About

Wednesday, May 5, 2010

.: LaMbaT LaK upDate HaL yg PeNting ni.. :.

hehe..
apa yang penting sgt tu..?!

yaa penting sgt dan dinanti2kan oleh mama selama nih!
dah tiba masa, mama lak boleh lupa nak abadikan kat sini..
ish..ish..mama..mama..
tapi takpe..still berkesempatan ni..

apa tu..?..
hehe..
pasal Ayep dah boleh berjalan ler..
apa lagi..hehe..

Alhamdulillah...
masa arif beranjak ke usia..1 tahun 1 bulan 8 hari (24042010)..
arif baru tunjuk skil dia boleh berjalan dgn jayanya..
itu pun kat rumah baru..menapak laju..
mungkin sebab lapangnya kawasan kot..
dia teruja nak berjalan..

if kat umah tu..
banyak tempat/benda boleh dijadikan tempat dia berpaut..
so, takde la mama perasan dia boleh walk sendirinya!
Alhamdulillah.. ^_^

Gambar terkini tak ambik la pulak
nak upload video tapiiiii............problem lor..
so, tempek pic yang tak bape clear ni jer la..
1, 2 keping jer..

yeaaa..finally ayep can walk!! ^_^


step by step..hehe..

p/s update kesihatan arif...today arif makin ok, lewat mlm tadi n awal pagi tadi pun , dia dah nak bermain dan sepahkan rumah..means that arif dah better than yesterday.. dan tadi time mama telefon bertanya khabar pd Ibu..Ibu bgtau Arif dah nak menyusu dan tak muntah..dan dah mau makan..Ok lah tu kan..hopefully..Arif makin sihat dan aktif! cumanya...... arif makin manja looor...mau dok dgn Ibu jer, skali Ibu bangun dia merengek, nak Ibu dan Ibu jer..takpe la arif..nak bermanja time tak bape sihat ni ye..dgn kak qis pun dia takmo kawan tadi..ayep..ayep..tapi..esok2 dah ok, kena kwn dgn kak qis tau! ^_^

31 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tak pe pasni leh main larik2 dengan kak Aqish kat rumah ibu k...sebelum ni asyik kak aqish je larik2 kan,....pasni ayep leh kejar plak k

[-suziey-] said...

yeayyyy arif dh bole jalan:D

ezan said...

alhamdulillah ayep dah ok...

yeah!!1 dah jalan dah ayep.. pani leh la g dating ngan sarah ek.. ahahhaha...

LyNn HaMzAh said...

syukur...dah pandai jalan dan dah sehat...auntie doakan arif jadi anak yang baik yer...

Mamamya said...

wahhhh...best2...dah dapat 'kaki' nieh mesti makin panjang langkah n laju la nak capai itu dan ini.... :)

~Siti Hajar~ said...

tahniah ayep dah boleh berjalan....pasni mama blh la beli kasut byk2 kat ayep...

mama, siap sedia la nak mengejar dak ayep, dah blh jln lagu blh jln...sedia erk..

Mamamya said...

alhamdulillah yer ayep dah makin sihat...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yaey2..Ayep dh dpt kaki..
Pasni leh main kejar2 ngan mama.. :)

Nadiah Sidek said...

yay! *clap, clap, clap*

♥etiey erywan♥ said...

ohhho..shabas2.. eysraf pu tak leh berjalan lagiks!

mamalieyna said...

Anje:
iye..kak qis mmg suka lari2 kan..leh la lumba lari budak berdua tu nnti..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
yeaa yeaa! hehe..

mamalieyna said...

ezan:
tu la syukur sgt2..seb baik beransur ok dlm masa terdekat ni..!

*hehe..silap hb sarah kena pimpin tgn ayep..sbb ayep kengkadang tak stabil sket bila berjln..hehe..

mamalieyna said...

Lynn Hamzah:
Alhamdulillah beransur ok nampak gayanya ni..Aminn..thanks mendoakan yg terbaik utk arif! ^_^

mamalieyna said...

Mamamya:
hehe..tu la, makin panjang la akalnya bila dh pandai berjln ni..huhu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
thanks..mmg tgh siapkan diri ni..hehe..mkn pnjg langkah si arif nnti..

kasut?..dh beli sepasang td kt pasar mlm jer..hehe..

mamalieyna said...

Mamanya:
alhamdulillah...moga terus kekal sihat la hendaknya!

mamalieyna said...

Lily:
hehe..mama tgh warm up ni, kuatkan stamina..nk main kejar2 ngn arif..hehe..

mamalieyna said...

Nadiah:
hehe..thanks ya!

mamalieyna said...

etiey erywan:
ala esyraf tecik agi, lum setahun..ok la lum berjalan pun.. ^_^

maszmadi said...

yeay!!! tahniah ayep..

haslina said...

perkembangan yang baik..so kena rajin-rajinlah skrg ni bantu Ayep supaya leh berjalan lebih lancar..

Aida Alias said...

congratulation ayep!!!

Uda said...

tahniah ayep..
nanti dah boleh main kejar2 ngan mama..

shahida® said...

itu lah mek da ingat nk tnya tp takut akak ckp biol ke ape..xnampak ke ayep dh pandai jln dlm gambar..eee..bkn pe...akak lom buat entri kan..tp mmg dh agak ayep dh pandai berjln..tahniah

nza said...

selamat menjelajah ke seluruh ruang....

fabulous.farah said...

yeay! ayep dah boleh jalan sendiri~

ct rahani said...

pasni siap la mamanya duk mengejor ayep.. hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, dah leh jalan ye...

tahniah... erm, lepas ni jenuh la nak kepung dia... hehe. Tambah dah boleh berlari nanti, tak terkejar le...

hazlina said...

kita x sabo nk tggu Damia blh jln jgk..

eT said...

bagusnyer dah leh jalan...xsabar nk tgk dania pon jalan..hehe