About

Thursday, June 17, 2010

.: aPa iTu DuRiaN..?.. :.

yuuhuuu..
bersiaran agak lewat today..
patutnya onleave half day..
tapi kul 11 dah masuk opis..
tadi g check-up arif..umur 15 bulan..

yee...semalam 16hb, Arif genap 15 bulan..
mama ni kan, sejak arif lebih dr usia setahun ni..
lupa jer nak update psl progress dia..

tapi ye lah..
skrg ni..bleh kata
hari2 mama update citer psl arif kan..hehe..
so, bleh dimaafkan..hehe..

tadi just checkup biasa2 je..
timbang pun..naik 200gram je dr usia 12 bulan dia yg lalu..
so, skrg cuma 9.2 kg jer..
makan kuat, tapi badan tak bape naik..
takpelah Arif..janji sihat ye..

checkup td appt. kul 9, kul 8.30 mama dah ada kt sana..
habis settle jam 9.30..alamak..rasa rugi betul ambk half day leave..
dah la umah jauh dah..kalo idak..
dpt la balik lepak2 kt umah..
ni..herm...merayau2 jap ngn abah..
pastu basuh kete..
dekat kul 11 baru masuk opis..
takpelah..

ooohhh..
back to tajuk..
jom layan aksi..
first time arif tengok durian ni..
tapiiii kan..mana nak kenal ni buah durian..
sebabnya..
abah beli pun dah siap kopek..
ari selasa lepas, time mama cuti tu..
nak bwk nek moto, susah katanya..
beli je yang dah kopek..
sebab apa abah beli?

sebab mama katanya mengidam!
hahaha...ngalahkan orang peknen =P
ni gara2 tengok mmber blog tayang makan durian lah ni!
hehe...tergoda tgk durian kt blog MEK ROSE ari tu.. ^_^

jom layan piccas sket..
Arif makan durian..tapi maintain..sopan! =P


..mama habiskan sume..upss...arif seketul! =P
..buat muka cam geli jer..arif ni..kalo makanan pelik sket, dia cam geli2 nak pegang..ini pun, puas mama acu nak suapkan.. ^_^..dah merasa sket, baru berani nk pegang! ^_^
..nyum2x..sedap ghupenye duyan ni...
sana sini, dia bawak lari duyan ni..abah dok kejor nak snap gambo...hehe...
..seee...takde comot2 arif mamam kan..arif 'penyopan' orang nye..time mamam.. =P


23 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

alala, makan doyan ye arip..dapnye, hehehhe

mmg ler, sopan arip makan doyan..takde comot2 pon molot tu..

♥Azie♥ said...

UIKS ARIF PANDAI MAKAN DURIAN...

mamalieyna said...

az rina:
hehe...sopan kan..tapi tu la..puas la nak habiskan sbb penyopan sungguh =P

mamalieyna said...

azie:
hehe..pendedahan awal..kasi sket jer =P

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah suka nyer dia makan durian...nyum2 sedap tu...

ita cutevirus said...

alahai...
teringin la plak nak makan durian.. ahaks... skang ni musim durian ke??? sana sini dalam blog orang asik cite pasal makan durian je...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

eh lupa nak habaq mai...kita terbawak balik towel arif then baju arif ada kat dalam beg balqis semalam...pagi tadi dah bagitau ibu soh pulangkan balik baju arif tu..tapi towel kiter lupe nak pulangkan...esok k...sampai tertukau baju & towel budak berdua ni...sib baik skirt balqis ibu tak terletak kat dalam beg arif...

Ain said...

sopannya anak teruna ieyna maka doyan.....

nyum-nyum-nyummm....sedapnya....

Zaidah said...

dah pandai dah makan dorian dah arif...sopan santun gitu...makan kena sopan...barulah dapat menikmati rasa buah durian yang lazat berkrim tu...hehehe

hajarus said...

wow arif dah pandai mamam durian yer.... sedapnyer... terliur aunty hajar... ;d

Izan Ishak said...

hi iena~
comel je ayep makan durian...dia geli kot sbb lembik!

Fieza79 said...

arif dh pandai mkn durian...ok la tuh...tp bdk 2 walau baru kenal dan sekali rasa durian mesti tergoda gak utk kesekian kalinya..nape ekk pe la specialnya durian ni kan..?

mula2 geli arif tu dh rasa tau lak bw lari kan..hehe!

[-suziey-] said...

hahahah lawak la arif..bole plak geli ngn duyan..hiiks:p arif ni mmg sopan la bab mkan2 yek..hehe ikt sape la tu yej;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dap nyer Ayep mkn duyan..nyum2x..
memula tu geli yer..sekali dh rasa..
dibawa kesana kumari dh..hiks.. :D

ezan said...

sedapnya durian... ayep dah pernah rasa dah.. sarah je belum.. hahahaha... mummy dia penakut nk bg try.. :P

~Siti Hajar~ said...

durian...!!!

my peberet lor..Danies pun sama durian no 1 tp abg Danial plk xmkn durian..haha..mcm2 kan?

Mama Hanim said...

alahai..durian best tuhhh.. dh lama x pekena durian..
auntie nk skit la ayep..huhu..

fabulous.farah said...

hahaha..ayep. aunty yang terliur ni. nampak sedap.nyum2. aunty makan lagi comot dari arif,hahaha

mamalieyna said...

Anje:
memang sedap tau..lazat bangat! ^_^

*psl tuala n baju tu, ibu ada bgtau pagi tadi..hahaha..confius pulak ibu, kena tulih nama la pasni.. =P

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris tak berapa nak makan durian sangat... Bila calit sket kat mulut dia, mula la buat muka macam pelik... hehe

sedapnya durian, nih tak sabar nak balik kampung makan durian ni...

nieda said...

so sweet arif mkn

mek da ©™ said...

pandai syg mkn doyan ye..eeee

renny said...

Hi, salam kenal ^_^
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya