About

Thursday, June 3, 2010

.: seLama LebiH 6 taHuN bekERjaYa, 1st time Lalui peNgaLamaN ni..:.

Huhu….
Audit sudah bermula..
Tapi sempat lagi pepagi ni..
Mama menaip n3..
Hehe..HARUS.... =P

Tajuk begitu sebabnyeeeee…
Buat pertama kalinya
Mama merasa nikmat sepertimana mereka2 yang lain merasa selama ni..

Nikmat apa tu ye?..hehe..
Suspen jer..
Nikmat meredah jem pepagi datang kerja ngn balik kerja…!
Hahaha…nikmat ke?..=P



Al-maklum..mama kan dah kerja bermula tahun 2004 sampaila 2010 ni..
Rumah ke tempat kerja..sejengkal jer..(amboi melampau lak perumpamaan dekat ni..hehe..)
Memang sangat dekat…
Mama mula2 dulu, takde transport..jalan kaki jer..
Pastu dah ada lesen motor..
Naik motor lak…5 minit sampai la ke opis..
Takyah pakai topi keledar pun..sangat dekat..

Now….
Huhu…merasalah..
Bila dah pindah ni kan..
Kalau hari biasa, sebenarnya 20 minit dah sampai area opis ni dr rumah baru..
Kalau time kerja…haaa…ambik kau.hampir sejam jugak..

Tapi ikut nasib gak la kan..
Cam hari pertama mama kerja (Selasa)..
Kuar rumah sama jer..6.45..tapi sampai opis dah 7.45 gitu..
Cam ari ni lak, waktu kuar sama jer..6.45..boleh sampai 7.20 gitu..banyak beza..
Tak la jam teruk cam ari selasa tu..
Lagi pulak ari ni ikut jln lain..

Mama bangun pepagi jam 5.30 am..
Tapi start esok, terpaksa awalkan lagi..
Sebab abah masuk kerja jam 8..
Sebelum 6.30 nak kena gerak kuar dah..
Huhu..nak antar arif umah Ibu lagi..

Huhu..gini ghupenye perasaan orang2 yg terpaksa meredah jem time dtg n balik kerja eh..
Balik umah, terasa penat badan..awal lagi dah lelapkan mata..hoho..

Takpelah..redha jer..janji nikmat dpt dok umah sendiri lebih bermakna! Hehe..

Jom layan, salah 1 aktiviti arif dalam kete..
Dalam tempoh keboringannya meredah perjalanan balik ke rumah..huhu..


..tak diamnye duduk dalam kete...itu ini..nak main..kasi spek itam dia ni..mau lak pakai..hehe..


..sehabis kiut lah tuu...eeiii..
...caaakkk aaa...
..eewaaah...macho abesss.. ^_^
..uuuiikkk..tak encem la.. =P

37 comments:

nza said...

nk wat camne, sabar jelh.....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

samalah macam kiter...lebih2 lagik time hujan...berejam2 kt jalan jerk...jenuh layan balqis...kalo dak tecik tu wat hal lagi la pening kepala nak layan...

zue @ annaleeya said...

xpelah eina... yg penting duk umah sdiri kan???? smp bila nak menyewa??? tul tak???

jem perasa ape eina??? lenkali bwk roti... hehehe!!! jgn mare eina... gurau2 jer...

p/s : eina kene tag tau... buat jgn tak buat... tag dan giveaway skali...

fabulous.farah said...

huhuhu..kaw rumah farah tu pon memang kuat jem..naseb baek husband farah g keje ngan moto

Ain said...

seawal pagi la dah keluar ya...

ni la salah satu sbb ain tak suka duk bandar besar, memang benci sesangat dengan traffic jam....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Phewitt...encemlah anak teruna Eina nih..
Pandai plak dia bergaya ngan spek tu yer.. hehe.. ;)

Fieza79 said...

ha kan dah rasa sumer kepayahan tuhh..! tp ttp berbaloi kan eina..?

mcm tu la fieza..kol 6.30 dh kena kuar dr umah...nak antar anis ke sekolah n irfan ke tadika...ari2 cm tu fenat rase tau..!

haslina said...

begitulah hakikatnya mama..saya pun sebab duk umah sendirilah duk layan jem hari2 dah 9 tahun dah gitu..umah beli dipandan indah..keja di kajang..

