About

Tuesday, July 27, 2010

.: buKanLah RaHsia :.

ohho...tajuk merujuk kepada..
bukanlah rahsia lagi..
pasal...baju raya ni..
ni haa...kain pasang ada 5 - 4 drpdnya adalah untuk mama sndiri =P
1 lagi samada untuk Mak, MIL, SIL or Ibu Pengasuh..
lagi 3 pasang kena pi beli lagi..huhu..

dan utk arif & abah ada di antara kain2 ni..
sape torrer teka la..hehe..s0nang jer.. =P
ni ha..

kain batik biru tu, SIL kasik, batik sarawak, mama just beli kain kosong tuk buat baju!
upss...ini..bukan baju raya ye kawan2..
ni kain nak buat langsir..
camno leh terbeli ntah =P..hehe..lumrah..orang pompuan..
nak pi cari benda lain, terbeli benda lain..hehe..

kami pi beli kt sini haa..
KAMDAR, IOI Mall..puchong!
on saturday..
(tapi baju2 mama dah beli sblm ni kt tmpt lain..^_^)

ni sesaja nak abadikan juga..
snap2 si anak dan terselit si abah..
macam2 ragam dah dak arif ni kalau g membeli belah..
padahal sangat mengantuk time ni..
bisa dilawannye!
posing macho gitu =P..takde org sgt, leh la snap..hehe..
aiyaiyai..apsal tgn gitu ayep =P
see...arif dah mengantuk la..nak jln tak larat dah..
key, abah dukung ye..
kami menuju ke SITU..hehe..
gelagat dia yg macam2 dalam kedai..hoho..fenat..main kejar2..cuuucaak! =P
aksi baring pun ada..aduhaii..
tonggeng pun ada...hukhuk..
tidak terhenti di situ saja..dlm kete pun sama..huhu..suka tonggeng2..

p/s IOI Mall, puchong ni makin besar kan, banyak wing2 baru skrg..ini new wing la..old wing tak pergi, kalau tak, sure berhabis kt Jusco pulak..haish..herm..abah ajak tgk wayang (firt time sejak ber'anak' ni) tp tak jadi sbb takde citer best.. huhu.. berkubur lagi.. maybe next time! huhu..


43 comments:

zue @ annaleeya said...

wahhhh... siap tayang baju raya tuh.. byk plak... haishhhh..!!

bdk2 sama kan??? airel pon sama mcm ayep.. suker tol nonggeng2... huhuhu..

pssstttt... akak suke la langsir eina tuh... akak pon suker kaler gitu dan corak simple jer..

rATu kEBaYA said...

wah dah tayang baju raya ye.. baju raya ku udah di hantar ke taylor sejak march lepas tapi tak taulah dah siap ke belum..

Mama Hanim said...

perhhh cantik2 semua kain tu eina.. jeles arr cmni, x bli apa pn lagi..huhu..

MrS. F!zA said...

agaknya kalo darwisy dh leh jln nti msti cam ayep ni... terkedek2 je tgk.. tomei je eh kalo budak kecik leh jalan.. huhu tak sabaqnya! pastu dalam keta msti duk tak diam tgk tu ha ayep tu tonggang tungging..hehe

az rina a.k.a jaijina said...

wow, comei2 baju raya akak..saya punye ntah dah siap ke blom, hantar kat kampung soh kawan mak yg jahitkan..

hajarus said...

cantik2 kain tu mamalieyna.. kain tuk wat langsir tu pun cantik... berkenan hajar...

macam2 aksi ayep dok teman mamanyer bershopping ekkk... ;d

Zaidah said...

cantiknyer kain eina....jeles beb...

ayep kenapa tonggeng macam tu...senaman ker..hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2 kain tu..senanglah eina blh jahit sendiri..x terkejar2 nk antar kedaikan..

Mcm2 jer gelagat Ayep yer skrg ni..sampai tertonggeng2..Suke tgk Ayep senyum..sweet sgt senyuman dia.. :)

fabulous.farah said...

sejak dok kinrara ni xpegi lagi ioi. asyik pegi mid jer

LYaFRINA said...

waaaabyk ooo beli.. raya sakan la.. semuanya nice.. suka simple2 g2.. sempat lagi j nk jahit eina.. baju lya bln depan ambik.. dh nak siap.. tp nk tayang lps raya time raya.. hehehheehhee

kalo tayang pon just baju asya jer..

Ena said...

syoknyer la pandai jahit kan.. leh jahit banyak2.. ;D

ehehhe.. kelakor la dak ayep nie.. siap nongeng2 bagai lagi.. hihi

Fieza79 said...

mcm2 la peel arif ni...dlm dok tgh pilih2 kain langsir tu pon maseh smpat eina snap2 gelagat arif kan...

lawo la kain langsir tu...jahit sniri ehh...best la..
hajat nk tuka langsir baru tahun ni tak tercapai gak dh tak sempat...huhuu

zaidharis said...

comelnye baby dia,
hehehe.

say hi to arif =)

maszmadi said...

hikhik, ni mama shopping ker anak yg shopping.. habes 1 kamdar diroundnyer yerk.. hehe

mek da ©™ said...

amboi cantik la kain langsir tuu..black n whiteeee

[-suziey-] said...

waaaa dh siap beli langsir bagai ni..perghh msti best raya thn ni..tmbh uymah baru..jmput kami tau.hiks;p

ibu_BatRiSya @wardah said...

waaa...byknye beli kain....

