About

Tuesday, May 18, 2010

.: paNdai MeNuLiS puLak ?! :.

ya.. ya..
ayep dah pandai nak menulis2 ni..
pegang pen memang dah pandai sebelum ni
tapi masuk mulut jer..

kali ni, abah turunkan mini white board tuk contengan si ayep..
okla ... sentuhan pertama contengan dia..hehe..!

abah ler rajin melayan..
aktiviti di pagi sabtu ni..
tapiiii...harus la hadkan masa dia bersama
pen marker ni..
dan kena la pantau..

kalo idok..kang ke lain lak contengan dia ni
tak ke haru..huhu..

jom layan pic hasil snapan mama..!

..ye..ye..ini ler ghupe penulisan pertama si arif..hebat tak?.. =P


..dah belajar menulis, belajar tutup pen pulak..haish..selingan saje..


..tak berhasil la.. pandang mama jap, kot2 mama nak nolong tutupkan..hehe..


..sambung menulis lagi..tulis ke conteng ni..hehe..sama jer pada ayep.. abah ye ye..tulis A B.. mana reti ayep nak ikut abah..ayep baru pandai pegang pen..huhu..


..abah tekun mengajar lagi..dan ayep tekun memerhati..macam nak ikut.. =P


... haaa sudahnya..dengan dia2 sekali dok atas white board tuu..excited nak belajar ye ayep... ^_^

p/s Moga ayep jadi budak bijak nanti ye..rajin belajar..Amin...!

52 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ha ha...samacam aqish la...suka no dok nulis...tapi sib baik tak conteng dinding...

maszmadi said...

eheh, ayep da pndai tulis la.. nnti leh tulis surat cinta kat mama yerk..

Izan Ishak said...

ayep happy dpt menulislah mama!
moga jadi anak yg genius n bijak besar nnti!.......:)

mummy_ayu said...

pandai dah dia tulis..

chugie said...

wah.. dh makin bijak anak bujang ni ye.. pasni suh mama beli kan buku untuk coloring tu ye..

Alimaz-Kembara Terasing said...

jaga2 nanti habis dinding di buat deko....deko bersama arif....

[-suziey-] said...

hehe jgn en ayep terconteng kapet mama yg cantek tu udah..ekekek:p

shahida® said...

uiks mcm tandatangan artis lak si ayep nih conteng..eee..bijak2..eh comei la karpet tu

sarah kalam said...

wah..masterpiece tu mama!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ayep dh pandai nulis yer..Chayok2.. :)

Mimie Fazira said...

uit dah suke chonteng2 ek ... mama lapik surat khabar ... mcm acik mimie buat .... he3 takut kena kapet ...

Ain said...

mula2 main conteng2 dulu ya ayep, nanti dah besar sket mesti pandai tulis2 dan color2....

mamalieyna said...

Anje:
hope takde la sampai conteng2 dinding, nk nye kt umah baru nanti, penat la ngecat ..hukhuk..

mamalieyna said...

maszmadi:
hehe..ngn mama takde surat2 cinta..email je..hehe..

mamalieyna said...

Izan Ishak:
ye dia sgt happy...Aminn..moga doa termakbul hendaknya! ^_^

Sha@Mama Tina said...

comeinya masa ayep pandang kamera... innocent jek muka dia hehehe

mamalieyna said...

Mummy Ayu:
pandai ceket2..pendedahan pertama! ^_^

mamalieyna said...

chugie:
yee...tp tunggu la, besar sket lg, kang dicoloring nya dinding umah..hoho..

mamalieyna said...

Alimaz:
hahaha jgn ler hendaknya..! =P

mamalieyna said...

suziey :
hoho...taaaakkk..ayep baeeek...hehe..baik la sgt ye! =P

mamalieyna said...

shahida:
jgn di tegur psl karpet tu, ayep tak perasan, kang dia perasan, habis la jd tmpt turunkan tandatgn dia..huhu..

mamalieyna said...

sarah kalam:
hehe..masterpiece la sgt! nak simpan tak dapek, leh terpadam2..huhu..

mamalieyna said...

Lily:
pendedahan pertama berjaya, hopefully pas2 ni baik2 saje contengan dia..hehe..

mamalieyna said...

