About

Monday, July 19, 2010

.: BuLetiN PagI :.


Salam 1 Malaysia..

Lintas langsung dari perkarangan Taman LTAT..Bukit Jalil..
Melaporkan terdapat 1 kemalangan melibatkan sebuah kenderaan
yang mengakibatkan kenderaan tersebut meletop dan mengejutkan semua isi rumah
di kawasan persekitaraan!..

ahha...tak reti la nak jadi pemberita =P

oooh kejadian ni benar2 berlaku..
awal pagi tadi..
di kawasan taman mama..
Taman LTAT, sekitar jam 6.00am..

kereta meletop..mangsa mama tak pasti kecederaan macamana
yang pasti BOmBa datang dulu
disusuli Ambulan a few minutes after..

time kejadian berlaku tu
mama tengah solat subuh, then terdengar something melanggar sesuatu
gedegang gitu..solat pun terganggu ler..
dalam hati terdetik..isssh cam eksiden jer...

then..tak lama pastu bunyi letupan..
bukan sekali..but ada dlm 2,3 kali..
after solat mama buat taktau lagi..dok sibuk uruskan arif..
then terdengar letupan lebih kuat..
pastu sirent BOMBA pun berbunyi..
kebetulan bomba dekat je..betul2 depan kawasan perumahan mama ni..
jengok2 kot tingkap..nampak api marak menjulang..
dan Bomba dok padamkan..

sempat mama snap =P...biasa la kawan..hehe..
huiish..seram gak mama..
tengok kebakaran gitu..
tak pasti lagi apa berlaku, cuma teragak2 je..
maybe eksiden dan kerete meletop..

tak boleh nak kepoh2 lebih..
nak cepat nak g kije kan..
time dah kuar nak g kije kul 6.30am..lalu kot sebelah jln tu
baru nampak sebuah kete tonggeng terbalik
dan dah hangus terbakar..BOmba still di situ..
dan mangsa, dah dibawa ambulan..

huiiss...menyeramkan!
dan ODWay datang kerja, nampak 1 lg kemalangan kete kancil bertembung Pesona rasanya..
remuk jugak! aduhai...lg satu menyeramkan!

pepagi dah sibuk melaporkan..hehe..
selamat bertugas! ^_^

27 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho template ni sy dah guna ari tu..tapi tibe2 tgk takleh nak letak iklan nuffnang kat header..terus tukor..wekekek tapi cung tau template ni..i like..:-)

kita pon takut tgk eksiden..
sian org tu kan
apela nasib dia tu..
mintak2la dijauhkan dari kita semua jd camtu..aminnn

iem said...

hoho eksidenlah paling takut tengok...pagi2 lagi tu apa jadi ngan driver tu yek..

cantik templete baru nii..sweet je..rajin eina tukar..

Aleeya said...

smlm pun kuar lwt ptg ngan hubby..tenampak la satu eksiden ..moto ngan kete..mati kot penunggang sebab dia da telentang tebaring je ..polis2 pun bio je dia tebaring dlm ujan tu..walhal ambulan da ade..angkat je la kan..tapi tengok lelaki tu tak begerak dah..ngeri2..

Aida Alias said...

mengerikan betul sampai terbakar camtu.. hari2 ada eksiden dimana2.. entah brp byk.. semoga kita semua dilindungi oleh Allah SWT dari perkara2 buruk.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Seramnyer..klu lily nmpk kemalangan..cam takut nk pandu keta..kat sini blum pernah lg cuba pandu keta sendiri..klu hubby keja..lily nk p hsptl bawa Qis..sanggup naik teksi..x berani lg nk pandu keta kat sini..semua keta laju2.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, sempat ye snap gambo... hehe. blogger tegar nih... hehe

tu la, benda yg paling ditakuti adalah eksiden. seram je rasa...

cat baru lagi ek... cantik... suka sgt...

nza said...

tragis gak tu.....smpt jerr la eina snap pic...boleh jd wartawan profesional nie...hi...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

takutnyer kalo ada kemalangan kan...mintak2 dijauhkan la...dah la kiter ni tiap2 ari travel pi keje

Zaidah said...

dah tukar rumah baru....lah cantik....apelah jadik ngan pemandu keta tu yerk....sampai terbakar macam tu...

