About

Monday, July 5, 2010

.: aRiF & sePuPu..duRiaN & UdaNg :.

Hehe..
Tajuk combine sume benda..hehe..

Disebabkan last week agak kebizian..
Takde masa nak stori pasal..
Kehadiran my PIL ke sini..
Diorang dtg ari selasa malam..
Sampai dalam kul 3 pagi gitu..
Kalau takde pape..
Memang mama nak ambik cuti jer..
Tapi malangnya…ada auditing ISO selama 3 hari bermula RABU..
So, tak dapek ler..

PIL datang sebab nak antar SIL ke KLIA
Dia nak balik study kat Sarawak..
Kali ni takde la masak beriya mamanya..

Just ari selasa tu, balik kije
Buat soto..
Kul 3 pagi PIL sampai tu, terus pekena SOTO..hehe..
Esok nye MIL la masak-memasak..
Mama kije kan.. =P

Yang bestnye bila PIL datang ni..
Mesti ada buah tangan..
kali ni..PIL bawakkan durian yang dah siap kupas..
banyakkk..dalam 4,5 bijik gak kot..
still ada lagi dalam freeze..

durian yang mabeles! =P

lagi..bawak udang2 yang fresh…
banyak gak..
kat johor mudah dpt ikan/udang fresh..dekat laut kan..
best! ^_^
still ada lagi stok kt dlm freeze..


dan sebelum menutup n3 ni
cam biasa tempekan piccas arif ngan sepupunye..
Kak Nana & Kak Caca..
Sikit jer sempat snap..

Malam sebelum bertolak g ICT, Shah Alam…!
Ari Khamis tengahari..diorang bertolak balik johor
Dan SIL bertolak ke Sarawak..!

ceria arif ada kawan kt rumah...^_^..kul 3 pg bgn masa diorang sampai tu, pastu takmo tido balik..aduhai.. ^_^
candid..^_^
kak nana & kak caca..!

p/s oohh lupa, SIL ada bagi mama kain batik Sarawak..cantik..dan arif T-shirt bertulis SARAWAK.. lupa nak snap =P..thanks mak ucu!


23 comments:

[-suziey-] said...

umangaih...3 pagi mkn soto..hiks..

bestnye ade duyan..ish teringin plak nk mkn duyan..

E.L.I.Z.A said...

wah layout baru..terkial² carik kotak komen hehhe..nice!

wowie...duyan! eli pun br dapat duyan free..xsabar tggu magrib *pose haini :P

bgn 3pagi, pastu xmo tdo balik..biasa la, dh jumpa geng heheh

♥mamaQASrina♥ said...

uihh..pkl 3 pagi makan soto..sedapnyer..(boleh buat makan sahur skali) hihihi..

sedap plak npk udang fresh tu. kalau masak, mmg manis lagi tuh..

dak ayep 3pagi, dh bersuka ria...hihihi

nieda said...

sekarang ni dah start musim durian..sana sini org jual durian..betul kt johor seafood semuanya fresh...sedap pekena udang tu..

arif mesti happy jumpa sepupu sepapat

hajarus said...

alahai hr ni jer dah 4 blog wat n3 pasal doyan ni... terliur tahap gaban dah hajar ni kak... huhuhu... xleh jadi nih... kene cr gak petang ni...

ita cutevirus said...

mak ai... byknyer doyan...
buat pulut durian sedap tu...

mamalieyna said...

suziey:
tu aa pasai..tp dh biasa la suziey, dl kalo eina balik sana, sampai kul 1,2 pagi pun mak tetap hidang makanan..huhu..layan jerler..

duyan bestt! silalah cari..hehe..

mamalieyna said...

ELIZA:
hehe..harap maklum le elly, akak ni mmg suka nukau2 layout ni.. =P

*duyan best kan..slmt berbuka!
* tu la pasal, asal jumpa geng, bab tido mmg lupa sudaa.. ^_^

chugie said...

bestnye tengok durian tu.. tp sayang, stat je pregnant, sy dh x leh bau durian.. uwwaaaa!!

mamalieyna said...

mamQasrina:
hehe..tu la..cam pelik je, tp dirorang dtg jauh2 kan,,kena la berjamu, tak kira time! =P

*haa 3 pagi, dah bersuka ria..penangan jumpa kawan!

mamalieyna said...

nieda:
tul tu, sanasini ada je duyan kan..senang je nk dpt, senang gk nk dpt demam..hukhuk..

*mmg suke bebenor la dia! ^_^

mamalieyna said...

hajarus:
hikhik..tu la musim duyan kan hajar, sanasini org bercerita bab2 duyan ni.. =P

mamalieyna said...

ita:
alamak, kena pi cari beras pulut ni,, teringin pulak nak wat pulut duyan..sedap tuu..cadangan yg best nih! ^_^

mamalieyna said...

chugie:
ooh ye ke, takpe la..makan duyan byk pun tak elok gk kalo peknen2 ni kan..elokla kalo tokleh bau..leh la elakkan..^_^..t,care tau!

fabulous.farah said...

hehe..banyak nye udang kak ieyna. stock seminggu makan ni..hehe

Sue said...

adehhh mama ayep ni rajin nauuu tukar layout la. hehe jenuh nk cari comment box. sib baik pandai! hehehe...

aduhhh sedappnye durian tu! lagi2 kalau kopek byk2 pastu simpan dlm peti ais. bila makan, sedappnyeeeee sbb sejuukkkk je!!! khalish tak pandai makan durian. dia geli2 sbb benda tu lembek2... hehe. ayeppp teror makan durian kan?

Ju@Lucky^Mummy said...

uii.. banyak nye udang.. mintak sket.. huhu

Nadiah Sidek said...

arif mkn durian tak? hehe..

nza said...

MIL eina org jawa ke??? kalu jawa mmg la rajin bangat...
udang tu feveret akak ttp xsuka durian....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sonok yer Ayep ada kwn..kul 3pg dh bgn.. ;)

mek da ©™ said...

ohhh famili dtg ye..patut bz jeee

Mama Hanim said...

ooh duyan i like it tooo..hehe..

tp kt kedah ni blom jmp duyan yg best lg.. kt pasar malam pn blom ramai yg jual..huhu..

ummuabdullahsyaakir said...

Walau 3pgi makn pun msti best sbb soto pans