About

Friday, June 18, 2010

.: PaSaR MaLam :.

Salam Jumaat..
haish cepat noo dah Jumaat ye..
Apa plan ari sabtu ahad ni kawan2?..

Yang pasti mama ni takde sesi jenjalan..
abah kerja on saturday..
sunday?..herm..

tajuk pasar malam?..
ada apa dgn pasar malam?..

best ooo pasar malam..
macam2 ada kan..
kalau dulu..tmpt mama menyewa dulu..
terlalu banyak pasar malam..
dalam seminggu 5 hari ada psr mlm di kawasan2 berhampiran..
sekarang?...huhu...belum dikenalpasti..

mama rindu la pasar malam..
dulu tu, depan kawasan perumahan pun ada pasarmlm..
jalan kaki jer..
sekarang?..huhu..nak kena survey ni ^_^

bukan apa, kalau mengidam nak makan laksa..
senang cari kat pasar jer..
sedap pun sedap..
nak buat sendiri kena tunggu hari minggulah..

alaah mama ni kan, hantu laksa..
seminggu mau 2,3 kali pekena laksa..baru puas!
skrg, apa nak di kata..

tapi on last wednesday
sebelum balik rumah lepas balik kerja..
mama ajak abah singgh pasarmlm kt sini dulu..
jalan punya jalan..6.45 baru bertolak nak balik umah..
haaa...dah time gitu kan..
lewat la sampai umah..
dah dekat kul 8.00mlm..
dah la puasa on dat day..
terpaksa berbuka dlm kete jer..
huhu..
redha...

k, nak tempek salah satu hasil tangkapan mama masa ke pasarmlm ari tu..
kasut 'CROCS'..ni mmg ada je kt mana2 skrg ni kan.. ^_^
untuk arif sorang jer..


ni percubaannya tuk memakai sendiri.. ^_^


dia kalau nak pakai kasut..1 tgn pegang kaki ..1 tgn lg pegang kasut.. ^_^..clever2x..


p/s herm..banyak kerja tapi macam.............................huhu.................

33 comments:

♥Azie♥ said...

pinjan kasut bleh

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la kan. sat ja dah hari jumaat... rasanya tak pi mana2 jugak kot... hehe.

hari ni ada pasar malam kat sini... Yeayy, boleh singgah on d way nak balik nanti. tak yah masak... hehe

Ui, comel kasut dia... mana pi kasut spiderman tu??? pandai dia nak pakai kasut sendiri. clever boy!!

Nadiah Sidek said...

rindu nak gi pasar malam!

mamalieyna said...

azie:
bleeh..^_^

mamalieyna said...

lady salwa:
tu la..cepat tul..huhu..
*hehe..alasan baik nk g pasarmlm, takyah masak..lalala..
*kasut spiderman ada lagi, saja nak match ngn kaler baju..haha..

mamalieyna said...

Nadiah:
huhu..rindu eh..rindu gak!

mek da ©™ said...

haikal aritu kan nangis nak crocs ni..dah mintak2 sendiri so beli la satu

mamalieyna said...

mek da:
aiyak..pandai dah meminta ye abg hekal..arif setakad pegang2 jer..mama letak balik..dia redha je.. ^_^

Izan Ishak said...

pandainya ayep pakai kasut...tp, macam susah je ye~hehe

mamalieyna said...

Izan:
kalo kasut sndiri susah sket la tu..kena usaha lebih..tp kalau kasut mama or abah dia..senang..hehe..suka la dia main sarung2 ni..

N.A.I said...

ko buat aku mengidam laksa plk..haha..last week dh craving mkn yg beli xpuas hati,so buat sendiri,esk nk buat lagi la..hehe..mamalieyna pnyer psl la ni..ngeee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tantek lah kasut Ayep..
Dh pandai pakai kasut sendiri yer..
Clever Boy.. ;)

az rina a.k.a jaijina said...

kak, saye pon suke pg pasar malam..kat umah saye isnin & sabtu yg paling dekat..tp saye suke pg hari sabtu punye..bnyak barang2 rambang mate tu kak..

ezan said...

ezan pun suka g pasar malam.. kadang2 bukan nak bei sangat... tp sibuk nk tgk org.. hahahaha... cam budak2 kan.. :P

fabulous.farah said...

hehe..xjumpa pasar malam lg ke? cari-cari

Fieza79 said...

belom tau ka pasar malam kat ne..?
harus cari2 tu..

bijak tol arif ni...geramm tgk aksi dia try nak pakai kasut...cm2 hal..!

Dilla Ady said...

dilla pun suke gi pasar malam...tp sgt pening n semput nk kejar budak kecik lari2 kt pasar macam main kt taman buaian...

rase pegi pasar tp cam gi jogging lak..huhu..

mamalieyna said...

NAI:
haha...ngidam eh..jom la sama2 kita buat LAKSA esok eh..^_^

mamalieyna said...

Lily:
kengkadang tak lepas gak pakai kst sndiri, susah sbb muat2 saiz kan..kalo kasut mama or abah, sedap la melaram! =P

mamalieyna said...

Az Rina:
tu la..jln2 jamu mata, pastu tersambar menda2 yg tak sepatutnya..hoho..^_^

mamalieyna said...

ezan:
hehe..memang..lebih berjln dn jamu mata dr membelinye.. =P

mamalieyna said...

fabulous.farah:
lum la farah..kena tingkatkan usaha nih! =P

mamalieyna said...

fieza:
tu la, kena ligat mencari, kalo tak susah lo idup =P

mamalieyna said...

Dilla:
tu la kan, tapi akak sllu g awai, time org tak brpa ramai..arif pun tak lari2 lg, jalan2 jer..senang nk kwal..^_^

Zaidah said...

comel kasut..dah pandai pakai sendirilah...lieyna citer pasal nak carik laksa...terus perut nie terasa laparlah plak...hehehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

nyum..nyum...barangan kejap mkn laksa. kina pun HANTU LAKSA jugak taw!

adam nak pinjam kasut leh??

haslina said...

syokknyer ariff...nak try pakai kasut sendiri yea...belajar berdikari gitu..

rATu kEBaYA said...

pandai ye.. pinjam boleh..

renny said...

Hi, salam kenal.
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya

Mama Hanim said...

mmg bagus la ayep ni..cepat pandai kan.. good boy..hehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cantik kasut baru arif...kasut spiderman kat rumah ibu tu dah tak muat ek

E.L.I.Z.A said...

eli pun baru gak suka laksa penang..dulu x suka ..bila dh try, sedap rupanya..ye betul, pasar mlm senang nk beli laksa heheh

wowie crocs..mmg senang nk dpt crocs skang ni..yg ori mhl sgt heheh

mamamiera said...

e'eh.. dah beso ayep dah..
windunye aunty zai nih kat ayep..