About

Thursday, June 24, 2010

.: KaLau dah Kaki MakAn tu...saMbiL tiDo puN boLeh MakAN tau.. :.

Salam pagi Khamis...

sudah hari khamis...cepatnye masa berlalu..huhu..
lagi2 nak stori pasal my arif la..

non idea nak stori pasal lain la kt blog ni..
aksi2 my arif jugak, mama suka tempekkan kt sini..
hehe...yang sudi layan tu..
layankan jer ler ye.. ^_^

lagipun mama still banyak keje la ari ni..
tak dapat nak fikir nak cerita psl apa..
ni ada lagi koleksi hasil snapan mama belum diabadikan kt sini..
so..harus la di abadikan..^_^

stori psl betapa makan sinonim betul dengan my arif..
sampaikan dah tertido boleh lagi dia makan..
sebenarnya mama nak abadikan video..
dah berkali try tak lepas2..
malas lah..

just tempek piccas jerlah..
tapi kalo layan video die, nampak kelakar betul
yelah orang tengah tido..
pastu boleh lagi..
tangan berjalan menyuap makanan masuk mulut..
aduhai....arif..!

layan gambor sekeping 2 ni jerlah..huhu..


..mata pejam, makanan masih di tangan, mama try ambik..dia tarik balik ooo..tak kasi..huhu..
see...mata pejam, still tangan berjalan masukkan makanan dlm mulut... =P

tu 2 pic je..yang bwh ni selingan..abah ghajin mengenap pakai HP..saje nak tempekkan jugak..

budak berusia 15 bulan...suka makan dan makan! Alhamdulillah... ^_^

happy dpt mamam macam orang beso dok ats kusi tuu.. ^_^

berkopiah pulak... ^_^


PESANAN PENAJA =p :
p/s : ghajin2 jengah la SINI…. VOTE 02 for my arif..in contest anjuran mama_aqish “Cute Baby Face Contest”..Thanks in advance..n thanks kpd kengkawan yang dah vote! First time join contest tetiba ada sistem vote2 ni..hehe..^_^..apapun dah masuk top6 dah terasa best dah..!
TQ.... ^_^

26 comments:

chugie said...

alahai.. macam2 si arif ni ye.. tu ngigau ke tu? sambil tido bleh makan plak? eheheh:D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ahaks..klakar lah tgk Ayep ni..
blh plak mata dh pejam tp still mamam..hehe..mcm org ngigau plak.. ;)

Baguslah Ayep kuat mamam..cepat besar.. :)

LYaFRINA said...

wahhhh.. dasyat seyhhh....
smpaikan dh tdo pon boleh makan lagi.. lucula plok lya tgk pic tu.. tp so sweet la eina.. bila dia beso hars tnjuk pic y penuh value ni.

**lya rasa minggu ni cpt.. tup..tup..tup.. dh hari khamis.. esk cotiiiii.. pantai timo kan..

Zaidah said...

tidur mimpi makanlah ayep...hihihi

zue @ annaleeya said...

hihihi... lawak tol ayep nih... tido pon bulih mkn lagik...

akak dah undi utk ayep... gud luck..!!

[-suziey-] said...

alaallalal comelnye ayep..hiks..tgh tido pn bole mamam lagi yek..ekekeke:D bgs ayep suka minum air masak..

nza said...

eeeemmmmmm...yum..yum..yum...tidur pn tidur la...janji mamam...

Ena said...

Alahai.. cutenyerrrr...

geram pulak ena tgk.. hik hik hik.. ak nak lepas tu ye nak juga mamam walaupun mata dah tak lara nak bukak. hehehe..

norihan said...

kelakar sungguh dak ayep ni....dah tak larat nak bukak mata pun...still nak makan.....apa2 pun ayep tetap comel...rasa macam nak cubit2 je ayep ni....

~Siti Hajar~ said...

Ayep tgh mimpi makan kot...hahaha

lucu la dak ayep ni, perut lapar tp mata ngantuk kot, mana nak buat dulu? dua2 lah..hehe

Sue said...

ahahahaaa.. kelakar la ayep.. macam kak damia kekecik dulu. suke mamam ekkkk!!! rajin la mama masak ye?

psttt nnt auntie vote ayep ok. internet slow la!

LyNn HaMzAh said...

bagus arr arif suka makan...nanti tak la susah sangat nak bawa ke mana2...

Mamamya said...

ehehe....nasib baik btl tangan tu masukkan makanan kat dalam mulut kan..klu ke lain peginya haru juga..:) alhamdulillah arif suka makan,mcm anak2 lieya juga....

mek da ©™ said...

hai mcm2 gaya la dak ayep nii..betul ke tdo tu..ke ngigauuu..eeee

haslina said...

hehehe..budak2 mmg gitu kan...boleh makan time tidur...klu makanan tu ada kat tgn..dia terjaga nanti terus masukkan makanan tu dlam mulut....

wahida said...

salam kenal mamalieyna..saya dah jd follower awak, kalau senang singgah ler blog saye...

anyway, comei je arif suap makanan sambil pejam mata..so sweet...

az rina a.k.a jaijina said...

hikhik, tgk mate dok layan tu tp buleh lagi arip makan ye..tgh mimpi makan agaknye arip tu, hehehe..

semngat ek arip makan..

Mama Hanim said...

hehe..lawak btul ayep nih..
mesti best sgt tu smp makan cmtu kan..kui3..

mamamiera said...

alahai pak aji tecik neh~~ tomey pakai kopiah!! bleh masok kontest berkopiah gitew.. tp lom ade yg nk wat contest gitu ler.. suggest kat anje eh..

titon pon bleh lg nk mamam saje ye..
mesti mimpi pon tgh mamam sodap2..
ok lah tu iena.. biar dia kuat mkn dr xmoh makan.. cam heqal nih kuat mkn mende2 yg merepek2.. kalo bg nasik dia kuar kan balik lidah dia.. =)

zai nih online kat surau kalo ekau nk taw.. jakun.. mlm mase pendek ar nk singgah blog kekawan.. time luch ni je bleh g merendek2.. =p

Fieza79 said...

nahh tgh tido pon leh suap mknan lg...dasyat..!

Arif suke btol mamam ye eina...mata dh pejam tgn still genggam mende mkn...

sori lmbt dtg sini..!

hazlina said...

alahai lamanye tak singgah kat sni..aunty bz sgtla ayep...makin handsome...blh jd bakal iman muda ni...;)

ann @ hatiberbunga said...

hahaha..!! so sweet..!!

N.A.I said...

Ayep tiut miut..nak gigit je rase..blh x mamanye??haha..nk vote utk ayep tp xdapt plk td..nnt aunty try lg ye..chayok!

Nadiah Sidek said...

ngantuk tapi lapar kot..tu yg blh mkn sambil mata terpejam. hehe..

E.L.I.Z.A said...

ya rabbi...sgt la cute ariff tu mkn sambil tdo hahahah..mesti mata dh tak tahan sgt nk tdo

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kelakar la arif ni... macam2... hehe

Okeyh, aunty salwa dah vote utk arif... good luck ye to arif & mama...