About

Wednesday, May 19, 2010

.: keTekuNan si KeCiL :.

skema je tajuk eh..
blur2 taktau nak wat tajuk ape..
terkejo2 ni..jap lagi nak masuk meeting kul 10.30
tak puas jenjalan umah kengkawan..hukhuk..
takpe2 nnti dh abes, smbg eh..(kalo sempat lor..)

camno tetiba leh suh mama masuk meeting ntah..
yee..yee...audit external next month..so ..
ada la hal2 berkaitan nak dibangkitkan tu..
jadinya harus la mama ikut sama (bukan ke dept. mama ni takde bos..huhu..)
turutkan jer..

simple n3 je ni..
nak tempek piccas taken on last saturday juge..
dak ayep tekun bila part2 macam ni..
part ape..?
part kalo dpt sesuatu benda dan nmpk sesuatu lubang kecil..
selalu kunci lah..

kali ni, lappy comel dia lak jd sasaran..
layan gambor jerlah
tekun oo..sekali dpt masukkan..
bertepuk tangan tanda kejayaan telah dicapai! hikhik..

layankan jer.. ^_^





..dah berjaya...tapi lubang lak dimasukkan nye..huhu..part tepuk tgn, lupa lak nak snap.. =P

sekian dulu..caucincau..! ^_^

71 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alorr...kuitnye...:-)

Ieda Al-Habsyi said...

hoyehhh!! hoyehhh!! arip berjaya memasukkan! hehehe! :)

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

cayalah ayep...hip hip horeeyy...

Me_Lina said...

hehehehe pandainyer... anak dara kita pun suka ngn segala lubang yg dier sempat jumpa... x kira la apa ada dlm tgn.. abes dier try nak masukkan dlm lubang.. ehehhe

mek da ©™ said...

haikal xleh jumpa lobang gakk..dikoreknya lg dan lg dan lg..hahahahah

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah dah pandai..heheh pasni leh wat blog..

ezan said...

yeah!! berjaya.. pandai la ayep ni...

mummy_ayu said...

ah ah..terror dah..pas nie leh tolong mama update blog yer..

LYaFRINA said...

caiyokk rafiq..
usaha tangga kejayaan!!!
harus galakkn anak kita berusaha!!!
GOOD!!

Zaidah said...

tahniah ayep kerana berjaya mengodem lappy mama...hehehe

ICA said...

wahdus...pandai nih. nanti besar2 doa2kan dia jadi pakar IT ke... sebab kecik2 dah pandai main computer....:))

[-suziey-] said...

hahhah mcm aQeel gk..kalu buat satu2 bende mmg tekun giler..senyap xbunyi lgsung..tp comel bila tgk muka dorang serius camtu..hehe

zue @ annaleeya said...

usaha tgga kejayaan kan ayep.... yihaaa...

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, tekunnya... bagus, usaha tangga kejayaan...

budak2 camtu la kan. akan usaha sampai diaorang boleh buat... kagum betul...

~aSHa~ said...

tgu la sedikit masa lagi..dia plak ajar kita mcmane nak tgk dvd...eheheh atau nak tuko cd ke....budak la ni...pantang tgk kita buat apa

norihan said...

Pandai nya ayep cari lubang nak cucuk wayar tu... ni mesti tengok abah atau mamanya buat...apa2pun ayep tetap chomel

UmiDAnisH said...

budak bijak memang macam tu.. semua dia tau.. kan ayep kan..

UmiDAnisH said...

budak bijak memang macam tu.. semua dia tau.. kan ayep kan..

maszmadi said...

pndai ayep, lpas nie kalu lappy mama rosak leh arr ayep blajo btulkan laks yerk..

Siti said...

waaaa..semangat tul ayep yer..bagus2..kuat berusaha ni

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Chayok2 Ayep...Yakin Boleh!! Ayep dh semakin bijak lah.. good boy!! :)

Nurshahfamily said...

tekunnyer dia buat keje hehehe.... tak pandang kanan kiri tu ... good boy

LIP (^_^) said...

comel lappy dia...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

audit...?
huhuhu, bersiap siagalah kamuu.. :P
sip baik si tecit tu x mengodek lappy mamanye..
kalo x, no more blogging dear!!!

fabulous.farah said...

hehe..pandai! kak ieyna boleh beli mainan yang isi2 lubang ikut bentuk tu la nanti..mesti ayep suka.hehe

nieda said...

pandai ayep explore yer..lubang kecik pun boleh..

chugie said...

memang sangat2 tekun lah arif ni tau!

amboi.. cekci nye die ngan pampers 2 ye..

