About

Tuesday, July 13, 2010

.: inGat MaiN Je aHkaK ni..aik..ahKak? =P :.

hehe..
saje je..ahkak?
my arif ni..siap bercerekup bagai..

sebelum tu, kasi mama bebel sket..
bebel kt umah arif tak faham, buat donno jer..
biar mama bebel kt sini..
next time sila baca eh, arif...hehe..

nak tau... arif skrg kuat main..
main sokmo2..kengkadang lawan mata mengantuk semata2 nak main
kengkadang dah sangap2 time baring dia boleh bangun lawan mata..
pastu g main..
lagi 1 peelnye skrg..

balik umah je, time dia ingat nak main..
ditarikkan bakul menan..
then, diterlingkupkan raga menannye tuh..

tak ke bersepah semua menan..
huhu..
pepun janji arif happy, mama redha jerlah ye..
skrg rumah tak bape nak boleh kemas selalu
asal kemas je..

gatai la tangan si kecik ni..
pi tarik2 kain alas yang dia leh capai..
then..ada la benda2 disepahkan..

tak barang menan, brg2 lain pun jadi..
kasut kt luar pun diangkutnya bawak masuk umah..
if pintu terbukak..

pepun, ini time dia mengexplore kan..
explore la puas2 ye arif..
mama tak halang... ^_^

ok layan ahkak berserkup ni..hehe....

bangun pagi (hari minggu ni)...terus selonggar apa benda2 berhampiran dia..serkup mama n HP!
sibuk je nak serkupkan ke kepala, tak menjadi..so mama tolonglah! ^_^
elok pulak dia..tak mo bukak..lol..
see...ok jer di kepala, dia buat mende lain..hehe..
weeeiiii..comelnya ..Arif versi gegirl.. =P..hahaha..
kusyuk ye kam0! ^_^


p/s : tapi the best part is...arif dah pandai disuruh itu dan ini.. dia faham la kiranya... simple thing selalu mama suruh skrg is.. ambikkan diapers n buangkan diapers.. and others ... yang simple2 ! mama happy tengok si anak yang dah faham arahan kita..hehe..! ^_^


18 comments:

eT said...

alala..cutenyer pakai serkup...
sonok kan bila anak dah boleh tolong2 amik barang...hehe

Ain said...

chumelllnya ayep versi gegirl....

elok pulak dia pakai kan eiyna.....

hehehe

iem said...

alala tomeinya pakai serkup mama ye..macam girl lah ayip pakai camnii hehe

Izan Ishak said...

ayep jadi ahkak kejap ye!
twn plak kalau kat umah suka pakai tudung kecik ummi dia.
**seronok sgt tgk anak kecik dah faham arahan kn~~

Mama Hanim said...

phewiittt..cute nya..hehe..

mek da ©™ said...

mcm nenek jek pakai cam tu ayepp..xde la gurau jekk..ape la mama ni..kacau tol..sian ayep

MrS. F!zA said...

ahahhaha tak da plg dia buang scarf tu ye..

dh mcm omak dah ha... huhu

Ena said...

ekekekkeke..

comey nyekkk dah ayep tu berserkup bagai.. memg terserlah kecomelan tu.. ingat kan dak gegil tadik.. ;D

budak2 memg cenggitu kan!.. harap2 nanti dah besar tekun dan fokus .. ;)

nieda said...

wow dah besar dia, faham simple word...kalau Humaira jgn harap boleh letak something kt kepala dia..sabar je lah..

chugie said...

huhu.. ayip nak menguji mamanye tu..

dah macam gegirl lah si ayip tu..

~aSHa~ said...

kena dpt kan adik gegirl gini..ehehee

zue @ annaleeya said...

nih arif bulih jadik arifah.... hahaha... nnti ayep mtk adik gegirl dgn mama k....

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la, time mcm ni la diaorang nak explore itu ini... rumah memang bersepah la...

cute je si arfi ni pakai cerkup kepala... hehe

tu la kan. best je rasa bila anak dah boleh diharap (faham arahan)... ringan sket kerja kita... hehe

mamalieyna said...

eT:
hehe..betul tu seronok bila dia dah mula faham apa kita suruh dia buat! ^_^

mamalieyna said...

Ain:
tu la pasal, takde lak nak men bukak2..hehe..

mamamiera said...

ala tomeynya mkcik ayep ni pakai serkup mamanye ye.. =D

ummuabdullahsyaakir said...

comelnya ayep pakai serkup tu..tapi taklah dia tarik ye mama?

fabulous.farah said...

orang cakap bila ade anak jangan lah nak berharap rumah sentiasa kemas kan. hehe. pakai serkup dia tak buang pulak. hehe