About

Monday, May 10, 2010

.: LayaN gambO maKanaN sket sbLm luncH :.

hehe..
tajuk dah cenggitu..
meh ler layan gambo makanan tu..
bunyi cam byk jer..
takdelah!
just piccas makanan biasa2 aje yang mama santap pd hari Sabtu lepas..
@ Giant Kinrara.. lagi?..hehe..

singgah shoping barang dapur kt situ
after gi rumah kt Bkt Jalil..
mama g umah Bkt Jalil dekat time nak Zohor..
g solat n bacakan surah Al-BaQarah di setiap penjuru rumah..
mangaji tanpa henti la mama ari tu.. (lama tak buat ni, kalo ngaji kt umah, kejap je spend masa,,huhu..)

Harapnye tiada lagi gangguan yang tidak diingini lagi..
thanks to Ita coz cadangkan ni..
nak tunggu orang betul2 fasih, susah gak nak tunggu kelapangan diorang..
diri sendiri pun ok la kan..

Apa2pun sebelum mula duduk nanti
akan buat majlis yang sepatutnya jugak..
Insyaallah..

eh , panjang lak bebel..
layan gambo eh..hehe..


..nasi goreng pataya tuk mama!


..nasi ayam for abah! ..


ini?..tart telur for my arif!.. tapi..


..sikit je dia jamah..nasi n ayam abah gak dia berkenan..!


..tengok tu..tak best dpt mamam biskut n tart eh..huhu..
..masam je muka..sesekali ye ayep..!

p/s lunch time nak makan apa eh?..hehe..lapo dah ni.. :p

34 comments:

As said...

amboi sakan ayep mkn.. suka tgk bdk2 mkn... ayep w/pun masam tetap chumelll

mamalieyna said...

As:
tu la suka tgk time diorang makan, bersemangat! ^_^

~~*Lady Salwa*~~ said...

cian arif ye, mama dia bagi kuih je... hehe.

nasib baik baru je selesai makan... kalau tak, mau meleleh air liur tengok makanan2 nih... dulu2 suka gak makan tart telur. dah lama tak makan...

LYaFRINA said...

uhuuu.. sabo je la nengok makanan ni.. dh la xdpt mkn ape2 harini.. mood jatuh merudum ni..

Nor Aishah said...

laporlah tgk gambar ni.. walaupun dah lepas lunch.. tapi tak sempat nak lunch tadi.. makan roti jelah jap lagi..

LyNn HaMzAh said...

nasi goreng pattaya tu namapak best la...nyam nyam...

shahida® said...

amboi ayep..berkenan nasi ayam abah eh...wahahwaaah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tgk Ayep cam tak suke mamam biskut tu..masham jer muka dia...budak2 ni suke ngan mknan kita..apa yg kita mkn itu gak yg diorg nk.. :)

Ayu Hussien said...

uurrkkkk...
alhamdulillah.. kenyang lah pulak.
hihiiiii

zue @ annaleeya said...

hrp2 mende2 yg pelik tuh dah takde kan???

sedap nasi goreng pattaya... ingat eina yg msk tadi... heheh...

iz-AnN عبداللطيف said...

uhukss...laponya...

ita cutevirus said...

baru pas makan tart telur... sedap!!!

Fieza79 said...

lapo xmkn lg...uhuk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

emm.dap2
nak sket arip
nak tart..

[-suziey-] said...

ooo beli umah kt bukit jalil yek..hehehe still dekat lg:p

waaa sedapnya tart telur.budak besela..mknn org yg dia nak:p

♥mamaQASrina♥ said...

uihh..sedapnya nasik goreng pataya.. mmg kan kalau kita dh sedia kan makan kat diaorg..mesti tak nak makan..nak makan yg kita punya jugak.. sedap gak npk tart telur ayep tu..

mommyYen said...

comel ayep mkn..hihi.
btw,mama cantik la ur header..suka aii tau..

mamalieyna said...

lady salwa:
abahnyee la gagah pi beli, ayep bukan nak sgt, dia lebih teruja kt makanan kita..huhu..

*herm..ada lg kt umah tart telur tu, tak bape leh layan sgt, cam mual jer.. :p

mamalieyna said...

Lyafrina:
lor ye ke..akak ni, tokleh kalo sehari tak mkn tengahari, lapo giler.. :p

mamalieyna said...

Nor Aishah :
aloor makan roti jer..makan roti sebelah pagi jer.. ^_^..lunch kena berat2 sket..heheh..

mamalieyna said...

LyNn :
mmg best tau! yummy! :)

mamalieyna said...

shahida:
memang..makanan org dewasa gak dia nak..maklum dh besar sket ni..hehe..

mamalieyna said...

Lily:
memang, dh skrg pandai kata 'nanak'..cumel jer..kalo 'nanak' tu..'nanak' ler.. yg kita punya lak dia 'nak'!

*nanak means taknak! ^_^

mamalieyna said...

Ayu:
hehe..seb baik dh kenyang baru layan..hehe..

mamalieyna said...

zue:
harapnya gitulah kak, kita usaha la apa yang patut kan..

*heheh..eina tak pernah masak nasi grg pataya kak, tkt tak jd je bungkusnye tuh! hikhik..

mamalieyna said...

iz_aNn;
hehe..sesekali layan mata.. :p

mamalieyna said...

ita:
hehe..eina lama tak mkn, ini pun merasa la sket, ayep punya..hehe..

mamalieyna said...

fieza:
lor ciannye.. :p

mamalieyna said...

rose:
leehh..
ayep pun takmo..
ayep suka nasi ayam abah tu.. :p

mamalieyna said...

suziey:
tu la, kalo ikut OUG tu, dkt sesangat jer, tp if time kije, jem la pulok kt OUG tu..hukhuk..

*ha'a berkenan yg kita jugak!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
huhu,,tak cukup menarik kot tart tu pd dia, nasi ayam gak buat dia teruja! hehe..

mamalieyna said...

mommYen :
hehe..nyum2x.. ^_^

*thanks..header sedia ada time memilih template ni..

Ena said...

huhu.. cedapnyerrr!!

nak cikit nlh ayep? heheh. dah abis la aunty.. hehehe..

tak pe la.. walaupu tak bape cedap ayep tak moo membazri la mama tu sebab ayep makan juge.. heh

fabulous.farah said...

ayep nak makan mcm orang besar. ikut parents die