About

Tuesday, July 13, 2010

.: baLik dr JaLaN2, maMa PeNat..aBah? :.

ini citer sambungan dr semalam..(aktiviti ahad)

balik dari jalan2, mama sememangnya penat
abah?...
sempat lagi tunjuk skill memasak dia!
haishh sebelum tu kan singgah pasar malam..
mama, nampak laksa je nak membeli tuk makan malamnya..^_^

abah lak, bleh lak dok pi beli sayur2
nak masak something katanya..
baliknya terus masuk ke dapur..
mama relek je, menu laksa dah sedia ada..hehe..

ketung ketang2x la jugak menumbuk..
sempat mama g jengah, snap2..hehe..
cayalah abah! dlm penat2 balik bleh lagi masak memasak!

apa abah masak?..
ni ha..katanya menu ni selalu dia buat time bujang2 dulu..
ada something terkurang katanya..
takde telur burung puyuh!
kalau tak lagi ada ummphh..!

see...



YONG TAU FU versi abah arif..!

simple je kan..hehe..tapi nyum2x...sedap tau..

bahannya yang ditumbuk : bawang putih, halia dan lada hitam + kiub ikan bilis! ^_^

Ni, saja nak tempek jugak, masakan mama yang sungguh tidak best diabad ini..huhu..masak on saturday evening..sebab tak best?...mama guna santan segera yang tinggal sedikit saja tapi gagah jugak nak buat..huhu..sudahnya makan tak habis..hukhuk.. sian bubur ni =P

BUBUR CACA

p/s Sangat seronok bila hal-hal rumahtangga saling bantu membantu, tidak la seorang saja rasa terbeban! ^_^


22 comments:

MrS. F!zA said...

kita suka gile bubur caca..dulu duk kpg ngn wan, selalu makan time more waktu bulan posa kt surau..kekeke

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samala mek na
suami sy pon camtu
if sy penat dia akan offer nak makan apa? nnti abg masak..hhhe

sahur pon dia selalu masak tau..so sweet kan?

tolong menolong barula hepi..:-)

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...cayalah abah ayep pandai masak...mama kenyang sokmo la ek...

UmiDAnisH said...

huhuh, bestnyer.. suami ku bab masak memasak ni dia memang tidak lulus 100%... kalau nak bantu bab makan ni, boleh tp tapau kesai loh..kihkihkih... tp memang best la dapat somi pandai masak ni..untung badan.. xpela..tak dapat bantu tang dapur tang lain plak dia lebih kan...ekeke

[-suziey-] said...

umangaih rajinnya ur hubby..bstler tau masak..hubby kt pn membantu tp bab masak xleh lgsung..fail..hahhaha

Dilla Ady said...

untung mama abahnye pandai masak..kalu time2 emergency leh harap abah turun dapur kan..

cam sedap jek yong tau fu tuh..terliur tgk! mintak sket..huhuhu

mummy_ayu said...

wah seronoknya..saling tolong menolong..barula happening...

mummy_ayu said...

wah seronoknya..saling tolong menolong..barula happening...

Nadiah Sidek said...

mmg seronok kalau dpt suami yg ringan tulang

chugie said...

aduhai.. bertuahnya badan dapat suami yg rajin ke dapur ye..

best sangat2 ni! sy sampai sekarang x penah rasa masakan en suami, kecuali maggie! huhuh

rATu kEBaYA said...

seronokkan bila saling membantu..

Hamizah said...

wah!rajinnya dia..bertuah iena..

Aleeya said...

sedapnye bubur turr..bukak selera..da la sy rase nak demam ni tekak takde selera hehehe

hasben sy tak tau lgsg masak..tapi dia ringan tulang bab2 basuh2 baju..lipat baju..cuci2 umah, mop hehehe

maszmadi said...

ee best nyer hubby tolong masak.. hm swonok kan dpt bkerja sama..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

wow..bestnya abah ayep pandai masak..ayah danish x pandai eina..huhu..mama dia pun sm..huhuhu..

Ain said...

rajinnya abah ayep masak....

seronok kalau sekali sekala dapat makan air tangan suami....

boleh tahan jugak pandai masak yong tau fu, ain sendiri tak pandai tau.....

huhuhu....

mek da ©™ said...

suami akak letak perencah mcm mn..ajar arrr

Mama Hanim said...

wah2..best tu ada org tlg masak.. bagus2..

hajarus said...

betul la kak... lau hubby nak turun padang sekali sekala ke dapur ni hepy sungguh rasenyer kan...

ummuabdullahsyaakir said...

rajinnya hubby mama memasak..namp mcm sedap tu..bertuah mama ^_^

fabulous.farah said...

huhuhu..bagus2..suami isteri saling membantu. hehe. husband farah kalo bab masak2 memang jarang lah dia. kalo terpaksa jer baru buat. tapi mengemas sangat rajin

rATu kEBaYA said...

bertuahnya... saling membantu di dapur...