[-suziey-] said...

opis kt mane? hehe xpela puas ati umah sdiri..redah je jem tu..xpn kuar awai sket

Zaidah said...

zai setiap hari terpaksa meredah jammed nak gie kerja...naik tension plak...nasib baik keta sekarang nie auto..klu dulu keta manual naik lenguh kaki....

wan sujaihah said...

jem?...tidakkkkkk

Jieda said...

samalah kita ni..masa duk dekat dulu 5 minit dah boleh sampai tempat keja tapi skang ni nak sampai rumah lebih kurang 30 minit,biasanya tempuh jem kat traffic light.yang terbaru ni balik rumah je terus lalu highway,jimat masa,jimat minyak dan drive pun senang hati je

Ena said...

camtu juga la ena setiap hari.. kdg sampai ceoat, kdg sampai lewat.. huhu.. tgk pd keadaan time tu walapun waktu keluar rumah sama je.. waktu sampai je yg berbesa.. hoho

mamalieyna said...

nza:
tu la kak, tokleh lari dah..kena hadap je..huhu..

mamalieyna said...

Anje:
tu la anje, kak eina pun start semalam standby air masak sebotol penuh, leh habis dia balun dlm kete..bwk mai opis, isi tuk blah petang lak..time balik kije..huhu..redha'2x..

mamalieyna said...

zue:
tu la kak, lupa nak bwk roti..rugi loh..jem bukan main..tak putus2..ekeke.. =P

*ok dh tgk, ada masa eina wat! ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
kalo ikut akak, mmg nak nek motor je ngn en abe..tapi en arif follow la..mls nk tukar pengasuh dia, yg ni sgt2 ok..huhu..

mamalieyna said...

Ain:
betul tu ain..sesak ..dan tak boleh nk lari dr kesesakan tuu..bukan ada jln pintas dah..kena hadap je..huhu..bosankan..

mamalieyna said...

Lily:
hikhik..maceeh..sejak 2 menjak ni..dia suka lak berspek..selalu tu, taknak..^_^

mamalieyna said...

Fieza:
tu la kan..skrg baru eina dpt rasa..itu pun lum rasa sepenuhnya..sbb en abe yg drive..kalo eina drive..mau kuat bebel cam en abe tu..ada je mencabar kesabaran time drive..selalu tu sbb org potong Q la..takpun tak bg signal..huhu..mcm2..

mamalieyna said...

haslina:
lama2 jadi biasa la ye..huhu..cam eina ni, first time merasa lo..huhu..seksa ye.. ^_^

mamalieyna said...

suziey :
opis elok je lepas sket dr jln klang lama...PJS 1..selalu jem area umah suziey tu la kan..kt OUG..huhu..seksa!

mamalieyna said...

zaidah:
seb baik kete auto kan..en abe eina bwk manual...sian lak tgk dia..huhu..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
takmo ke jem..?..akak nk kasi ni..nk perisa apa?..hikhik..

mamalieyna said...

Jieda:
tu la, bila dh jauh ni..terasa betul penyiksaannye ..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
huhu..dl dgr rintihan org jer, skrg dpt merasa sendiri...penat tul hari berkeja eh..huhu..

~aSHa~ said...

wah awalnye keluar...sy terhegeh2 lagi time tu...eheheheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mak aih
tu dia haihh..nak buek camno
kte nak duk umah sendiri kan
kenela berkorban

pengalamn nih!

hazlina said...

dah lama mamalieyna keje,kita baru msk 2 thn 2 bulan,huhu!!!tmpt kije ngan umh kite baru 5 min drive..jp jer...masuk kul 9,kul 8.50 br la nk terhegeh2 nk p keje.trkkn...;)

mek da ©™ said...

amboi ayep dlm jem2 sempat lg tuh berposing ngan spek itam..cian mama bad mood hihi...sama la kite kak..umah sejengkal ngan pat kje..tp kalo jln kaki esk br sampai..eeeeeeeeeeeeee

chugie said...

mak ai.. awlnye kuar dr umah.. rsnye gelap lg tu..

sy ni, kul 8 baru terhegeh2 nak kuar umah n anta anak.

Oraida said...

Mmg pun Mama, saya ni dr mula keje smpai skang meredah jam...kadang2 tertido dlm jammed tu..huhuu siap kene honk2 lg

Mamamya said...

alahai kesiannya...lieya mmg x b'peluang merasai "nikmat" nie..sbb sejak b'kahwin mmg x berkerja...tp dapat m'bayangkan lah k'penatan m'redah jammed....
sabar yer ieyna....

aNnA_jaN said...

cutenya arif.....hehehe

hajarus said...

cam hajar la kak.. dulu mase dok kat slim opis same jer jaraknyer ngan opis skang ni... tp lau dulu nak g keje xpernah jem la ni kene kuar awal skit lau tak masak la ngan jem lg ngan ketapi nak lalu lg... padahal xjauh mane tp nak tempoh jem seksa...

anyway cam bese arif sentiase encem... ;d

UmiDAnisH said...

tau takpe.. hhhii,jem pun jemla..janji ayep encem

Nia said...

takpe la lieyna, awal-awal aje rasa macam tu. lama2 nanti mesti rasa ok je. alah bisa tegal biasa. hiee..