About

Wednesday, June 23, 2010

.: haBit aRiF yaNg mama SuKa..^_^ :.

“Bangun pagi, gosok gigi…

Cuci muka…terus mandi…”

Silalah sambung lirik seterusnya ye kawan2..hehe..
Yee..habit arif yang satu ni mama suka…
Setiap kali masuk bilik air jer..
Mesti tangannya mengarah ke ‘situ’..
Situ mana..?..berus giginye!!

Bagus2x..

Memang mama tokleh la nak gosokkan..
Dia sendiri nak gosok…pandai pulak..
Jap kanan, jap kiri.. ^_^
bagus arif..leh jaga gigi tu..
harapnya sampai bila2 camni lah ye..
jgn nanti mama nak kena berperang mulut lak..
^_^

Mama tersnap piccas ni sebab….
Ari tu Hajar a.k.a Hajarus bertanya..
Takde gambo arif tgh gosok gigi ke.. ?
Tu yang mama tersnap ni..hehe..layankan jer..

gaya cam budak beso je.. ^_^
kusyuk ooo...
kanan kiri..haa...
sebab mama sibuk nak ambik gambo, dia mau lari kuar bilik air.. =P

p/s : ghajin2 jengah la SINI…. VOTE 02 for my arif..in contest anjuran mama_aqish “Cute Baby Face Contest”..Thanks in advance..n thanks kpd kengkawan yang dah vote! First time join contest tetiba ada sistem vote2 ni..hehe..^_^..apapun dah masuk top6 dah terasa best dah..!
TQ.... ^_^

34 comments:

Ummu Ammar said...

Tahniah dpt top6..ayep memang comel pun..

Zaidah said...

tomeinyer berus gigi....tahniah yer lieyna...

~Siti Hajar~ said...

pandai ayep gosok gigi yer, Danies camtu gak tp bila suh kumur dia telan air tuh..huhu..haru btl la..

yea yea.. kami dah vote for ayep

LYaFRINA said...

PNDAINYER GOSOK..
BAGUSLA G2 KALO DIA NK SENDIRI..
ADA SETENGAH BUDAK TU NGIS2 BILA TIME GOSOK GIGI..
CAM ASYA PLOK, SLALU TERBALIK BERUS TU. ORG NK TLG X BG.

Peminat Katie Holmes said...

bila tengok arif nie rasa tak sabar pulak nak kawin kak.hahaha

~aSHa~ said...

pandai nye gosok gigi...abg danish gigi dah teruk baru nak gosok gigi..ehehehe

Mama Hanim said...

pandainya ayep gosok gigi..hehe..

tahniah eina dpt top 6..

Ena said...

ehehhehe.. cam same lak suh sambung sendiri lagu tu.. heheh

cute la dak ayep gosok gigi tu.. pandai..cam irfan jga la tu.. asal masuk bilik air jer terus sebut nak gigi.. hahaha.. tak pandai nak cakap nak gosok gigi..

mamalieyna said...

Ummu Ammar:
thanks ya! ^_^

mamalieyna said...

zaidah:
tuan punya berus gigi comel tak?..heheh..tQ!

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la bab berkumur susah sket..cam arif ni, mamanya tolong masukkan air gosok ngan jari jer..huhu..

*thanks yaa..jasamu ku kenang! ^_^

mamalieyna said...

Lyafrina:
budak skrg bijak..semua mau sendiri bikin..^_^

thanks lya for vote! ^_^

mamalieyna said...

Peminat Katie Holmes:
haha...simpan duit banyak2, pastu kawen la adik ye..best berkawen ni..hehe..

mamalieyna said...

~asHa~
huhu..tak dapek nak nolong ye..dah ocak! =P

mamalieyna said...

Mama Hanim:
tu la..contoh melalui tauladan,,selalu tgk mamanye gosok gigi ^_^

TQ!

mamalieyna said...

Ena:
arif tak pandai berkata2 lagi..main tunjuk2 je..hehe..

mummy_ayu said...

samala kita..dapat top 6..good luck to us...!!!
pandai ayep gosok gigi...kids kena ajar dr awalkan..baru diaorg tau..
Iris masuk bilik air je, minta tooth brush...suka sgt!!

Fieza79 said...

pndai arif gosok gigi...hope smpai besor dia terbiyase gitu...lau tdk jenuh eina pot pet2 kan...?

eina...fieza dh vote arif tau...tgk je td trus dh kenai arif tu..!

LyNn HaMzAh said...

budak comey dah pandai berus gigi sendiri...hehehe...congrats yer arif sbb dapat jadi top 6...semoga arif dapat jadi number 1 plak lepas nie...

Ain said...

jeles ngan ayep sbb rajin dan pandai gosok gigi....

kalau sarah, jenuh paksa takmo jugak dia....

aunty dah vote untuk ayep tau...

gud luck nanti....

nieda said...

so sweet..harus vote for arif ni

[-suziey-] said...

waaa bgsnya arif..kalu la aQeel cenggini..camne la nk buat..huhu..gg aQeel pn dh rosak2 dh..haihhhhh..

congrates arif..masuk top 6:)

chugie said...

pandainye arif gosok gigi.. fatin still x reti lagi.. huhu..

mamasue said...

comel momel nyaaaa.....geram mamasue tgk...good luck dear!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pandainyer Ayep Gosok GG sendiri..
Bagus2x..
Klu Qis..kena berperang mulut dulu..
Klu dia x nk berus GG sendiri Lily Gosok jer Guna kain basah..Kkdng klu Lily suh dia berus GG..dia lg yg nk tlg beruskan GG Kita..haissshh.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ghajin la Eina ni tukar2 template..Sentiasa jer berwajah baru..bagus2x.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...
This comment has been removed by the author.
norihan said...

iena..samalah ngan anak saya....kalau nak mandi..mesti minta berus gigi nak gosok sendiri.....cam sehati sejiwa je

Farra Dhelina said...

gdluck ye ariff! :)

ct rahani said...

bagus.. rajin arif gosok gigi.. arap2 rajin smpai ke beso la yer..

gud luck gak utk arif..

mek da ©™ said...

yep gosok jgn tak gosok yeoppp

Nadiah Sidek said...

mcm budak besar je. good hob arif! safiyyah ni kdg2 susah betul nak digosok giginya

Mamamya said...

alalala....comelnyer ayep...

ann @ hatiberbunga said...

bagusnya, arif..!!
si asyraf tu susah sgt nk diajar gosok gigi. asyik dikemam je. hehe..