Mimie:
ooo lapik paper eh..kang paper lak jd sasaran contengan..huhu..

mamalieyna said...

Ain:
betul tu, take time..pelan2..beljar sket2.. ^_^

mamalieyna said...

sha@mama tina:
huhu..innocent kan, tmbh2 tang mata tu..kuyu jer.. =P

unlisted_one said...

ala,..comelnya Ayep. insya Allah jadi budak bijak nanti ya!

Noreen said...

ALOO ayep suke tlis yea riza pn suke tol dpt pgang pen @maker ayah dia ambil mula la marah huhuhu

smoga nnti dh beso rjin2 belajo yea syg....

Mama Hanim said...

wah, ciri ciri anak yg rajin la ayep ni.. bagus2..

praktis skang ye ayep, tp jgn tulis kt dinding umah baru mama plak nti..hehehe..

fabulous.farah said...

kak ieyna..dok umah baru nanti kene jaga la time dia menulis tu..kang conteng didnding mama yang nangis.haha=p

e_nazz said...

Eishan pon pandai da amik pen kat baju papa die ..peh tu conteng kaki die...adeh!! tu blom dapat marker lagi tu...klu x...heeeee~~~~

~Siti Hajar~ said...

pandai ayep dok belajar menulis skrg ni...Danies pun camtu eina, dpt aja pen, terus cari kertas nak tulis...tp ttp kn pantau kalau xjumpa kertas, terus ke dinding hasil tulisan dia tu...huhuhu

Fieza79 said...

ayep budak baru belajar...
wah dh pandai menulis n merangkap melukis tuhh eina...
cpt je antar school nmpak minat tu dh da hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nanti dah besar rajin2 belajar ye ayep... (",)

bagus bagi anak conteng2 ni, otak dia berkembang...

tapi kena pantau. kalau tak jadi cam faris. dapat je pensel habis dikerjakan dinding rumah... adeh...

Adlina Husaini said...

amin..insya allah jadi anak yg bijak dan berjaya dalam semua benda yang dia buat

zue @ annaleeya said...

mula2 conteng kan ayep... lama2 pandaila kan... hrp smp ke beso ler rajin camtuh yer ayep!!!

Siti said...

waaa..dah pandai ye ayep..elok ajar anak2 pegang pen dr awal ni..bg diorg biasakan diri.

Uda said...

dah pandai pegang pen yer.. tak aci laa.. ayep conteng tuu..

LIP (^_^) said...

pandainye............salam..

norihan said...

rindunya aunty kat ayep...dah lama aunty tak dengar telatah ayep ni...last2dah pandai nak menulis ek...

~aSHa~ said...

amin..semoga ayep jadi budak bijak dan rajin belajar...

Nurshahfamily said...

tekun jer ayeb belajo ye... semoga cepat pandai ye...amin

Nadiah Sidek said...

jgn diconteng kat badannya tu sudah la :D

rieda96 said...

ala... dah lamaaaaaaa auntie tak tngk dia.. dah besar.. tapi dah kurus sikit la... ha.. tu idea conteng kaki belum datang g tu.. tunggu ek... nanti habis penuh satu kaki...huhu..

nieda said...

wah makin pandai ayep menulis..cayalah

♥Azie♥ said...

PANDAI PEGANG PEN..BESAR NNT MESTI RAJIN NIE

Ena said...

hehehe..

bagus2 permulaan yg baik tu ayep.. sat g skill mama tu leh turun kat ayep pulak.. hihihi

nza said...

Insyallah....amin.

hazlina said...

wah2 tahniahla si ayep dh blh menulis...makin hensome la abg ayep ni..

UmiDAnisH said...

hahaha, ni kes sama cam danish kalau nampak pen bagai..dia no satu nak dulu guna..pastu baru bagi umi dia pakai...uwaaa

UmiDAnisH said...

hahaha, ni kes sama cam danish kalau nampak pen bagai..dia no satu nak dulu guna..pastu baru bagi umi dia pakai...uwaaa

UmiDAnisH said...

hahaha, ni kes sama cam danish kalau nampak pen bagai..dia no satu nak dulu guna..pastu baru bagi umi dia pakai...uwaaa