jgk kan =P..hehe..

p/s : kopok leko mama beli dkt Festival Usahawan Desa kat Bkt Jalil..on Sunday! jumpa Tok Kedah a.k.a mak mamalah! later stori mori..tp sedikit terkilan...why?..huhu..nntikan..eceeceeh cam best jer bunyinya..


23 comments:

Ena said...

ehehhe..
sama la kita nampaknyer
still dok pk2 lagi nie..

mrmm.. sambal petai.. nampak sedap je
ena tak pernah masak camtu rasanya
sbb en hubby tak suka petai..
kalau nak terpaksa la beli & makan sorang2 huhu..

siap minum petang lagi.. sedap gak tu..
ayep kemain lagi tu kan!..
ena pun ada gak snap2 harap2 ada la kasi lucu.. tapi.. hampa!! huhu

norihan said...

iena..sedapnya tengok keropok lekor tu..rasanya dah lama tak makan..hehehe...yelah kalau pikir tentang makan ke,masak ke..meti pening...apa2 pun beli kat kedai lagi senang...pandai arif mamam nasi sendiri ye...sayang arif...

zue @ annaleeya said...

sedapnya ayep mamam!!! akak pon suke sup kaki ayam... ratah2 jerk...

pose tggal 1 hari lagi lom ganti... huhu...

~aSHa~ said...

wah bestnye dpt puasa arini...tahniah..doa2 tuk sy ye....

Mama Hanim said...

suka tgk ayep makan, berselera kan..
menu plak semua best je tu..huhu..

slmt berbuka puasa eina..

mummy_ayu said...

selamat berbuka...kalu puasa ayu suka makan murtabak time buka...hari hari pun tak pe

[-suziey-] said...

bila posa..harus menu jadi fikiran..ekkek:D

az rina a.k.a jaijina said...

ekeke, gitulah bile pose ni..asek nak pk bukak ape balik nnti..kalau saye mesti ade kuih, tu..

Nadiah Sidek said...

nnt time mkn, suruh arif posing kelakar2..hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnyer Ayep mamam..
Berselera jer nampak ayep ni mkn kan..Klu lah Qis cam tu kan..seneng hati je tgk diorg berselera mkn..

fabulous.farah said...

hehe..kalo husband farah lauk macam kak ieyna masak tu dah lebih dari cukup. asal ade satu lauk satu sayur dia dah beres. hehe

mamalieyna said...

Ena:
hehe..tu la benda plg disibukkan bila time posa adalah..menu berbuka..hehe..time bulan posa nnti lg la, buntu memikirkan..ececeeh..=P

minum ptg best sbb kopok lekor layan time panas2x..^_^

hahaha..tu la pasai, budak besar ni bukan reti disuruh buat aksi, kena turutkan aksi dr diorang sndiri kan..jdnya huhu..hampalah kita! hehe..1

mamalieyna said...

norihan:
sedap tau sbb panas2x..hehe..tu la psl menu makan ni mmg mslah besar =P..tmbh time bulan puasa nnti kan..

alamatnya semalam, bgkus ktiew tomyam jer..lalala..

hah..arif mmg suka diberi peluang mkn sndiri, kgkadang perlu bantuan mamanya jugak! ^_^

mamalieyna said...

Zue:
ye la kan kak, sup kaki ayam ni ratah2x pun yummy! ^_^

hehe..yg tinggal sehari plg liat tuh! =P tul tak?..hehe..

mamalieyna said...

~ asHa ~
Alhamdulillah selesai sudah..hehe..Insyaallah ..selalu mendoakan kawan2x ^_^

mamalieyna said...

Mama Hanim:
hehe..mmg syok tgk dia mkn, menu dia cuma nasi berlaukkan ayam grg je + kicap =P..lain2 menu mama! hahaha..ups..sup jgk la..cuma arif punya leh merasa kentang jerlah! kaki ayam tak mampu lg.. =P

mamalieyna said...

mummy ayu:
yup..eina pun suka murtanak kalau time bln puasa, tima puasa hari biasa ni, nasi je pun dh cukup..kuih muih takyah,,hehe..

mamalieyna said...

suziey:
betul3x..setuju bangat! hehe..

mamalieyna said...

jaijina:
hehe..mmg kan..tp akak ni, tak kisah kalau puasa di hari biasa,, if bln posa mmg terasa nk kena ada kuih! ^_^

mamalieyna said...

Nadiah:
alaa..arif ni bkn boleh disuruh2..taknak diikutnye..kena tggu aksi spontan dia..huh..

mamalieyna said...

Lily:
Alhamdulillah..skrg ni Arif berselera... alaa..Qis takmo gemuk tu, tu yg jga pemakanan.. ihiks..^_^..Qis kiut je, ok jer..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
itu la farah, akak kengkadang rasa mmbazir + penat jgk..en hubby akak ni, suka la nk suruh msk mcm2..kalau 1,2 gini, tak cukup..haish..!

mamamiera said...

amboi..
sakan ye snap ayep..
baguih.. sy sokong..
tp tgk gelagat bebudak mkn biasanye mmg dorang akn wat aksi lawak belaka.. pepandailah memilihnye ye..