About

Wednesday, May 12, 2010

.: nyORok kt OpiS duLu eh.. :.

hehe..
apa yang nyoroknye tuh!

hehe..
sebelum tu..
diam2 tau..
takmo bagi abah tau ni.. ^_^
mama kan..beli mende alah ni..
kiut sangat!
beli kat AVON..

mak cik opis ni
dealer AVONnye barang..
tu la, saje gatai2 tangan dok belek2..
taksah la kalo tak order pape..!
hehe..namanya pompuan!
tambah2 nampak mende2 yang kiut miut camtu
sapa tak berkenan..murah pun murah!

tapi kan...
mama tak bawak balik umah lagi
dapat hari Isnin lepas..
risau la abah bising..
potpet potpet kang..
sebabnye mama selalu gak dok beli mende merepek2 camni

bukan keperluan! tapi kehendak mata semata2..
hehe..
so, decided..biar sorokkan kat opis dululah!

tunggu dah pindah umah baru, baru bawak balik
ada la motif pembelian..
beli sebab umah baru, dapur baru..hehe..
semangat baru! :p

apakebendenye mende alah tu ye..
jom tengok...

comel tak?..
bekas tuk letak minyak..
dan bekas letak mende2..comel kan.. ^_^


..bekas letak apa2.. RM 10.90/2pcs


..bekas tuk letak minyak..RM10.90

p/s haha..macam abah tak baca blog ni kan..^_^..kengkadang abah curik2 intai2 blog ni gak tau! hehe..takpe la..pasti abah terpaksa redha jek! :p ..dah beli dah pun abahnye..hehe..

40 comments:

ita cutevirus said...

ita pon cenggitu jugak.. kalo beli pape... sorok kat opis dulu... agak² da seminggu dua ke baru la bawak balik umah... ahahahhahaha..

shahida® said...

mak aihhh cutenyaaaaa..dh lama xg avon..padahal sebelah nih jekkk

shahida® said...

mak aihhh cutenyaaaaa..dh lama xg avon..padahal sebelah nih jekkk

[-suziey-] said...

bekas utk letak minyak tu tahan ke? mcm plastik je..tkt kecut plak:D

mamalieyna said...

ita;
hahaha..bukan apa, malas nak dgr diorang bebel..!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekekekek
sabar jela mek na nih

dah terrrbeli eh
apo nak buat laie..wekke

mamalieyna said...

shahida:
hehe..akak ni pun dkt jer, cuma beli dr ajen AVON ni, harga special sket.. ^_^

mamalieyna said...

suziey:
alahai lupa nak mention, tuk minyak yg belum guna lagi..mmg sah2 dr plastik ni, sah2 tak tahan sgt kalo minyak panas..hehe..

*selalu kalo minyk dok dlm botol cam tak cun kan, if transfer masuk dlm bekas ni, lawa la sket pemandangan..ekeke..

mamalieyna said...

rose:
hehe..elak dr abahnye bebel, kita sorok2 dulu..hehe..

Ain said...

hahaha.... pecah rahasia....

hubby ain pun suka skodeng blog ain...

mana lagi agaknya tempat kita boleh simpan rahsia erk...

takkan nak tulis dalam diari kot...hehehe

LYaFRINA said...

hahahha.. lucu plok..
biasa ar org pompuan kan..mmg suka membeli.. hbs semua bkenan kan?? kalo lya.. hbis tang kasut asya n baju dia.. kalo dulu.. msa duk rmh sendiri, suka beli brg2 rmh.. nsib baik sekepala dgn fain.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sama gak lah ngan Hubby beli..klu lily beli menda2 cam nih..pot pet2 gak tuh..Tp biasalah kita ni pempuan..Perkataan TERbeli tu yg dh sinonem ngan kita.. :)

♥etiey erywan♥ said...

aik...i pun order shaker ladyburd nih. hari-hari guna shaker itu.. ... cute miut...

dalila said...

hehehe.. takut yer..org lelaki mmg camtu..sama la peel kita..main sorok2..

zue @ annaleeya said...

hahaha... dah name pon pompuan cenggitu ler... pantang bkenan sket trus beli wlu pon bkn kperluan.... sabo jerk kan!!!

p/s: akak pon cenggitu gak kdg2 eina... sorok kt opis dlu, dlm seminggu gitu, baru akak wat balik... hehehe....

