About

Wednesday, July 7, 2010

.: LaYaN BreakFast DuLu La.. :.


huhu..
problem still there..
walaupun ada komen2 yg dah memunculkan diri..
tapi..mama tengok tuk n3 sebelum2 ni..
still ada komen yang tak muncul..
hampeh tul..! =P

takpe2..releks kan..
pepagi dah nak merungut..

jom layan breakfast mama semalam..
hari ni posa..^_^

semalam sebab abah baru balik dr kerja mlm..
so dia cuti la siangnye..
jadi, abah ajak breakfast sesama

try kt Cafe baru ni
doktor punya Cafe tau..
Doktor Mansur..ada kembar 3..tu yg nama Cafenya Dr M3 gamaknya.. ^_^
dah lama dia bukak, siap ada buat promosi dulu
tapi mama tak pernah lagi try ke sana
so, ni first time lah!
sebelah Klinik dia jugak...

tmptnya mmg nampak best..
mama just ambik simple menu + air nescafe
abah pun simple menu + air teh tarik
total up =RM 8.80... hermm cam mahal la jugak kalau area sini..
kalau mamak shop baru RM 5.00 gitu rasanya..
maybe charge tuk tempat duduk kot =P

layan pic yg mama snap sket..
pakai HP jer.. ^_^


takde orang sangat lagi..baru kul 7.50am gitu..
menu booklet + menu mama n abah semalam...
nice view...^_^
p/s jarang-jarang b/fast kat kedai ..sesekali pi b/fast, rasa cam mahai jer...hehe..padahal orang lain maybe rasa biasa je kan..


25 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kita breakfast makan roti gebu jek...hehehe

dalila said...

hahahaha..cam mengong jer tak jumpa tempat nk tulis komen....

rasanya harga tu ok lah mama tuk dua org mkn...

mamalieyna said...

IzzaN :
oklah tu, ada gak tuk di sarap ^_^

mamalieyna said...

dalila:
hehe..arap maap je, special sket template baru ni.. =P

*tu la, ok jer kan..saje je dok campare ngn kedai mamak =P

mummy_ayu said...

ah ah...ok la price untuk 2 org tu..kalu kat depan..luar opis ayu nie..ada sekali tu ayu beli untuk sorang...7 hinggit..lagi la..sekali je la..

Zaidah said...

hari nie bfast zai bawak mee goreng bodoh (tak ade ape....tu yang panggil bodoh)....hehehe...tapi klu bfast dah RM8 memang mahal...tu blum lunch lagi...huhuhu

LYaFRINA said...

waa..eina comeinya deko dia.. lya suka mkn kat tmpt y ada deko menarik n selesa..nk mkn pon ada selera..kerusi tu empuk..best asya main loncat2 tu.. hehhe

eina stuju..kt n3 lama2 komen hilang.. kat situ tunjuk 20komen.. tp y ada 7 komen... dah la komen2 y ada tu komen y lya reply..bkn komen2 dr blogger..sakit ati..harap komen tu muncul semula nanti... jangkit gak erk kat n3 lama..kalo nk kata just utk n3 kelmarin blh la trima sbb poblem tu kelmarin..

ishhhhh.. tension kalo duk layan..

nza said...

sama dgn blog akak, komen hilang tah kt mana...dr smlm lg problem tu...hu.hu.hu....bestnya breakfast...lapar la pulak...

zue @ annaleeya said...

haah eina... ader gak komen yg hilang ntah mane... gerammm kan???

cntik view cafe nih... nmpak mcm ekslusif gitu ...

Fieza79 said...

best dpt bekfes tmpat cenggitu...btambah bselera nak mkn...

dh mahal tmpat lawa sure kena dok tahan lama sket kt situ...!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiklah tmpt tu..
Mknan nyer pon mesti sedapkan..
kira ok lah harga tu..Harga mknan dia tu lebih kurang ngan kedai mamak kat bwh umah ktorg ni..cekik darah kedai mkn kat area umah ktorg ni..

mamalieyna said...

mummy_ayu:
tu la kalau bf memahal, cam tak berbaloi lak..kalau lunch tu ok la..alamatnya mmg tak jejak lg la pastu..hehe..

mamalieyna said...

Zaidah:
hehe mee bodoh eh, sian mee dibodohkan =P

tu la, mau budget bape hengget tuk makan je, kalau bf pun mahal cenggitu kan..huhu..

mamalieyna said...

Lyafrina:
deco dia mmg cun..kalau arif ada pun sure dia suka n mau lepak lama2..hehe..tu yg rege dia charge mahal sket tu..nak tampung kos deco2 ni..hehe..

*ye la lya, kt n3 lelama, still tak muncul komen, lg hilang ada la..hukhuk..

mamalieyna said...

nza:
kita senasib kak..hukhuk...

tak posa, bleh la pekena kak..saya posa..huhu..

mamalieyna said...

zue:
tensen kan..hukhuk..tak best tul!

mmg cantik cafe ni, sesuai ngan rege makanannya..hehe..

mamalieyna said...

fieza:
jrg2 eina bf kt luar, ni saja terjah..dkt area tmpt kerja gak..^_^

mamalieyna said...

Lily:
ye ke lily, kiranya mmg mahai la kedai mamak area umah lily tu ye..tmpt eina kalau warong or kedai mamak biasa, murah sket..

Dilla Ady said...

alamak mama...byk lak tertinggal entri..sori ye..

first, tahniah tuk arif menang contest..u deserve it darling! muah..muah tuk arif..

Second, sedapnye bekpes arif...mama buh susu ape ek kt cereal die tuh?

Third, mahal ek RM8.80? okeh la mama..slalu kt sini pun dilla biase bekpes kalu camtu lebih kurang harga tuh..so, okeh jek la..tak mahal sgt..hihih

Fourth, tekunnye arif leh tgk tv sampai camtu skali..cam da budak besar da die..acha tak leh nk concentrate tgk tv camtu skali..musti jap jek...pastu lari ntah ke mane2..

Fifth, jelezzz tgk tv baru mama...beznyeeeeee....hihihihi

Sixth, beznye durian ngan udang2 tuh...errr...durian tu tak dibuat tempoyak ke...aduhhhh...beznyeee...

mamalieyna said...

Dilla:
waaaaah terharunye...semua Dilla cover nih...^_^..panjang lebor komennye haa...tQ dear! sudi2 la komen2 selalu..

ala si mamanye letak susu tepung dia jugak cmpur dlm coco crunch..laju je dia telan, suka la maknanya tuh..hehe..

8.80 tak mahal eh..kalau tapau kt kedai makcik2 tu, baru 1.50, pastu buat air sendiri, kan byk jimatnye..hehe..

arif ikut mood gak, kalau mood ok, layan jerla die...tekun buat sesuatu,,^_^

hehe..jgn la jeles, meh join together2 tengok meh..hehe..

herm..tempoyak mil dh kasi dah...yg ni isi tuk dimakan, tp tak habis2 lg, dh terasa masam sket..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal breakfast donut je semalam... hehe. nampak cam sedap je menu breakfast tu...

er, rasanya ok kot harga camtu...

Mama Hanim said...

ooo best tu.. td bekfes dgn burger je..huhu..

[-suziey-] said...

interior design menarik..tu yg mahal kot..kena cover balik modal..ekkeke;D

fabulous.farah said...

kedai dia cantik..merah mak ngah..huhuhu

ummuabdullahsyaakir said...

boleh tahan juga harganya...