About

Saturday, July 24, 2010

.: di HaRi saBtu ini :.

di hari sabtu ini..
tidak ke mana2kah?..hehe..

plan mmg nak kuar...
itu yang mama tak masak ni..
tapiiiiiiiiii..

tadi abah kuar ke workshop..
katanya nak tukar 2 tayar kereta bhgn depan..
skali abah telefon balik..4-4 tayar nak kena tukar..
pastu tang sana, tang sini mau tukar jugak..
total cost katanya..riban2..aduhaiii...
mana ada plan nak kuarkan duit byk2 tu skrg ni (duit abah la, dh gaji =P)..
plan nak soping ada la..

nak cari baju raya abah n arif..(mama dah ada..tp rasa nak tmbh lagi..lalala..)
tapiiiiiiiiiiiiii...
dah macam tu gaya..camna plan ni?..
menjadikah?..huhu..

tunggu jerlah sampai si abah balik..
mama nak jenjalan weeeh..
tapi tadi, ayat penyudah di telefon..
abah cakap.."hari ni dok umah jerlah, takyah jenjalan"..dlm nada mengusik..hukhuk..

mana bleh...tetap gak nak kuar jenjalan..
mama lak dah kering kontang ni, gaji hujung bulan nanti..
harapkan abah je if nak jalan2 cari pasal..hehe..

ni, lom masak pun, nekad nak kuar mkn kt luar jgak.. =P
ntah kul bape la si abah balik ni..
arif sleep dr jam 10am tadi..huhu..


21 comments:

zue @ annaleeya said...

samelah dgn akak eina.. dah kering kontang nih... lmbatnya dpt gaji... nak jln2??? idajla... somi pon dpt gaji awal bln nnti..huhu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

hu..hu...tang kete ni tak leh nak wat pe la...nak pakai ari2 kan...dah la travel jauh...hu..hu..tak pi jenjalan taman pun leh jugak tak yah kuar duit punyer

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hari ni kita dok umah jer..hubby keja..

Keta pon tau dh gaji..so dia pon minta tukar yg baru..hehe.. :D

mumyShaneQeisha said...

saya pun bila nak jejalan, mesti ingat nak makan kat luar.Liat rasa masak,spare time utk melawa nak kuar rmh.:)

~Siti Hajar~ said...

alamak riban2 kos tuk keta ja..tp nak wat camna, keta tu penting, mau xmau kn la bt jgk kan? huhu..

sama la kita, poket dh kering kontang dah ni, gaji lmbt lg..huhu

Zaidah said...

keta tu macam tahu aje dah gaji....sampai riban2...mesti lari bajet...

nieda said...

rasa x bestkan kalau weekend x jalan..nida pun kalau habis byk, mulalah ckp kt hubby, hari ni kita x yah kuar, nanti habis duit..pastu dia jwb: leh caya ker??haha
mesti nak kuar gak..

~asha~ said...

eh ai minat templete ni...tlg share lieyna guna yg mana? pls

nanti free add ym azrisha03@yahoo.com k

haslina said...

ala cian...gitulah kan..mmg kegunaan yg amat penting kereta..nak tak nak kena layan gak kehendak kereta tu...

kat rumah ni klu nak kuar tetap masak juga..senang sudahkan urusan yg hendak dibuat dengan perut yg sudah kenyang...
;))

abih tu jadi kuar ke tidak?

Nia said...

jadi akhirnya ke mana Lieyna? biasa kalau anak tido, ape2 hal pun mesti kita tunggu si kecik tu bangun dulu kan.

Entri Terkini: 10 Kerisauan Aku

nza said...

aduzzzz..malang xbrbau..gitulh kalu bela kete.....jap2 nk tukar itulh, ini lah..awal bln dpn kete kt nza kena major servis...mau dkt rm1000 gak tu..brg toyota agaknya mahai ckit kot..lak tu dh dekat nk raya nie...hu...

Ena said...

ehehhe..
camtu la kan.. bila projek yg diplan tergendala.. dan projek lain pulak menjadi penyudahnya.. aduiiii!!
so, p mane semalam? ;D

mamalieyna said...

zue:
tu la kak, eina ni seb baik en suami ni gomen, gaji awai sket dr kita yg kije private sector ni..huhu..

mamalieyna said...

Anje:
tu la pasai, kete ni nak taknak kena gak pelihara dia, kita dok guna khidmat dia everyday kan..huhu..takpa lah mmg nak kena service gak sbb nnti nk blk kg time raya..awal2 buat hal, awal la servicenya..nnti takyah lagi..huhu..

mamalieyna said...

Lily:
huhu..eina hari ni dok umah jerlah..
tapi sabtu/ahad berjln jugak..lalala..

haa tu la, tau2 jer dia ni..tp okla kan, dr dia buat hal time bkn gaji..huhu..

mamalieyna said...

mummyshaneqiesha:
hehe..biasalah tu ye,,kita ni asal kata nak kuar je, excited nk kuar je siapkan diri..msk2..nonono..hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la, kena turutkan jgk kehendak dia..kita dok guna dia tip2 hari..huhu..

pokai giler bulan ni, huhu..

mamalieyna said...

zaidah
tu la, terpaksa kejar2 budget ni..mmg lari giler2 aa..huhu..

mamalieyna said...

nieda:
tu la kan, asal kuar jer sure duit pun turut sama kuar //huhu..tp kalau tak kuar tak bleh kan.. =P..camno?

mamalieyna said...

~asHa~
ye ke..eina pakai template dr blogspot jer, sedia ada dlm tuu...asha try la view..yg simple parten jer..

mek da ©™ said...

mek da pun lom beli lg dan xtau lg nk pilih tema pe