About

Friday, July 23, 2010

.: ARif SeTiap paGi beGiNi.. :.

Salam Jumaat..

huhu..
belum sempat buat lawatan sepenuhnya..
nanti la time rehat..dan sambil2 buat kije ^_^

arif setiap pagi beginilah dia..

- Bangun seawal 5.30am, kengkadang dia lg awal dr mama..
kul 5.00 am..huhu..

- tak mandi pagi pun, mama tukarkan diapers n tukar baju/suar

- minum susu + biskut dulu..kalau tak sempat kt umah, dlm kete

- sepanjang dalam kete, kadang dia 'over aktif'..kadang..mengantuk dan tertidur balik..half way..dalam perjalanan ke rumah ibu

- then, singgah kat kawasan perumahan yg mama menyewa dulu..
tumpang park kereta situ, then tukar naik motor pulak..

- kadang kalau time arif berjaga tu, sangat seronoklah dia..dpt naik moto..berdiri kt depan..seawal jam 7.15am camtu..kalau tido cam pagi tadi..mama riba jer..lena tak terjaga time naik motor tu..

hehe...tu jerlah kesahnya.. ^_^

jom, layan aksi arif ni..
pepagi..selalu macam nilah..
jarang2 dia tertido dalam kereta..if tertido pun..akan terjaga bila dah sampai tmpt nak exxchange transport..hehe..

snap pakai hp mama jer..^_^





35 comments:

[-suziey-] said...

umangaih aawal bebeno ye arif bgn..haihhh kalu hr cuti awal gk ke? aQeel slalu bgn kol 630-7..kadang aan subuh dia dh bgn..

Ena said...

comeinyer beg ayep.. cute sangat..
terus terhibur hati..

zue @ annaleeya said...

awalnya ayep bangun... airel plak, akak tukar diapers kol 7.30 pagi pon, masih syiok titun... tak sedar tuh...

♥mamaQASrina♥ said...

amboiii..awalnya ayep bangun.. anti pun x bangun lagi time tuh..pkul 6.15 baru nak bangun.. huhuhu..

sangt comey hokeh bawak beg skool cam tuh..♥

fabulous.farah said...

hehe..gambar 1st mata kuyu jer. gambar naik mtr terus bulat mata=p

mamalieyna said...

suziey:
tu la suziey, kengkadang tido lmbt, bgnnya awal jugak..huhu..sian nengoknya..

weekends biasanya dia terjaga awai gk, tp bila tgk si mamanya tido lg, dia terpaksa redha, tido ler balik..umah gelap..hoho..

Mama Hanim said...

awainya ayep bangun.. hanim biasa bgn kul 7am..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
terhibur hati eh..bagus2x..beg arif menceriakan auntie ena la..lalala..

mamalieyna said...

zue:
ye ke..arif ni, pntang terusik sket..sure bgn..lain la kalau time dia mengantuk sesangat..huhu..

mamalieyna said...

mamaQasrina:
tu la pasal..awai ngalahkan orang beso dia ni..apa nak dikata..huhu..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ha'a la farah..akak baru perasan..happy dpt nek moto la tu..^_^

mamalieyna said...

mama hanim:
tu la..dh biasa sbb mama n abahnye bgn awai..dia sama sibuk ler..

e.l.i.z.@ said...

awalnya bgn..eli bgn kul5am utk sahur je :P pastu terpaksa bgn balik kul 8am sebab riri sekolah

letih jgk kan nk kena tukar naik motor lak..

besar beg ayep heheh byk baju la tuh

hajarus said...

amboi awalnyer ayep bangun...

Noreen said...

awalnyer ayep bangun...
riza kol6.55 tue pn kkdang kne kejut sbb 7.20 dh kne kuo rumah..ayah n ibu msk kol8pg=))))

Fieza79 said...

awalnya arif bangun...tu mata cam berat je tgk...sian pg2 dh kena galas beg..huhuu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Awalnya ayep bangun... faris habis awal kul 6.30... kadang2 kita dah siap nak pi kerja pun x bangun lagi. kena gerak jugak dia sebab biasanya mandikan dulu sebelum ke taska... hehe

az rina a.k.a jaijina said...

gamba yg 1st tu nmpk sagt dak ayep ngantok, ekekeke..beg pulak besar dari tuanye..tomeilah ayep ni..

bintangku said...

awalnyer bgn... time pose nnt, dia pun join sahur sama.. ;P

'NuReeN' said...

cantik la beg barney.. nak beli jgk kat ellesya..

UmiDAnisH said...

dlu danish rajin bangun awal sebab dia kul 6.30 ptg da tdo.. sekarang ni tdo lewat 8.30 ke 9.30 paling lewat..so dia bangun lambatla.. paling awal kul 6.30pg..ekeke

~aSHa~ said...

pagi2 mmg gitu ke..kena tuko kete n moto? tak hilnag ke moto tinggal situ? ke mmg kat situ ada org yg dipercayai tlg jaga?


eh byk lak soalan asha..ehehe actly weird tu yg bertanya..

mamalieyna said...

eliza:
huhu..arif dah biasa gitu..bgn awai..mcm takde hal jer bgn awal..tidonye kdg2 lewat gk..kul 10-11..

tu la, terpaksa, tmpt kije si abahnye tu, time balik giler2 jem..mau bergnda2 lewatnya blk petg2..

hehe..beg besar sbb ari tu hari isnin, baju lbh sket + tuala ^_^

mamalieyna said...

hajarus:
ayep nk g berjemaah solat kt masjid, kena la awai2 bgn..buat persiapan..hiks...

mamalieyna said...

Noreen:
oh ye ke..arif ni taktau la peel apa, bgn awal saje, takyah nak kita kejutkan..huhu..abah arif pun msuk kul 8, tp dr rumah kena bertolak kul6.30..tkt jem jln..jauh dh perjlnan skrg..huhu..

mamalieyna said...

fieza:
tu la..nantuk2 pun, dia ni suka lwn mengantuk..tu nmpk mata kuyu semacam ja..huhu..

mamalieyna said...

lady salwa:
tu la, dedulu umah dkt leh la mandikan dl..hbs2 pun kul 6.30 kan..ni takkan nk mndikan kul 5.30 tu..haish..sejuk tuu..hehe..

mamalieyna said...

jaijina:
hehe..mmg mengantuk tuu..saja lawan mata..=P

mamalieyna said...

bintangku:
hhaaaa..tula..makin sibuk la kita dibuatnya nnti..huhu..

mamalieyna said...

Nureen:
memang comel..kita pun suka tengok..^_^

mamalieyna said...

umidanish:
haissh si arif ni plk, bleh tahan lewat gk tidonye...kul 9-10mlm..bgnnya still awal..huhu..

mamalieyna said...

~asha~
yee kalau tak kenal org sana mmg risau gk nk tingglkan..tp sbb pernh menyewa hampir setahun dn si abah ni jns peramah & ada org yg bleh dipercayai & bg green light tuk tinggalkan moto kt situ, itu yg berani buat cenggitu..if sebaliknya..mmg takut gak..huhu..

chugie said...

sweet je die menggayakan begnye tu ye..

nza said...

comei jerr muka arif br bngun tiduzzzzz...hi.

mek da ©™ said...

kalo haikal rasanya xnak trn tuh naik moto..bestnyaaaa