About

Friday, July 16, 2010

.: meNyemaaaak jerLah..tak Sukeeee.. !! :.

mama jarang2 bukak email private (yahoo ler)..
sbb masuk je opis open company nye email..

so, bila sesekali bukak tu..
maaaaak' aaaaiiiih...berpuluh2 email masuk kt inbox..
kengkadang tu cecah ratusan...

paling mama rasa rimas dan lemas adalah
email dr ni haa...FB..eeeiii tak suka tul..
dah yang takde kaitan ngan kita pun di emailnye..
see...


tak ke makan masa, nak mendelete nye tu..huh..
banyak kali terjadi camni..
tak best tul..Bleh ke settingkan kt FB tu, apa2 yang takde kaitan ngn kita takyah emailkan?..ada ke? mama jarang ber FB, tak usik sangat setting pape..bukak gitu2 je dulu..

ditambah pulak dgn email dr ntah sesapa..nama omputih saje..
mama asal tgk nama tak kenal je terus delete..
risau kot ada yg terbawak 'virus'..
boleh jadi kan...

dah2x..tu je nak bebel di hari Jumaat ni..
sambung kije ^_^

p/s arif today beranjak ke-usia 16 bulan...lama tak post n3 psl anjakan bulan dia..sejak berumur 12bulan..huhu..ada masa mama buat la nanti ye..!

18 comments:

ita cutevirus said...

aduhai eina,
ita pon menghadapi masalah yg same.. tak tau dah nak wat camne...

mamalieyna said...

ita:
tu la...rimas tul..takde setting eh?..herm..

az rina a.k.a jaijina said...

samelah masalah kite ni kak..hari2 saya mmg bukak email yahoo ni..hari2 saya mesti delete email2 dari FB ni, nyemak sungguh..

fabulous.farah said...

boleh setting rasanya kak ieyna. tgk kat fb setting. huhuhu..farah pon malas bukak yahoo sbb email dah beratus2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe
inbox sy dah beribu2 dengan FB ni
maleh dah nak delete
tak koserrrr

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah Eina..
Bila buka e-mail..ada jer e-mail yg x diundang masuk..terutamanyer FB gak lah..Selalu org TAG..bila dh TAG..nnt org komen masuk gak kat email kita..tension gak..

Hamizah said...

akak wat spam..boleh delete byk2kalau guna SHIFT..

Zaidah said...

masalah yang sama jugak zai harapi...tension betullah..

Ena said...

a'a la eina..
ena pun dah lama tak bukak email.. risau pulak mesti banyak yg nak kena delete.. huhu.. tak suka mende2 yg tak sepatutnya masuk kan!.. memg menyemak dan menyusahkan kita jekk..

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> mama ayep, sila remove fren yg ade kaitan dgn jual-beli barang, senang...
>> kita dulu cmtu jugak, pastu delete terus yg mne ade kaitan dgn jual-bli barang..sbb update dr situ yg kita dpt tru emel..
>> dapat x??

nanonano said...

salam kenal =)
just nk bgtau..
sy bru smlm setting sbb mls dah nk delete2 sume tu dlm email.

ni cara2nye..

FB->ACCOUNT->ACCOUNT SETTING->
NOTIFICATIONS
kat sni akak tgk ehh byk list semuanya yg update akan sent ke email kite
so stiap list tu ade kotak kecik belah kanan yg bertanda
just buang semua tanda tu
& SAVE CHANGES..

so.lps ni email adelah bersih dr anasir2 yg xpenting..
hehe skian =)

~Siti Hajar~ said...

eina, sy pun hadapi masalah yg sama, bl tgk blog eina bt n3 ni, sy tiru petua2 yg kwn2 komen tu jgk yer...

bagus gak eina bt n3 camni, blh kita kongsi2..hehe

e.l.i.z.@ said...

hurmm FB tu kalu akak penah komen gambar atau status kawan, mmg FB akan sent notification..sama gak ngan gambar yg kawan tagged utk akak..even akak xpenah komen gambar tu tp disebabkan kawan akak dh tagged, sesapa yg komen kt gambar tu, akak pun akan dpt gak la notification tu hehhe

MrS. F!zA said...

huhuhu dulu pon camtu gak..pastu asben la ckp change kat setting tu..ahhaha selamat! kalo tak beratus! padahal masa tu tak main pon FV dah ada notification

Fieza79 said...

tu la...mencik kan..? nyebok je masok mel box kita kan...? pejam mata n delete...!

[-suziey-] said...

ena..ade setting dia..kt notification tu..jgn tick box tu..cth..kalu org komen gbr,new status...ha mcm2 lg..untick kan box tu..so xde la dia akn anta email...tgk setting kt account ok:)

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal selalu gak bukak email yahoo ni. Semenjak pernah gak jadi cam kak Eina, email masuk berpuluh2. malas nak delate banyak2... tu yang rajin je check.

pasal FB ni sal pun kurang arif sebab memang dah tak pernah dah bukak FB tu... hehe

Nadiah Sidek said...

blh setting benda tu. ikut cara nanonano tu :)