About

Monday, May 10, 2010

.: seMaLam seSi jeNjaLaN isi PeRut :.

nak abadikan jugak sesi jenjalan semalam..
ala takde apa sangat..cuma sesi attended wedding opismate
pastu attended besday party anak member..

pic yang ado cuma g wedding tu jer..
itu pun gitu2 je ambik..(anje@ mama_aqish dah buat n3 ni dulu..)

jom layan gambo sket..
sebelum tu, nak cakap, makanan best...!
Ayep pun mamam juge..sibuk je mama mamam, dia nak juge!


..sedang elok je timing kami..sampai je, pengantin pun nak berarak..so snap piccas dulu..hehe..

Selamat Pengantin Baru buat Ain & Nas..purple kaler tu..cun! ^_^



..ayep yang mula takmo dok diam..yela takkan nak dok bebaik atas kusi je kan..baru dpt kaki..kena praktis2 jalan gak..hehe..takpe abah ada!


..haa sesi gandingan ayep dan kak qis...aikk..mama_aqish interprame sama da..k lah tuh! ^_^


..sebelum balik, sempat jengah salam2 ngan pengantin..tapi ayep lak rimas, lemas..ramai orang..lagi pulak pengantin kalut nak masuk umah tuk sesi fotografi..huhu..jadilah yang ini pun..ada gak bukti mama ke sana! :p


Balik tu plan nak singgah KAMDAR kat SS 2 jap..
plan nak beli kain tuk buat langsir umah baru..
Malangnya setelah penat 4 kali pusing cari parking..
elok dpt parking, jln sket ke sana..
nengok KAMDAR tu tutup daa..
camno leh tak perasan time pusing 4 kali tu..
huhu..

so, agenda mencari Langsir tergendala sebentar..
next time lah..

sesi jenjalan isi perut seterusnya ke rumah member lama..
dah lewat, besday girl pun dah sleep..
tak dpt jumpa..dah la tak pernah jumpa selama ni..
huhu..next time la..
takde jodoh ayep nak jumpa kwn baru..
gambo kt sana pun tak snap2..
tuan rumah dah penat nmpk gayanya tu..

mama sampai pun tetamu dah takde..
layan makan jerlah, then sembang2..then balik!



sesaja tempek..ayep asal masuk kete je nak landing..
penat..ni tgh exercise kaki..
banyak berjalan ke yang..?!..hehe..

34 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

berduet bersama la aqish & ayep kan...sian budak2 ni penat dikerjakan oleh mama2nyer

mamalieyna said...

Anje:
hehe..tapi takpe, diorang redha je..memahami mama2 nya yang mau jd blogger tegar ni..ekeke..

Fieza79 said...

1 hari jenjalan..best2
sempat lg attend knduri..tp td dh jenguk n3 anje gambo n tmpt lebey krg sama...upe nyer da join skali..best tol ~

LYaFRINA said...

SESI JLN + ISI PERUT TU Y BEST.. SUKA SGT2 PI MAJLIS ORG KAWIN.. HEHEHEHEHE... BAJU2 SKRANG CUN2X.. XMCM ZAMAN LYA KAWIN DULU.. PELAMIN PON.. HUHHHH.. ADA CLASS...

Uda said...

besnya mama.. satu hari berjalan dan makan...

tu diaa.. ayep angkat kaki .. tanda setuju tu..suka jalan2

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer jenjalan isi perut..suke2.. :)

Ena said...

ena dah lamer dah tak p kenduri kendara cenggini...huhu..

encem la dak ayep tu.. gewam jek tengok! seyes la kan dah nampak besar dahhh.. tak lamer lg mama leh menantu la kan.. hik hik hik

mumyShaneQeisha said...

1 hari jenjalan..attend kenduri n makan2 lagi tu.bestnya
comelnya ayep tu..

Mama Hanim said...

wah best nya jln2 gi kenduri cmtu.. majlis pn happening kan, mesti hepi je ayep encem boy tu..hehehe

Sha@Mama Tina said...

aduhai..comelnya wat senaman kaki sibujang tu!

Mamamya said...

hehehe...seronok tgk ayep dah dapat 'kaki' mesti aktif ke sana ke mari...
alahai..kesian tgk dia dah rimas & lemas tu...biasalah kan...org ramai n b'sesak2 mcm nie mmg budak2 x selesa...;)

wan sujaihah said...

amboii comey nyer dia suk mengeliat2 dlm keter...ader kawan sekali ek...

mamalieyna said...

