About

Thursday, May 13, 2010

.: waH2x..suDah PanDai Yee.. :.

ye..
apa yang pandai..?
dan siapa yang pandai tue..?!

hehe...my arif la..!
dah pandai buat flying kiss dah skrg ni..
jgn taktau cikgu dia adalah kak qis!
alaaah anak nye anje a.k.a mama_aqish tu..
hehe..

Ye..baru saje memandaikan diri..
sebelum ni mama puas dok ajar
takmonye nak ikut..
ikut diri dia je..huhu..

sekali ari selasa baru ni
time ambik ayep kt umah ibunya..
sebelum balik pandai lak dia buat flying kiss..
wah2x..teruja mama nengok!
yelah sebelum ni liat takmo tiru apa yg mama buat
tup2x kat rumah Ibu jugak dia belajar..

tapi tak bape menjadi la
sebab melekat kt mulut je..
flynye tidak..hehe..
camno tu, kira kategori flying kiss gak ke :p

rasanya budak2 memang camtu ye
mudah belajar + tiru dari kanak2 seusia dia
berbanding orang tua yg puas dok ngajo ni
huhu..
apapun mama happy..
1 lg pelajaran baru arif dpt!

pagi tadi sementara tunggu si abah siap2 tuk antar mama g work n ayep ke rumah Ibu
sempat paksa dia suh buat flying kiss tu..
mama nak snap piccas.. heheh..(cari bahan nak masuk blog..ekeke..)

tapi alaaahai, susah bebenor ..
kejap sgt tgn melekat kat mulut..

last2x dapat ke idak?..
layan jerlah gambor hasil snapan mama dipagi hari

p/s sila abaikan latar blkg yg still lum berkemas tu ye..hehe..

..suruhan kali pertama : tak berhasil..leka tengok tv!

..kali ke2 pun sama..dok ber'byebye' lak kt citer 'jimjam& sunny' tu...


..ke3..suruh lagi..buat kejap..tak smpt snap..dia tgk tv lor.. adus...


ke-4..terlepas lg, tak smpt snap...huhu..tersengih riang pulak lagi..adooi..sabo jer..


..pujukan diteruskan..dia buat taktau...



last2...haaa dapat snap pun..tak flynye takde la..muaaah..melekat kt mulut jer..hehe..

oh ye..ada lagi yg ayep pandai skrg..
pandai say 'nak' dengan 'nanak'..
selalunya 'nak' digunakan bila dia nak mamam biskut or nak susu or nak air masak..
'nanak' pulak kerapnya digunakan time nak turunkan dia dari motor
tak kiralah time antar pepagi ke rumah Ibu
or time balik..nak balik naik ke rumah..
adohai 1 hal nak pujuk2..

jarak umah Ibu ke rumah mama sgt dekat..
tak puas dia berdiri kt depan kt dlm raga motor tu agaknye..
kena ronda2 dulu..huhu..dah pandai nih! macam2 ragam...layan jer.. ^_^



47 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Wah, bertambah lagi1 skill yg arif pandai ye. Bagus, bagus... Tak pa, nanti pandai la dia fly kan kiss tu... hehe

Tu la, memang budak2 senang benar meniru aksi rakan sebaya diaorang. kalau kita ni susah sikit la...

shahida® said...

makin pandai si ayep ni..jap agi pandai mintak adik lakkk..ahhahahhah..lariiiiiii

Ain said...

bijakkknyaaaa.....

ayep ni baik sungguh kan ieyna, jarang dengar citer dia wat perangai....

senang la mama ayep nak buat kerja rumah....

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

ayep sudah pandai..maju selangkah lagi..cepat ayep.minta adiah dari mama !

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tekun nyer Ayep nntn Tv tu..sambil tersingih2 lg..hehe..

Slow2 Ayep..1st kena kiss2 dulu..nnt fly lah tu.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tak pe lepas ni kak aqish ajar macam2 lagik k...bagus ayep cepat belaja tu...maybe la budak2 suka ikut kengkawan sebaya nyer...pengaruh rakan sebaya la katakan

E.L.I.Z.A said...

baru ku tahu..kak qis tu anak mama aqish rupanya..hehhe baru igt kisah dulu pasal numpang kasih ibu bbysitter tu kan kan kan


wahh sudah pandai flying kiss..abis la cair hati pompuan sat lg hehehhe

SuZiE said...

biasalah budak2 mmg suke ikut kwn2 sebaya dia.. lg cpt dia belajar..

pssttt... pas ni ayep leh ngorats aweks coz dah leh flying kiss.. :p

ImanRifqi08 said...

wahhh...pandainya arif...cute sgt:-)

Zaidah said...

arif malu nak buatlah mama...nanti ramai yang tunggu arif kat depan rumah klu arif buat flying kiss..hehehe

Uda said...

ayepppp.. nak 3 flying kiss tu.. satu tuk adik .. satu tuk kakak.. satu tuk auntie.. boleee

Siti said...

amboii..dah pandai yer..lepas ni leh takle awek..hehehe....

maszmadi said...

eee ayep da pndai wat flying kiss yerk.. hehe leh la ngurat friend da lpas nie yerk..

Az Rina said...

pas ni dapat gelpren ler ayep, hikhikhik..

fabulous.farah said...

comel nye ayep..lepas ni blaja part fly pulak eh.haha

rATu kEBaYA said...

sukernya dia dah pandai flying kiss...

Fieza79 said...

dh makin pndai ayep skang yer...
eina..bt fieza tingat kat irfan ms seusia ayep...nek moto lau skjp mengamok..abah tpaksa w ronda2 sblm anta ke umh pengasoh..hehe lucu bl ingat..

mamaaerish@eb said...

slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

mamalieyna said...

Lady salwa:
itu ler, apa yg kita beriya ajar, dia takmo ikut..tp tgk contoh rakan sebaya buat, terus tiru..huhu..kuat tul pengaruh rakan sebaya ye..hehe..

mamalieyna said...

shahida:
ala..ayep tk mintk pun, mamanya nk kasi gk.ihikss..

mamalieyna said...

ain :
alhamdulillah ain, sehingga ke umur dia setahun ni, mmg tak de mslh sgt uruskan dia, sikit2 punya hal jer..^_^

mamalieyna said...

Wahida:
tq..tq..mana leh kasi hadiah selalu..kopak la mama camni..ekeke..

mamalieyna said...

Lily:
kalo rancangan menarik perhatian dia, mmg gitu ler..huhu..

ayep ikut step ni, bljr kiss dl, kang baru flykan ia..hehe..

mamalieyna said...

anje:
tu la..kuat tul pengaruh rakan sebaya nih! ^_^

mamalieyna said...

ELIZA:
yaa pompuan pertama yg akan cair, pastinye lah mama dia..hehe..

mamalieyna said...

ELIZA:
yaa pompuan pertama yg akan cair, pastinye lah mama dia..hehe..

mamalieyna said...

SuZei:
tu la kan, dgn kwn cepat meniru..huhu..

*eh tak baik, ayep pemalu..mana nak ngurat2 ni..ekeke..

mamalieyna said...

Imanrifqi:
baru nak memandaikan diri auntie.. ^_^

mamalieyna said...

zaidah:
hikhik..betoi gak tu..biar simpan je kiss nye, takyah bg fly eh.. :p

mamalieyna said...

uda:
boleeeeh..muaaah..muaaah..muaaaah..! hehe..

mamalieyna said...

Siti:
dah pandai..nak ngurat kak qis dl la..hehe..

mamalieyna said...

maszmadi:
ayep budak baru belajar..mana leh ngurat2..belajar yg pentg! hikhik..

mamalieyna said...

Az Rina:
dah dpt daa..GF..kak qis..hehe..

mamalieyna said...

ratu kebaya:
ayep biasa je, mama yg lebih2 suke..^_^

mamalieyna said...

ratu kebaya:
ayep biasa je, mama yg lebih2 suke..^_^

mamalieyna said...

ratu kebaya:
ayep biasa je, mama yg lebih2 suke..^_^

mamalieyna said...

fieza:
ooh ye ke..diorang mmg suka ronda nek moto eh, tak puas kalo kejap jer..huhu..mcm2 ragam!

mamalieyna said...

mamaeirish:
ok..ok..eina dh emailkan..invite tau!

Nadiah Sidek said...

comel je arif! kdg2 bdk mmg mcm tu la..kalau kita suruh tu, dia buat tak tau je

tinie & thahir said...

Bijaknya...
Cute gak tu...Kiss gak Tuk Arif sayang...

mamalieyna said...

Nadiah:
sungguh berpengaruh rakan sebaya kan..huhu..

mamalieyna said...

tinie & thahir:
hehe..harus bijak! :p

[-suziey-] said...

hehe..mcm2 ragam arif yek..hehe pndai dh buat flying kiss..:p budak cpt bljaa..ajarla ape pn..senang je serap

iem said...

alahai comelnye dia buat kiss tu.
pas ni ayep leh ngorat aweks coz dah leh flying kiss.. hihi

Nur Hawa Mohd Zin said...

muka dia cam puas je dapat tekan gak tv tu..huhu..hbs lah akak pasni..remote dia concer..huhu..cartun je lah

nza said...

mama ajar xbest la, kalu dgn kak qis baru la ada umphhh!!!!muaah!!!1

chugie said...

yeay, arif dh pandai flying kiss!!

best kan bila tengok anak dh dpt belajar step by step ni..