N.A.I said...

Ayep dh bosan la tunggu mama shopping sampai dh tunggang terbalik..ekeke..haa meh nk teke,theme baju raya ayep this year mesti grey kan..hehe

@e_da said...

mamalieyna cepat hantar jahit baju raya tu nti x sempat jahit lak... baju cotton tu mmg best sedap sgt pakai...

haslina said...

wahhh...syok gitu da beli beli an utk raya nanti...
bilalah kita nak bertembung...
saya selalu gak pi area situ..sebab kakak duduk BK5...

P/S mmg teringin nak terjumpa gitu

mummy_ayu said...

wah...dah siap dah untuk raya..best tu..

mamalieyna said...

zue:
hehe..saja je kak, nnti beraya kt kg, org kg tak baca blog eina ni..kira takde la basi time memakainya nnti..ekeke..

tu la, sejak2 dpt kaki ni, makin menjd2 aksi2 depa ni..huhu..

suka kan..?..eina pun tak plan nk beli lgsir, tetiba lalu bghn tuu...terbekenan lak..tak mhl sgt, so ambik le..lalala..

mamalieyna said...

ratu kebaya:
waaah dh hantar ke? syok la siap cepat nnti, awal hantar..eina ni taktau bila nk start potong2, jahit2x..huhu..

mamalieyna said...

Mama Hanim:
alaaa...baru tunjuk kain..siapnya taktau bila,..huhu..maybe mlm raya..hahaha..

mamalieyna said...

Mrs fiza:
yeee sudah pastinya Fiza! akak dl pun terfikir apa yg Fiza fikir, sure comel diorang terkedek2x..hikhik..skrg haaa...merasa lah! nk soping pun tak senang! =P

mamalieyna said...

Jaijina:
ye ke?..sure dh siap tu...antar kt kg awai2 dah bleh siap =P

mamalieyna said...

hajarus:
hehe..tu yg akak cam nk bolot semua..nak kasi kt Mak & others nak cari lain =P

haaa...mmg mcm2 aksi ada, tak terkawal..aksi baring pun ada..huhu..

mamalieyna said...

Zaidah:
hehe..biasa2 ajer..^_^

tu la, ayep penat jenjalan, bersenam la kejap =P

mamalieyna said...

Lily:
tu la, byk senang if leh jht sendiri kan..tapi tu la, akibatnya asyik menangguh jer, ntah2 mlm raya baru siap jahit ni..huhuh..

sweet eh?..maceeeh..ayep mmg suke senyum..!

mamalieyna said...

fabulous.farah:
oohh akak lak, tak pernh g Mid..ioi ni sejak dl lg suka g, selalu g terjah jusco je,,ni mkn luas kawasan nye hah, tak ckp tenaga nak round =P

mamalieyna said...

lyafrina:
tu la lya, sempat ke nak siapkan ni..takpe sndiri jahit, sendiri kena adjust masa..lalala..^_^

waaah syok la lya, dh nak siap! tak sabar nk raya kan..hehe..ngalahkan bebudak! =P

mamalieyna said...

Ena;
tu la ena, if tempah ni, mau budjet lg tinggi kan..huhu..

tu la budak baru dpt kaki ni, mcm2 aksi dia buat..hoho..

mamalieyna said...

fieza:
hehe..sbb tak ramai org, pastu geram tgk dia yg asyik berlari2 je, snap2 sikit kasi dia diam..tp takde maknanya..huhu..

ha'a jahit sndiri, ala..tukar lgsir kt ruang tamu jer..dlm2 bilik takyah..hehe..umah cinonet jer..bleh la..hehe..

mamalieyna said...

zaidharis:
hi..from arif..hehe..

thanks! ^_^

mamalieyna said...

maszmadi:
tu la..rasanya ayep yg soping, semua dibeleknya..huhu..

mamalieyna said...

mek da:
black n white..cun kan..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
alaa...lgsir luar je suziey, umah pun cinonet..bleh la buat lngsir..hehe..

Insyaallah..kalau ada rezki sure i jemput..lalala.. =P

mamalieyna said...

wardah:
hehe..bkn beli sekaligus tu, sikit2 beli.. ^_^

mamalieyna said...

Nai:
yee ayep dh bosan, tu yg buat aksi mcm2 tu..hehe..

yaa betullll tepat sekali! =P

mamalieyna said...

@e_da:
hehe...hantar kt diri sendiri jer..bila2 pun boleh..hehe..
tul tu, kain cotton best kan..^_^

mamalieyna said...

haslina:
oh ye ke..ish...bila nk bertembung ye..Insyaallah kalau eina wat jamuan, sure eina jemput awk nnti..haslina bertemu haslina! lalala.. ^_^

mamalieyna said...

mummy_ayu:
siap kain je, siap jahitnya taktau bila..huhu..! ^_^

mamamiera said...

uihhh soping sakan..
hang okeylah.. bleh wat bju sndri..
zai nih.. hadoii.. xtempah lg utk kali ke tahunnya.. beli siaplah gamaknye.. humm..
^ayep dah beso eh.. mcm mcm peel ek.. tp camtulah.. baya2 umur gini mmg suke wat style gitu.. tonggeng2, panjat2, lari2.. nyanyi.. mcm2lah.. =D