Fieza:
ye la, kami 1 opis..g kenduri pun konvoi sesama.. ^_^..best!

mamalieyna said...

Lyafrina:
mmg kan, skrg mcm2 jenis ada..sume menarik dan tertarik gitu..^_^. mmber ni, takde sanding2..cuma ada pelamin dlm umah tuk sesi bergambo jer..tak sempat jengah pelamin, sbb ramai org, bwk budak tecik ni susah sket la..huhu..

mamalieyna said...

Uda:
best mmg best..berjalan saje ^_^

hehe..tanda setuju tuk sesi jenjalan..memang..ayep suka!

mamalieyna said...

Lily:
best..tmbh2 makanannye pun best2..tmbh selera dibuatnya! hehe..

mamalieyna said...

Ena:
oh ye ke..en hubby bz eh..takpe ada can nnti, ajak ler g..best tgk pengantin yg cun & berseri2! hehe..

*amboi..advancenye, baru setahun jagung si ayep tu, maunye lg 25-26 tahun lagi..wuwu...

mamalieyna said...

mumyshaneqiesha:
hehe..mmg best..makan2 lak..^_^

thanks..

mamalieyna said...

Mama hanim:
mmg best, si ayep pun best masa kt luar..time nk masuk area dlm umah, nk bergambo tu je, dia rimas..huhu..

mamalieyna said...

Sha@Mama Tina:
hehe..exercise jgn tak exercise..hehe..

mamalieyna said...

Mamamya:
dia lum berlari2..jln ke sana ke sini jer..

*tu la time bersesak nak bergambo tu jer, dia rimas noo..ramai org kan..kejap je, elok kuar dr umah tu, ok la balik..happy mood! ^_^

mamalieyna said...

wan sujaihah:
hehe..menggiat kepenatan tuu..huhu..

shahida® said...

makan makan makan..huhu best tuu kan ayep..waaaaa dh plan nk bikin langsir br..jeles wehhhh

mamalieyna said...

shahida:
hehe..makan mmg best! :p

*hikhik, jgn aa jeles, kakakmu nk dok umah baru ..cat kaler biru, kena la langsir pun sepadan gituw..hehe..

~UNai~ said...

dah lama xgi mkn kenduri..

[-suziey-] said...

waa nice la baju pengantin..silver ke light purple ek:D

amboih ayep..syok btl landing dlm car..hehe..eh kakak aqish pn ade..

zue @ annaleeya said...

cantik baju pengantin tuh... dah lame tak mkn gulai kawah kenduri... bestnyer...

p/s : vavava..... kaler ijo ler pulok...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Bestnyer jenjalan isi perut.. suka2..tmbh2 sesekali mkn nasi kndri..errmmm..sgh nikmat!!!


**sjk keblkgn ni kena tggu line clear br lah blh menyinggah ke umah kwn2..al-mklm lah ada yg x syok..dah tu x sebangsa so sorry ner klu sekali sekala bertndg.. bkn sebangsa so saya kn berhati2..kdg2 semua n3 tu siap2 tulis date jer..so sad...:)

mamalieyna said...

Unai:
sesekali dpt g, best woo.. :)

mamalieyna said...

suziey:
mmg nice..mcm2 dh skrg ni..^_^

*ada...konvoi sesama dr opis..hehe..

mamalieyna said...

zue:
ala kak, sini takdo dahgulai kawah..kt kg ada la..skrg ni, byk ayam msk merah, dagingmasak itam..eh betoi ke..hehe..

yg pasti gulai kawah+btg pisang (blah utara) best!..

*hehe, testing power jap, tak berkenan lah, back to normal..hehe..

mamalieyna said...

MamaDanish:
mmg best wooo.. ^_^

*oh ye ke, tu la jarang2 nmpk update, if update pun lmbt no masuk, kengkadang leh termiss nak baca..al-maklum blogger lain kan, update sokmo..leh termiss mamadanish nye..huhu..apa nak buat kan..kerja..huhu..

fabulous.farah said...

huhuhu..ayep dah berselera balik ke?
bagus2..

kak ieyna jahit langsir kat ne?

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ha'a..Alhamdulillah..kejap jer dh kembali berselera..berkat usaha berubat moden+traditional..

*ala farah, akak jahit sendiri jerlah..sendiri pakai bleh ler..hehe..buat biasa2 ajer dl.. :)