Izan Ishak said...

sampai muncung2 mulut dia nak masukkan kat lubang kecik tu!

Uda said...

syabas ayep.. nanti cari lubang kat lappy mama pulak..hehehe

Nadiah Sidek said...

clap, clap, clap

Fieza79 said...

ayep berjaya menggodek lappy...
asyik btol...ngan digodek lappy mama nye dh...hehe

Ena said...

alolo sweet nye dat ayep..

berjaya walaupun tak same.. janji leh masuk ye ayep.. heheh :)

Mommy Pinky said...

Wah, tekun betul tu..kamera ambik pun xkesah..hihi

p/s: mamalieyna, Mommy Pinky dtg follow..jemput la ke blog ye..wink2~ ;)

Alimaz-Kembara Terasing said...

pandai ayep...untuk mama selamat bermeeting

mamalieyna said...

rose:
kiut eh..malu ayep! =P

mamalieyna said...

rose:
kiut eh..malu ayep! =P

mamalieyna said...

Ieda:
yaa hoyeeey!! ^_^

mamalieyna said...

iZ-aNn:
hehe..sukee berjaya!

mamalieyna said...

Me_lina:
minda diorang mmg camtu kot, asal nmpk lubang jer, cam adventure je tuk masukkan sesuatu..huhu..

mamalieyna said...

mekda:
tu aaa, diorang mmg gitu kot eh..berkenan sungguh ngn lobang2 ni..huhu..

mamalieyna said...

Hawa:
hehe..blajar dr mama! ^_^

mamalieyna said...

ezan:
usaha tngga kejayaan auntie..^_^

mamalieyna said...

mummy_ayu:
yaya..mama tak suruh pun , ayep nak bantu..hehe..

mamalieyna said...

Lyafrina:
rafiq lak auntie ni, tersyasyul ye..ayep la! ^_^

mamalieyna said...

Lyafrina:
rafiq lak auntie ni, tersyasyul ye..ayep la! ^_^

mamalieyna said...

ZaidaH;
ini lappy ayep la, small je ni..ringan saje ^_^

mamalieyna said...

ICA:
aminnnnnnnnn..^_^

mamalieyna said...

suziey:
haha..betul tu suziey, khusyuk dan tawaduk gitu..mulut muncung semacam dah ni..hehe..

mamalieyna said...

zue:
tul tu auntie..harus berusaha kalo nk berjaya! ^_^

mamalieyna said...

Lady salwa:
betul tu, selagi tak dpt, selagi tu diorang mencuba! tekun sungguh tuu..

mamalieyna said...

~asHa~
ye la kan..diorang cepat blajor..! huhu..

mamalieyna said...

norihan:
ha'a contoh melalui tauladan! ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
ha'a auntie, budak bijak...ayep kan bijakk! ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
ha'a auntie, budak bijak...ayep kan bijakk! ^_^

mamalieyna said...

maszmadi:
haaa ayep sokong, nnti ayep betulkan lappy mama yg tak rosak tu..hehe.. =P

mamalieyna said...

Siti:
selagi tak dpt, selagi tu dia terus berusaha tau!

mamalieyna said...

Lily:
makin besar, kenala makin bijak auntie! ^_^

mamalieyna said...

Nurshahfamily:
harus tekun buat sesuatu, baru berhasil! ^_^

mamalieyna said...

LIP:
tuannye lappy comel tak?..hehe..

mamalieyna said...

Leily:
hoho..cam tak bersedia je nak kena audit ni..huhu..

*ohhh tidakk..mamanye lappy cannot touch! =P

mamalieyna said...

fabulous.farah"
yela..cadangan yg baik..nnti nk usya la..^_^

mamalieyna said...

nieda:
masa tuk explore ni..sume kena cuba!

mamalieyna said...

chugie:
alaa cekci ceket jer.. =P

mamalieyna said...

Izan:
hehe..ada gk yg perasan..mmg muncung abes! =P

mamalieyna said...

Uda:
haaa jgn la kasi idea bernas camtu..tidaaakkk.. =P

mamalieyna said...

Nadiah:
clap...clap...clap.. ^_^

mamalieyna said...

Nadiah:
clap...clap...clap.. ^_^

mamalieyna said...

fieza:
mamanye tokleh sentuh, mama babap..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
tu la pasal, lubang len lak dimasukkannye..hehe..

mamalieyna said...

Mommy Pinky:
mmg tekun.. ^_^

ooh..thanks..nnti ada masa kita singgah balas k! ^_^

mamalieyna said...

Alimaz:
sudah selamat....^_^