~~*Lady Salwa*~~ said...

comel, comel... teringin nak beli, tapi kan nanti hubby bising sebab rumah sal tu dah penuh dengan segala mak nenek tupperware... hehe

al maklum la, kakak sal jual tupperware... hehe

chugie said...

eik.. eiyna dh beli dulu ek..

saya pun ade tengok gak aritu.. pun berkenan nak beli jugak.. tp sy beli payung je.. cantik lah payung avon..murah plak tu :P

Fieza79 said...

cute..cute..
eina bli brg2 umah bbnyak..simpan kt opis lu..dh pindh nnt baru kuarkan sumer yg dibeli..hikk
sure xkn bebel pe..

Izan Ishak said...

iena...

cantiknya bekas tuh. izan dulu2 rajin pi avon. la ni dah expired dah kadnya..

**cam husben izan jgk..kekadang intai blog nih. abah ayep nak marah pun xboleh sbb dah beli pun...kwang3...;)

Ju@Lucky^Mummy said...

cam tupperware punye.. tp tupperware rm 29 utk 2.. huhuhu..

tp ni lg cantik.. ada ladybird lagi!!
hik3 nak jugak la.....

Nur Hawa Mohd Zin said...

ha...pakat ngan anak2 ek...hehehe..kelakar lah akak ni

Ena said...

ekkekekekek..

kite serupa la mamalieyna.. heheh.. main sorok2 jek..

exceli kalo hubby tau dier tak la kate apanpun.. heheh.. tp kie yg riso lebih.. maklum la.. mende dah da tapi still nak tambah2.. dah name nye pompuan kaneina.. ena pun suke gak beli barg Avon tu.. :)

mamalieyna said...

Ain:
hehe..nasib la kan, tokleh nak sorok dah..harap2 bila terbaca sendiri kt blog ni, takde la jd bebelnye..hehe..

mamalieyna said...

Lyafrina:
tu la pasal, namanya pompuan, asal berkenan je beli, bkn kira perlu atau tak perlu..hehe..ok la berhabis tuk anak! ^_^..tak rugi pun kan.. :p

mamalieyna said...

Lily:
betul3x.. sokmo TERbeli..hehe.. bebel2 pun, mende dh beli..tokleh nk buat apa dah..hehe..

mamalieyna said...

etiey:
beli gk eh..ha'a shaker tu comel gak .. ladybug lagi kan..^_^

mamalieyna said...

dalila:
hehe..same eh, kena sorok2 gak eh..:p..tp diorang bukan marah betul2, marah2 sayang jer..hikhik..

mamalieyna said...

zue;
hikhik..ramai kaum ibu peel gini ni, main sorok2 dr en suami..hikhik.. :p

mamalieyna said...

Lady Salwa"
ooh ye ke..itu yg en suami akak pun suka bebel tu, mende dh byk kt umah, dok bwk balik gk lagi..hehe..dh TERbekenaan kan, nk wat camne..hikhk..

mamalieyna said...

chugie:
ha'a payung dia pun cun, rege pun murah kan..^_^ beli jgn tak beli,,hehe..

mamalieyna said...

Fieza:
waah cadangan baeek punya la, leh pakai ni..hehe..

mamalieyna said...

Izan:
oh ye ke..kite ni sbb ada makcik opis ni, kerap no tayang catalog baru, mana tak berkenannye..hehe..
*tula ..dh terbeli pun, abah ayep mesti tak kisah kan..:p

Mama Hanim said...

hehe.. comel semua tu.. xpe2, bukan bt benda salah pn kan..
just tgk masa yg sesuai je kan..ye tak?

mamalieyna said...

ju:
hehe..silalah dptkan dr dealer2 AVON yg berhampiran..ihiks.. :p

mamalieyna said...

Nur Hawa:
biasa.. :p

mamalieyna said...

Ena:
hehe..sama la, namanya pompuan ye.. :p

yela diorang bukan marah pun, cumanya hehe..berjaga2 je, kot2 dibebelnya kang..hehe..tak sggup nk dengo..:p

mamalieyna said...

betoi tu bukan kita buat mende slh pun kan..tp tu aa..mls nak dengar depa bebel..:p..al-maklum suka sgt beli2 brg ikut nafsu ni..hehe..takpe bukan mahai mana pun kan..

mamalieyna said...

betoi tu bukan kita buat mende slh pun kan..tp tu aa..mls nak dengar depa bebel..:p..al-maklum suka sgt beli2 brg ikut nafsu ni..hehe..takpe bukan mahai mana pun kan..

Nadiah Sidek said...

comel..comel..

nza said...

cute n sweetnya...