About

Thursday, July 22, 2010

.: MaLam MinggU ke Up-TowN :.

Malam minggu yg lalu
G uptown damansara..
Pergi tanpa ada tujuan utama..
Saja jalan2 cari makan, cuci mata..

Memang tercuci betul! Haishh..
Elok masuk kete, arif dah sleep..
Yelah dah dekat kul 10pm pun..
Tidolah dia!


Time ni singgah jap kat tampat kije abah
Saja snap gambo..hehe..
Pastu singgah lagi kt Balai ni pulak..
Dah dekat pun dgn uptown damansara tu..
Arif still sleep..so mama tunggu dlm kete je..
Dah sampai uptown tu..
Time nak masuk parking (tepi2 jln je)
Haisss…nampak la pulak org tgh dok 'main wayang' dlm kete..
Kitorang parking blkg kete diorang..

Masyaallah…memalukan!!

Dah tu buat2 slamber cam takde orang lak perasan diorang tgh ber'asmaradana'..
Glup..terkedu jap..malas nak ambik pusing..
Ngam2 kitorang parking, time nak kuar tu..
Saja bising2 kan diri..
Dah tu baru diorang perasan dan kuar dr kete..
Huhu..malas nak komen panjang2..
Sbb ni blog tuk my arif baca 1 day kan..huhu.
Memang mama tak beli apa2 sangat pun..
Arif pun mood tarak ok..
Dia mengantuk sesangat..
Tapi still ok jer..sbb mama bawak stroller..
G makan2 dan sambar 2 helai baju basahan arif je .. ^_^

bwk stroller..tapi bila dah terjaga dr tido tu, abah kena dokong juge..huhu..
Lepak makan2 jap...lewat malam makannye..huhu..

Sudah makan, balik lah!
Memang saja cari penat kaki jerlah..huhu..
Orang pun ramai, almaklum mlm minggu kan.

ni ler hasil rembatan mama...2 helai je t-shirt buat basahan..rezeki arif ^^

daaah modelnya nak interframe juge.. ^_^



besar sket bajunya..tapi oklah! suke belang2..hehe..


49 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah cantik baju leh la masuk contest stripes kiter lepas ni...hu..hu..

Ena said...

sempat sambor baju tuk dak ayep yeh!>. hehe camtu la.. kita nie sejak ada anak .. asyik beli baju anakkkkkk je kan!.. lupa nak beli baku sendiri.. ;D

selalu gak jumpa org yg suka bua waynag denggitu.. haihh!

eT said...

hehe...kalo jalan shopping mmg habuan anak laaa...untung ariff dpt baju baru...hehe

mamalieyna said...

anje:
oh dah lancarkan kontest baru?..menarik..^_^

mamalieyna said...

Ena:
tu la pasal..anak jugak dpt habuan..takpelah...anak kita jugak..hehe..

mmg la kan..semak mata memandang! aduss...

mamalieyna said...

eT:
tu la anak2 skrg ni, takyah meminta mamanye sibuk2 nak belikan..hehe..

Nad @ MamaZakwan said...

hai, arif, arif.. :) COMEY!

chugie said...

rajin betul eina ke uptown ni ye..
emm malangnye, tak pernah pulak kite ketemu atau terserempak kan eina! heheheh:D

hajarus said...

hajar lau turun penang pun bese gak jumpa orang yang sker wat wayang tu kak.. tapi xtau nak cakap per wat2 xnampak je laaa... huhuhu..

akak t lau ayep pakai baju belang2 biru putih tu plak jgn luper publish yer... berkenan tengok baju tu...

Fieza79 said...

murah2 kan menda2 yg jual kat situ tak penah g tp penah tgk lam tv..huhuu

fieza pon pntang nmpk bju belang2 mesti rembat gak utk Irfan...suka belang..!

Ain said...

kalau singgah tempat camni, mesti terbeli jugakkk....

mana boleh tengok jer...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik Baju Ayep..baju belang2.. ;)

fabulous.farah said...

hehehe..dah banyak kali kantoi ngan orang 'ehem" dalam kereta kat area tuh..huhuhu..kiteorang lagi best menyakat=p

Ieda Al-Habsyi said...

wah macam bestlah uptown tu (ieda yang jakun) ekekeke! rasa nak g la plak :)

LyNn HaMzAh said...

dah lama tak pergi uptown...ada 10 tahun agaknyer...huhuhuh...mesti dah berubah kan uptown skrg nie...dan makin meriah...

MrS. F!zA said...

kak, tringin giler nk p uptown, downtown cheras dh sampai..

skg ada ank kecik malas la kuar malam..kecik2 dulu pon darwsiy kerap mngis mlm w/p tak pnh jalan malam..

ayep gak dpt baju ye:0

hazlina said...

kita berkenanla kat botol susu ayep,hehehe!!

ezan said...

rajin ek mamalieyna g uptown. xpernah lagi bwk sarah sebab sarah ni atdo awal. kul 9 je dah tdo. susah la sket. aduh. rugi2... :P

mek da ©™ said...

bestnya tak pernah merasa g situ..maklum la kalo tak jb klate..adeh

~~*Lady Salwa*~~ said...

cian arif ye, ngantuk2 pi berjalan2... hehe

tu la kan, kalau beli baju ni asyik dok beli utk anak je. baju sendiri tak teringat sangat pun nak beli... hehe

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai eina..

mmg klu jalan shopping2..sure ada something utk anak2 kan..

zue @ annaleeya said...

waaahhhh.... sempat rembat utk ayep tuh... klu dah ada anak cmtulah... berabis utk anak jer... kita tak beli pon xpe...

akak pon slalu tgk org main wayang gitu eina... mmg tak malu sgguh...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

fuhh...kalu kita, nampaknya lambat lagi la nak sampai uptown ni...tunnggu anak masuk darjah 1 dulu la...hhehehe

Mamamya said...

dah lama x pi uptown damansara ni...dulu masa dok kat kuala kubu bharu (pengantin baru lagi masa tu..ehehehe) selalu lah turun sini...suka makan roti pisang kat gerai yg jual2 makanan kat situ....

