About

Thursday, July 8, 2010

.: berBuKa seMaLam..teRingaT memory UKM :.

semalam mama puasa..
balik memang tak dapek la nak masak memasak..
kalau abah suruh jugak pun..
after berbuka la..

disebabkan skrg ni..
paling awal boleh sampai umah pun
dalam kul 6.45 - 7.00 pm gitu..
so, mmg kena standby la makanan sampingan awai2..

seb baik, semalam ada pasar mlm..
tu pun tokleh lambat2..
so mama sorang je turun g pasar jap..
beli ni je....
nak cepat punya pasal..
terlewat sikit kang, terlewat banyak sampai rumah..huhu..



laksa + rangka ayam...!
best tuu...hehe...

apa kaitannya kenangan UKM..?
takde ape, cuma mama teringat kalo time study dulu..
kalau kuar g pasar malam kt bandar baru bangi..(kena naik bas tau..syioookk!)
for sure menu ni jadi pilihan utama mama!
plus air cendol!
semalam sebab terkejar2 sangat lupa nak beli air cendol..huhu..
takpe2 ari ni ada lg pasar mlm..^_^
hari ni mama posa lagi..!

p/s hangat tul citer pasal sotong pagi ni..hehe..sotong pun pandai jadi nujum eh skrg..^_^

40 comments:

Fieza79 said...

sedap kan berbuka walau cuma yg iteww je...!

pekat btol kuah laksa tu mesti sedap kan..? yummyy..yummmy..antu laksa ni..

mamalieyna said...

fieza:
memang sedaaap laksa tu..org kedah buat, sure la sedap..kena ngn selera org kedah ni..hehe..

~aSHa~ said...

memori masa study sgt syok...

selamat berbuka...

mummy_ayu said...

selamat berbuka..ayu minggud epan ingat nak mula puasa...memori zaman belajar ..paling BEST!!

zue @ annaleeya said...

ai like laksa... kelmarin jer akak lunch laksa penang....

ingat mggu dpn nak posa gak...

Zaidah said...

sedapnyer makan.....klu bulan poser teringat memori masa study dulu...huhu

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

ishhh sedapnya laksa...terliur la...
eh dah lama tak makan laksam...haihhh

Hamizah said...

kita pon makan laksa penang semalam.tp x la rangka ayam..yummy..

unai a.k.a puan.U said...

sedap nyummmm!!! :-p

Izan Ishak said...

ohhh...eina dulu pun study kat ukm ke? dok kat kolej mana? izan dulu tak rajin nak pi pasar malam sbb malas nak tunggu bas. dok nun atas bukit..kolej ibu zain.
hmmm..mmg sedap laksa nih kan. hubby plak suka ngan rangka nih. best2~

LYaFRINA said...

woww..rangka ayam tu best la.. sukanya..laksa penang lya suka baunya.. tp x berapa blh nk makan..

fabulous.farah said...

pasar malam kat shell tu ek kak ieyna? farah suka pasar malam tu. tudung murah.hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

sedapnya laksa... baru ja makan laksa selasa lepas... setelah sekian lama tak makan... hehe

sama la, suka gak rangka ayam tu...

Dilla Ady said...

lebih suke laksa johor la mama..tp sesekali layan laksa asam nih syiok jugak kan..hihih

tahniah ye tuk kenaikan pangkat mamalieyna tuh..rezeki arif la nih..

hencem la arif with a new hair cut!

Ena said...

adeihhh!! tetibe teringat dah dekat 2 week tak jamah laksa.. nak kena cari nie.. huhu

Mama Hanim said...

oohh laksa my fevret tuu.. laksa kedah mmg best..

bertuah duk SP, hari2 ada laksa..hehe..

nza said...

sedapnya nmpk laksa tu...kuahnya pekat.....meleleh ayeq liuq ni....

haslina said...

sukaaaaaaa sangat juga makan laksa...

nieda said...

sedapnya menu tu..dua2 favorite nida

mek da ©™ said...

gitu la ek zmn kuliah dulu..pegi psr mlm naik bas..bas lak asyik rosak..eeeeeeee

mamalieyna said...

~aSha~
memang kan, akan sentiasa dikenang ^_^

tQ

mamalieyna said...

mummy-ayu"
jom kita..posa sama2, eina lmbt lg nak abis ni..huhu..

betul3x..memory plg indah dlm idup!

mamalieyna said...

zue:
leh aa geng, eina antu laksa gak..hehe

*jom kak, posa sesama..eina byk hari lagi ni..huhu..

mamalieyna said...

zaidah:
betul tu, byk kenangan time bulan posa kan..

mamalieyna said...

iz-anN:
laksa best ooo..seminggu, 3,4 kali makan takpe..hehe..

mamalieyna said...

hamizah:
oh ye ke,,eina ni lama tak pekena rangka ayam tu, bestt...! ^_^

mamalieyna said...

unai:
memang sedappp..^_^

mamalieyna said...

izan ishak:
oh ye ke, eina kt kolej ungku omar, sepanjng pengajian dok kolej tuu..best kan kenangan blajar..^_^..fakulti lak, bwh tu jer..FST (fakulti sains teknologi)..jln kaki jer la..

mamalieyna said...

lyaFrina:
best kan rangka..eina pun lama tak pekena, sesekali pekena mmg best! ^_^..ohhh laksa sangt best la lya!

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ha'a...ada lg ke skrg, akak tak pernah jejak kaki dh sejak beberapa tahun yang lalu ni..huhu..

mamalieyna said...

lady salwa:
hehe.akak lak, tak terkira dah..balik2 nak gak beli laksa,,hehe..

mamalieyna said...

dilla:
ooowh dilla mengingatkan akak la, lama tak buat laksa johor, tetiba rasa teringin nk buat pulak..^_^

thanks..Alhamdulillah..

mamalieyna said...

Ena:
uuui lama tu, kalo eina tak tahan weeeh..plg komen seminggu sekali WAJIB! hhee..

mamalieyna said...

Mama Hanim:
tu la dok KL ni, kena pndai pilih, kdg terbeli yg tk best pun..huhu..

mamalieyna said...

nza:
hehe..mmg best kak, maklum ler org kedah yg buat, kena betul ngn tekak eina ni..hehe..

mamalieyna said...

haslina:
love laksa forever..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
oh ye ke..best kan keduanya! ^_^

mamalieyna said...

mek da:
haha..sian kita kan..nak ada transport sndiri tak mampu..^_^

bintangku said...

suke mkn laksa letak kopok grg. Terangkat abisss... ada lak kwn kat blah utara nun, kata best mkn laksa ngan cucoq. Hmmm... mcm2...

ummuabdullahsyaakir said...

apa2 makanan time berbuka mmg nyelerakan.. mama..nyum2..kuah lksa tu pekat betul..