About

Monday, May 10, 2010

.: si tERuNa yg raJiN membaNtu :.

ya... ya...
arif suka membantu kerja2 mama lakukan skrg ni..
apa je..sume jadi contoh tauladan tuk die..

see, kali ni apa yang nak dibantunye..


.. arif nolong mama 'hanger'kan baju..
mama lipat baju, dia sibuk2 lak nak hangerkan baju..
salah la yang, itu kalau baju baru kuar dari mesin..
nak sidai, baru pakai hanger..

ini mama nak lipat kain la sayang...
tolong mama lipat jer lah..



dah tu, bukan reti dok diam..
ke hulu ke hilir..usung hanger ngan baju tu..
sibuk nak hangerkan baju..tapi belum pandai..huhu..
takpe ye yang, usaha tangga kejayaan :)


dah boring, percubaan tak berhasil..
sarung camera lak jadi sasaran..
berhasil la jugak
disarungkan nya kt ujung tu..
huhu..arif ... arif...


last2 baju mama lak jadi mangsa..
mangsa tuk disarungkannye ke badan..!

budak2 baya ni..
mmg dah keluar ke'cerdikan' mereka kan..
apa kita buat, itu akan diapplykan.. ^_^

p/s 1 : mama rasa terkilan tak dpt reply sume komen2 kt n3 sebelum2 ni, huhu..maaf ye kawan2...M+ masa tak mengizinkan..adooii..

p/s 2 : terkilan jugak, tak dpt jwb tag sepantas mungkin, dan tempek kan award yg mcm2 dr kengkawan..huhu..

37 comments:

LYaFRINA said...

waa.. rajinnyer ayep... bila besar rajin2 la tlg mama yer

asya plok rajin tlg sepahkan semula.. kalo time nk susun baju dlm almari baju dia..dia tu sibuk nak tarik baju dia..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

rjinnyer anak teruna ni...sape nak wat calon menantu leh ni amat sesuai bangat

Ieda Al-Habsyi said...

huhuhu!! comelnya! bdk2 memang tiru cam kita buat, sebab ieda pon kadang membebel, amanda ikut potpet2 ntah hape2 dlm bahasa dia, hahhaa! ;p

~~*Lady Salwa*~~ said...

bagus bagus... rajin ayep ni... sama cam faris, suka tolong... hehe

tu la, orang tua2 kata besar camni baru nak boleh akai.... tu la dok tiru ja apa yg orang dewasa buat...

ita cutevirus said...

bagus!!! tahniah!! tp, harap² sampai ke besar la ye... insya Allah...

shahida® said...

ayep dh pandai meniru nmpak..satu perkembangan yg bagussss

Mimie Fazira said...

heheh . comel je dok main hanger ... ni dah boleh minta adik ni ...

mamalieyna said...

Lyafrina:
hehe..anak2 kan..terpaksa redhakan jer, proses pembelajaran diorang ni..salah 1 nya sepahkan umah..adooii..

Aida Alias said...

hahaha.. dah mula cerdik dah tu.. tambah akal.. tkpe besok besar sikit dh boleh tlg kemas.. cam anak2 akak umur 6 thn semua dh lipat baju sendiri hiihi

Ain said...

rajinnya ayep tolong mama.....

bagus....bagus...

mamalieyna said...

Anje:
haha..yee..permohonan sudah dibuka skrg! ekeke..

mamalieyna said...

Ieda:
hahaha..memang..contoh terdekat adalah mama! :p

tinie & thahir said...

rajin nya anak mama..ringan keje mama..

Izan Ishak said...

comel..comel...siap nak hangerkan baju2 lagi...
nnti dah besar tolong mama tau ayep!

mamalieyna said...

lady salwa:
ya la kan, apa2 je kita buat..nak meniru saja! kelakar ja depa bila tunjuk kelaku camtu..hehe..

mamalieyna said...

ita:
Insyaallah..like father like son! :p

mamalieyna said...

shahida:
tu la, hope yg bagus2 je dia ikut..jgn ikut si mama yg menjerit2 ni udah ler..hehe..

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
hehe..arif malu nak mintak..hehe..

mamalieyna said...

Aida:
tu la kak, sket time lg, ada pembantu la saya ..best ek..hehe..

*psss kak, nape eh tokleh komen balik blog akak, rasanya sbb ada cam 'bling2x' tu kot..click komen box, lain yg kuar..huhu..

mamalieyna said...

Ain:
hikhik..permulaan... :p

mamalieyna said...

tinie:
haha..nolong la sgt, lg melambatkan kije kita ada la, sbb dok syok layan gelagat dia..hehe..kije 15mnt jd 1/2 jam..huhu..

mamalieyna said...

Izan:
Insyaallah..ayep akan bantu mama! ^_^..mama mesti suke..!

[-suziey-] said...

hehehh bese la..umur2 cenggini yg best nih..cerdik comel..ekekek:P

Adlina Husaini said...

hhehe bagus la anak teruna ni..semoga sampai besar pun masih rajin tlg mama awak ye ayep =D

mamalieyna said...

suziey:
tu la, sume kita buat, nak tiru je..seronok melayan..terhibur! ^_^

mamalieyna said...

Adlina:
hopefully...Amin.. ^_^

iem said...

wah rajinnye ayip..ringan skit keje mamakan hehe

fabulous.farah said...

dia dah pandai nak explore2 nampaknya..best2

mamalieyna said...

iem:
yeee..arif perajin orangnye..hikhik..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
yee explore time! best melayan.. ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajinnyer anak teruna mama nih..dh blh diharap dh..hehehe...
Maybe budak2 baya Ayep nih mmg suka buat benda cam nih kan..suke tiru apa yg kita buat..Kita pon kena layankan je lah.. :)

♥etiey erywan♥ said...

mmg la...apa shj yg dorang tgok, dorang akn buat...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela mek na
kat umah skang tak yah amek pembantu dah
anak sendiri dah cukup
huhuhu

kita pon tak dan laginak tempek award
tag2 byk utang euheueheuhe

mamalieyna said...

Lily:
tu la, kena selalu tunjukkan contoh yg baik saje depan diorang ni..huhu..apa2pun terhibur kan ^_^

mamalieyna said...

etiey:
tu la pasal..kena tunjuk contoh yg baik2 saje ^_^

mamalieyna said...

rose:
haha..pembantu yang tak perlu disuruh kan..pandai je jalankan tugas! adooi.. :p

*huhu..tu la byk no utang2 ni..huhu..

Ena said...

hehehe..

camtu la kan eina.. gelagat dorg wat kiter terhibur kan!.. walaupun dorg dah kaco keje kite tapi kite rase seronok tgk perkembangan dorg nie..

nampak ayep sangat happy ngan hanger tu.. tak pe percubaan utk membantu.. walaupun dah tunggang langgang jadinya..