Fieza79 said...

wahh umah dh tuka baru lg..btol ke blog eina ni...lain benor..heheh..
pape ttp blog yg cute..!

pg2 dh jd pemberita eyy..ishh tp takot kan letop2 ni..cm na la keadaan mangsa tu kan..?

Mama Hanim said...

wah2..cun btul new template ni eina.. i likeeee...hehe..

- mmg takot kan tgk eksiden yg teruk2 cmtu.. take care sokmo ok..

mamalieyna said...

Rose:
tu la baru perasan, takde iklan nuff..hukhuk..tp dh berkenan ni...tggu sampai boring, boring kang tukau lagi..lalala.. =P

ntah la apa nasib dia..rasanya dia smpt kuar b4 meletop..sbb ambulan dtg kan..kalau dh arwah..sure polis je dtg..huhu..mmg seram seeh..

mamalieyna said...

iem:
mmg takut la..taktau apa jd kt mangsa, tak smpt nak kepoh2 jd pemberita kt lokasi, sbb terkejo nk g kije..huhu..rasanya cedera je kot..sbb ambulan yg dtg..sempat dia lari kuar dr kete agaknya..huhu..takutt..

hehe..eina mmg suka tukar2, biasanya time eina boring buat kije, eina view la template yg ada, berkenan tukar je..lalala.. =P

mamalieyna said...

Aleeya:
eeiii lagi takut kalau tertengok mayat mangsa kemalangan! seraam!

mamalieyna said...

Aida:
ye la kak, tiap2 hari ada kan..moga2 kita2 ni dijauhkanlah..takut..!

mamalieyna said...

Lily:
tu la lily, menambahkan ketakutan sedia ada tuk drive sendiri..huhu....walhal eksiden ni berlaku, dlm kawasan taman je, bkn jlnraya besar tu..kalau jlnraya besar, sure dah sesak jln ni..

mamalieyna said...

lady salwa:
ihiks..semua perkara yang berlaku di sekeliling, kita kena peka ..as a blogger..ekeke.. =P

tu la kan, seram bab2 eksiden ni..huhu..

mamalieyna said...

nza:
ihiks..harus kak..seb baik takde professional camera (dslr ke..)...kalau tak lg canggih laporan eina ni..hehe..

mamalieyna said...

Anje:
tu la anje...ini pun berlaku dlm kawasan taman je..herm..kete sebijik yg tgh didrive pun leh eksiden...langgar tembok simen penghadang jln ni..tu pasal eksiden..huhu..takutt..

mamalieyna said...

Zaidah:
hehe...maceeh..eina mmg suka bab2 tukar umah ni..=P

ntah la, tapi still hidup la, sbb ambulan dtg cepat kan..maybe dia smpt lari kuar sblm kete meletop rasanya..

mamalieyna said...

fieza:
ihiks..betul la..jgn ler buat2 heran..eina ni kan sokmo2 suka tukat template..lalala.. ^_^

mmg seram...taktau apa jd kt mangsa ni..huhu..

mamalieyna said...

Mama Hanim:
ihiks..thanks..^_^

yup, kena berhati2 selalu kan..ini pun berlaku sbb maybe kete ni laju, walhal ni dlm kawasan taman jer..huh..seram..

Dilla Ady said...

rajinnye la eina tukar template ek..tapi takpe, eina terer bab2 tukar template nih..kalu dilla, haiyoooooo....tensen!

cantik...tapi dilla lagi suke yg sebelum nih..hihii..

ngeri ye eina tgk eksiden tuh..agak2 camne la keadaan mangsa kan..sian la..

[-suziey-] said...

umangaih..ngerinya..xtau ek mangsa tu mati ke dlm kete tu..

fabulous.farah said...

dasyat ke akk ieyna? lepas ni tukar kerja jadi wartawan la=p

mek da ©™ said...

mintak jauhhhh..takott

Jieda said...

kesiannya..harap2 orang yang eksiden tu selamat