About

Thursday, June 10, 2010

.: gaYa peLancoNg keNit..eh takLa..baLik dr UmaH iBuuu :.

Morning..

Pagi ni, kurang sket sakit kepala
Petang semalam telan ubat..
Idung pun ok sket..tekak..hukhuk..batuk lagi..!

Warm-up pagi..
Tempek piccas dak ayep..
Balik dr umah Ibu petang semalam..
Elok nak turun dr Kete..
Molek pulak dia, pi sambar beg yg bwk g umah ibu pengasuh
Then sarungkan ke badan..

Hikhik..kiut..
Terus la mama kasi jer..
Berat sikit jer..
Ada baju salinan ngan tupperware bekalan..

Ingat nak snap 2,3 keping…sekali..
Dah snap sekali..
Berjalan2..
Terhuyung hayang la pulok…
Jatuh…!
Adus..nangis sat…
Tak jadi nak snap lagi..
See..

Then, nak tempek piccas ni jugak..
mama perasan macam ada gigi geraham je arif ni..
mama nak cek, tak dapek..
elok mama sua kan jari..
di ngapnya jari mama..
sakit wooo...terjerit2 mama..
arif suka la..
terkekek2 dia gelak!

adoooiii...!
rasa2 memang ada gigi geraham ke ni eh..
putih semacam jer..
see..

34 comments:

[-suziey-] said...

waaaaa ayep bwa sling bag..nmpk mcm rappers..hiks:D cepatnya tumbuh gigi geraham..

wan sujaihah said...

wah dah nampak la gigi dia...humairah dulu...asik demam je..tgk2 dah banyak gigi dia :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

samam macam fari jugak, sibuk je nak bawak beg sendiri... hehe

Rasanya betul dah la tu gigi gerham. cepat pulak tumbuh ye.... tak demam ke dia masa nak tumbuh gerham tu?

Zaidah said...

firas pun dah mula tumbuh gigi...bila nak ambik gambar...tak mahu langsung bukak mulut...gerammmm

ezan said...

comelnya ayep ngan beg tu.. nampak cam budak besar.. huhu...

wah ayep dah ada gigi geraham la... jauh la ketinggalan sarah camni.. :P

Noreen said...

alooo comelnyer ayep...
gigi grham sudah mau tumbum ti raya dh ley mammm kerepek yea ayep...
riza punye gigi dh bnyk =)

Mamamya said...

wah...dah tambah lg gigi ayep...kene rajin2 gosok gigi nie....

Ena said...

yo! yo! what up!!

hehehhe..

rapers la ayep arinie.. :)

mamalieyna said...

suziey:
yo yo..arif rappers yo...hikhik..

tu la, cam tak sedo jer..patut aa sume mknan dia mau hadap skrg ni, termasuk kepek!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnyer gaya Ayep bawa sling bag tuh. :)

GG geraham dh tumbuh..patutlah dia demamkan baru2 nih..Sama gak Qis..3skali tumbuh GG geraham dia..nasib demam x lama..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
herm...tak sedar lak arif bila masa demamnye..selesema n batuk pun takde demam..seb baik..

mamalieyna said...

Lady Salwa:
tu la..nk jd budak beso..aduhai..layan jer.. ^_^

ntah..mungkin demam yg awal2 dl kot..lately ni takde lak demam..tak sedar la sbb kt geraham kan..

mamalieyna said...

zaidah:
tu la, nak kena spontan diorang nganga mulut baru leh snap.cam arif ni..hehe..

mamalieyna said...

ezan:
tu la, gaya budak besar jer, padahal baru leh jln, terkedek2..hikhik..

takpe sarah gegirl ^_^

mamalieyna said...

Noreen:
arif tokleh lawan riza bab gigi ni..hehe..arif ni pelan2 giginya nak tumbuh..huhu..

mamalieyna said...

Mamanya:
tu la..kena rajin, tp time kita nak gosokkan, takmo dah dia, nk gosok sendiri jugak///aduhaiiii...layankan jer..

mamalieyna said...

Ena:
hahaha...tu la pasal..cam budak beso jer..^_^

mamalieyna said...

lily:
hikhik..comel eh..lalala.. =P

mungkin la, tp eina tak perasan sbb gigi kt ujung sinun..ingat demam pasai pa..huhu..

~Siti Hajar~ said...

a'ah la tu, mmg gigi geraham...

dah besar ayep ni, ada gigi geraham dah..

mamalieyna said...

siti hajar:
tu la..baru skrg perasan...huhu..makin kuat makan la pasni..nak asah gigi geraham..huhu..

LYaFRINA said...

mana beg bunny??? heehheeh..
cute jer dak kecik ni.. tomei!!

mamalieyna said...

Lya:
alamak,..baru teringat Lya..ada beg bunny, dh pindah baru ni, tersimpan jer..herm..mulai esok, kena bwk ni..hikhik..

chugie said...

handsome dan bergaya betul dengan beg birunye tu tau.. tergoda unty! heheheheh..

wah, dah de graham ye.. pas ni dh bleh makan mcm2 lah ek??

az rina a.k.a jaijina said...

nak tumbuh gigi ke dak ayep ni? oklah tu kan..jgn demam plak kan..

~aSHa~ said...

smart dan bergaya ayep ni...


elo tuan umah..mana bunga2 kat header..dah cat baru ye...nice

zue @ annaleeya said...

kira lmbt la ayep tumbuh gigi yer??? klu airel dulu, umo 1 thn 6 bln pon dah penuh gigi depan...

haslina said...

da bertambah lagi gigi ariff...da besar da tu...

UmiDanish said...

hihih, bergaya je si ariff ni, tu nak tumbuh gigi geraham la tu.. tak lama lagi leh makan keropok.. danish pun da ada kirikanan..hehe

Mama Hanim said...

ayep bab gaya mmg tip top kan..hehe..

wah dh ada gigi geraham tu.. pasni mesti best dia makan2..

nieda said...

yelah tu nk tumbuh gigi geraham.pandai arif bawa beg sendiri..independence dah

Nurshahfamily said...

ade gaye nak gi travel sendiri jer hehehe...

fabulous.farah said...

bawak sling bag nampak mcm budak besar..nampak mcm gigi..

mumyShaneQeisha said...

comelnya ayep ni..nak juga dia buka mulut tayang gigi dia tu..

mek da ©™ said...

wah gigi dia..jgn gigit mama yee