[-suziey-] said...

aQeel byk baju belang..mcm macho gitu boy pakai stripes..ekek:p

ieyna..ape dorang buat dlm kete tu? raba2 ke? hahahhahah

Dilla Ady said...

aiyakkkk...berubah lagi la umah eina nih..hihihi..

comel arif pakai baju stripes..tp nape arif cam kurus sgt nih...mungkin baju tu besau sgt kot..

eee...takde sivik btul la diorang tuh..dalam kete pun jadi...wat malu kt bebudak jek..

mamalieyna said...

chugie:
tak la selalu..jrg2 pergi..^_^..

tu la kan, eina kalau ke mana2 sure usya2 gak mana tau terjumpa mmber blog! hehe..mlgnya tak pernah jumpa..

mamalieyna said...

Nad @ mama zakwan:
hai auntie & abg zakwan yg encem..hehe

mamalieyna said...

hajarus:
tu la hajar, kang ditegur, tak psl2 kena belasah ke hapa.huhu..

hehe..sure punya..tp baju tu sedikit besar, tggu sket time lg..^_^

mamalieyna said...

fieza:
herm..ok la..mcm pasar mlm gak..cuma kt sana byk pilihan..glamernye t-shirt la RM10..^_^

tu la kan, baju belang2 nmpk smart ^_^

mamalieyna said...

Ain:
tu la, ada je nk sambar =P..seb baik duit tak bape nak ada time tu..kalau tak dgn brg2 mamanya pun sambar!

mamalieyna said...

Lily:
belang2 jugak berkenan ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
hahaha..siap nyakat ye farah...syok gak tu..=P

mamalieyna said...

ieda:
alaaa org jauh rasa la teringin nak dtg kan..hehe..biasa2 aje. cam pasar gak, tp byk kedai, byk org, byk ragam ler..hehe..

mamalieyna said...

LyNn"
oooh ye ke..eina lak sejak kawen baru turun ke sana..almaklum, lewat mlm baru bukak kan..hehe..dh jd isteri org baru lah ada ksempatan kuar lewat mlm..

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
tunggu la darwisy besar sket..kalau dia tak biasa kuar mlm susah jgk tu..dah la situ mmg panassz..arif pun kt stroller letakkan kipas kecik tu..kalau tak kesian la,sure berpeluh2..ramai orang kan..

mamalieyna said...

hazlina:
berkenan beli ler..kalau eina ke mana2, mmg suke tengok botol2 susu..berkenan ambik..hehe..

mamalieyna said...

ezan:
ala ezan, tak rugi mana pun..biasa2 aje kt situ..syok dok tgk orang ramai je..heehee..boring2 jenjln situ ok la..^_^

mamalieyna said...

mek da:
meh la turun KL, kak eina jamu soto takpun laksa..hehe..

mamalieyna said...

lady salwa"
dah biasa dok ajar dia jenjln mlm..dia turutkan lah jua..huuhuu..

tu la, anak jugk dpt habuan pi mana2 pun..

mamalieyna said...

mamadanish:
tu la..anak jugak kita ingatkan..diri sendiri dh jatuh no2 dah..huhu..

mamalieyna said...

zue:
ye kak, ini belum anak pompuan, kalau pompuan, lg gila membeli..hehe..

ishh mmg seram sejuk tengok org bercumbu2 live gitu..geli geleman tetiba..aduhai..

mamalieyna said...

izaNn:
orang dok putrajaya mmg takde nye nak turun damansara sini kan..jauh pulak memalam,nak kuar jenjln, anak kecik pulak..susah2...takpa tunggu anak msk drjh 1 dulu..hehe//

mamalieyna said...

mamamya:
ohh ye ke..ada eh roti pisang?..eina tak perasan la pulak..ramai org kt kedai mkn ni..tak smpt nak survey2 pun, terus duduk kt kusi jer..tunggu en suami yg order..huhu..

mamalieyna said...

suziey:
tu la kan, nmpk macho sket, berbelang2..jgn hidung belang sudah..ekeke.. =P

hahaha..mau tau ka?..ala takde la smpai tahap klimaks lg time tu..just pns2 dgn bercumbu2an..tp sudah bisa buat diriku rasa geli geleman..! haishh..

mamalieyna said...

Dilla:
ada problm la template la..huhu..ni pakai blogspot punya je..mls nk godek2..huhu..

tu la, nmpk kurus sket eh, mgkn salah cara ambk gambo kot ^_^

herm..apa nak dikata, mana2 ada je yg menyemakkan mata memandang nih!

bintangku said...

kat sini lg tgh mlm, lg meriah... tp yg lecehnya bab parking.. huh..

nza said...

aduhai mcm xde tmpt lain nk brasmara dana....mmg spesis xtau malu la tu eina.....

Mama Hanim said...

perhhh..ada free show plak tu..huhu..