About

Monday, July 26, 2010

.: akHirnya dia TeWas :.

yuuhuu...sambung balik online..
alaaahaai..dak arif ni..
ari ni bukan main liat lagi nak sleep balik..

dah mandi, makan, main, sume pun still melawan mata yang mengantuk tu..
sudahnya..main sambil badan melayang2 sudaah..
2x terjatuh..sian betul..panjat sofa sambil main mende alah apa ntah..
goyang2 sampai dia pun melayang2..

nangis kejap, pastu layan main lagi..
sangat menahan mata spy tak terlelap..
geram mama tengoknye..
nak masukkan dlm buai..
buai dah selamat dok bwh katil dah..

mama biarkan jer dia main..
dan tutup terus TV..
lagi dilayan TV..lagi takmaunya sleep..
macam2 benda dijadikan mainan..

mama basuh baju, sambil2 nak menjengok blog ni..
kuar je dr bilik..
tengok dia dah selamat..
haaa..tewas jugak kam0 akhirnya arif ye..
sungguh melawan mata nih!
mentang2 dok ngan mama je ari ni..
sepanjang masa ingat nak main jer..
dah la bangun awai, kul 6..takmo tido balik pulak..

ok, leh la mama bersenang lenang sat..
senang?..takde maknanya..
mau lipat2 kain..iron2 baju kijer..
patut semalam dh buat tapi..dok layankan kaki nak berjalan ni..
satu kije tak jadi..hoho..

p/s sambil2 buat kije, if ada masa mama skodeng la umah kengkawan eh..

upss..ni haa budak yang sudah tewas itu...^_^


remota tv, astro, DVD home theatre system..sume dia buat main..dgn sandle pooh mama jugak..huhu..last2 terlelap..=P
bukti..haaa..11.20am baru dia tertido..^_^



19 comments:

Ena said...

alahai.. akhirnya tido sudah yeh!.. ehehhe.. leh la mama nye berjimba2 wat n3 sambil wat kije umah.. lallala.. masak per tengahari ni? ker puasa? heheh nyibuk je nak tahu.. ;D

mamalieyna said...

Ena
tu aa..geram gk td tgk mata dia yg mengantuk tp ditahan2 tu..sebenar nya lg geram sbb mamanya tk dpt beronline dgn senang hati..hahaha..teruk punya mama! =P..takde kesian tgk dia tu, mengantuk tp nak melawan mengantuknya tu!

hehe..herm..masak lewat sket, almaklum lonely je ni..hehe..lgpun laksa johor buat semalam ada lg..ingt esok nak posa..ari ni nk msk sambal petai..lalala..sukaa! ^_^

N.A.I said...

consider awal dh tu,Khalish kul1 baru nk tdo,tu pn ngade2 xnk tdo sendiri nk kene mama dia peluk,heran kt nursery blh plk..ekeke..

mamalieyna said...

N.A.I:
awal gk eh..bkn apa, dia kan suka bgn awai..kesian dok tgk mata kuyu dia tu, tp menahan2 spy tak terlelap..aduhai..

mek da ©™ said...

akhirnya tdo gak..eeee..bebas ar mama jap..msk pe tuu

az rina a.k.a jaijina said...

ayep same macam echa, susah bena nak tido..dak echa suke sgt melawan mate..bile badan dah melayang2, pastu mulelah nak tersadong aje, gewram kadang2 tu..

nieda said...

akhirnya tidur juga..tapi kan ena senang betul arif tido, takyah dodoi bagai..kalau humaira hmmm, time dia nak tido mesti nak melekap dulu, tak boleh langsung buat kerja..alahai humaira, bilalah boleh jadi mcm arif..asyik nak berkepit je dgn mummynya..nak masak pun susah.

Fieza79 said...

alahai suda lelap...senang ati senang kije eina ehh...

ehh mama nye taknak sleep ke...
kalau fieza kata je nk wt kije tp bl tgk anak2 tersleep terus aura nk sleep tu dtg...heheh...

Dilla Ady said...

eina...bg sket ilmu nak wat acha tak yah tido buai cam arif..

senang kan camtu..biar jek die golek2..last2 tertido..huhuhu

zurazari said...

yuhu... comey nyer dier da tergolek kat situ... hehehe=)

Mak Su said...

lega bila si kecil dah lena :)

norihan said...

alahai Arif...akhirnya tertido jugak ye..

bintangku said...

dah besar, makin byk nak main ler pun. Ker.... dia nak 'kawan'? :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer Arif tido..
Blh jer dia tido sendiri yer..
Klu Qis siang mesti nk buai..
Klu x buai..mesti dia nk tido berulit gak..Betul2 nyenyak baru blh d tinggalkan..

hajarus said...

bagusnyer arif lena sendiri jerkkkk...

Mamamya said...

salam ieyna...

bw di malam hari...

anak2 lia pun ssh nak tido...lbh2 lagi damya...klu siang dia tido x per juga...ni seharian x tido..mlm pulak tido lewat..xtau nak buat camana....
risau sbb x elok utk p'kembangan otak dia kan....

fabulous.farah said...

hahaha..tido kepenatan. ayep kata, saya happy mama ade, saya sayang nak tido la mama. hehe

fabulous.farah said...

hahaha..tido kepenatan. ayep kata, saya happy mama ade, saya sayang nak tido la mama. hehe

mummy_ayu said...

memang penat kalu melayan anak time diaorang tido lambat..kalu Ayu, kenkadang Ayu yg tido dulu...tapi tido tido ayam je la...