About

Tuesday, May 4, 2010

.: Hai G TraINing ke.. G laWaTaN smBL bLajar ni..hehe :.

hehe..
terus layan piccas jerlah ek..
all piccas taken on Friday @ 30042010..
location : Putrajaya

pic 1 until pic 5 @ Muzium..

..comel...



..sume gambor2 binatang di atas adalah di awet kan..sian lak bila mama tengok betul2..hukhuk..


..selingan..kebetulan ada sekumpulan kanak2 tadika sedang mewarna lukisan..ada lawatan sambil adakan program mewarna kt sini kot.. (gambo muka sengih tu sengaja diadakan utk menutup pandangan dr apa2 yang tidak sepatutnya ditonton..huhu..)

tengok pada piccas2 di atas mesti sume ingat mama g buat lawatan kt muzium ni kan..
hehe..
sebenarnya..
time ari Jumaat tu..
mama ada praktikal audit training kt lokasi putrajaya..
elok pulak dibawaknya ke lokasi muzium.. selain lokasi2 lain..
daahh...jadi cam lawatan pulak..hikhik..

segan gak sebenarnya nak snap piccas ni..
tapi diam2 je snap pakai HP.. :p
training, training jugak..
bahan tuk blog harus ambik gak..
hahaha..ni la dia contoh blogger tak bape nak tegar ni
ada je nak snap piccas..hehe..

so, tengok sket antara golongan perempuans yang attend training on dat day..
tadaaa..mama yg bermuka bolat..smile tak bape nak smile..hehe..



kesimpulan : g jalan mana2 je harus snap2 tau, menambah bahan tuk diabadikan di blog! :)

37 comments:

Fieza79 said...

snap ngan xsnap..
harus da bhn tuk blogger tegar cam kita2 ni..
owhh dh praktikal training..best la
wt kejer smbil jenjalan cuci mata...

ummumishkah said...

naper mama nak senyum tak nak senyum tu? :P

LyNn HaMzAh said...

mana boleh x amek gambar...mesti kena amek...hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Betul2...stiap detik sgt berharga & harus diabadikan.. :)

Mamamya said...

setuju btl dgn "kesimpulan" tu..sampaikan sekarang en.suami selalu perli..."hai..mama gambar burung belatuk pun nak ambik gambar ker??" wakakakaka.....

tp x kira la kan...nak juga ambik semua gambar yg rasanyer menarik utk di kongsi dgn kawan2....

"sharing is caring" kan....:D

Siti said...

Eina..setuju2..hahha..kamera wajib ada dlm bag yer.

~Siti Hajar~ said...

harus snap menyenap ni...blogger tegar kan? tp nape mama ayep ni senyum xsenyum eh? control ke? hehehe

a'ah la kesian tgk binatang2 yg diawet tu...

dalila said...

dah macam training guru prasekolah dah ni mama...xper..taklah tension sgt masa training kann...

mamalieyna said...

Fieza:
haha tegar la sangat! hehe..
gambar ada baru meriah sket blog! kan3x.. :p

tu la seb baik ada selingan jenjalan ke tmpt camni,tak la boring beno..hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Macam lawatan sambil belajar sekolah la pulak...

Kak Eina, kat mana ni ya. Haisy, sal ni nama je dok kat putrajaya, tapi jarang la nak pi tempat2 yg ada kat sini... hehe. Wat malu je sal ni...

mamalieyna said...

ummumishkah:
mama mmg camtu, suka control2..hehe..

Nadiah Sidek said...

semua haiwan tu..awet ye? kesiannya..

Nad a.k.a MamaZakwan said...

hikhik..
cam rombongan sekolah plak ek..hehe
best jugak kengkadang..bleh mengimbau kenangan dolu2, haha!

mamalieyna said...

LyNnHamzAh :
wajib tuk para blogger ye..hikhik..

mamalieyna said...

Lily:
hikhik..dh mcm trademark ape je..setiap detik sgt berharga! hikhik..

mamalieyna said...

mamamya:
haha..betul tu..eina pun kengkdg kena perli gak..kita bls..HaruSSS..ada bukti! hehe..

LYaFRINA said...

waa... best2..
betul tu...mana2 pergi..pic harus diambil utk diabadikan dlm blog utk dikongsi bersama n juga sbg kenangan utk kt d masa depan..nanti bila tua2 bila tgk balik blog... msti kt ingt.

mamalieyna said...

Siti:
hehe..betul tu siti, eina pun camtu, memanjang usung camera..hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
mama ayep mmg camtu, pemalu orangnye..hehe..

*ha'a diawet..sian sgt! ada tu meleleh air mata dia, harimau rasanya..sian kan..hukhuk..

mamalieyna said...

dalila:
haha..g ke sana tuk mengaudit lokasi sbnrnya,,dh jd cam lawatan pulak..hikhik..

mamalieyna said...

Lady Salwa:
hehe..tu la pasal..

kak eina pun baru tau..kitorang ke lokasi presint diplomatik, kiranya muzium ni di lokasi presint diplomatik la..kompeni akak buat cleaning kt situ..

mamalieyna said...

Nadiah:
ha'a memang kesian, ada haiwan yg meleleh air mata, tp dh beku air mata tu..sian sgt!

mamalieyna said...

Nad:
hikhik..memang,,teringat time rombongan sekolah g zoo dedulu..ekeke..

mamalieyna said...

Lyafrina:
betul tu Lya..nnti bila flashback balik tak la boring siap ada gambo2 ni kan..^_^..

Nor Aishah said...

mesti snap dimana2 sahaja.. isi utk blog tu penting.. betul tak?

Izan Ishak said...

hi mamalieyna...
kamera tu dah jadi wajib tau. siap kena perli2 izan dgn husben sndiri...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

a'a cam kesianje beruk tu..uhuhu

snap mek na..jgn tak snap!

haslina said...

klu sempat dan masa sesuai mmg kena ambil gambarnyer kan...

ramai gak pi kursus tu yea..time makanlah paling best sekali...kan..

zue @ annaleeya said...

xpelah.... 2 in 1 kan.... dah alang2 bwk kesana, jalan2 skali kan???

Mama Hanim said...

hai nape senyum nk x nk je tu? tingat blog kot..kuikui2..

tq2 utk view yg menarik nih.. hehe..

nza said...

best la cam tu...xle bosan....

shahida® said...

blogger tegar harus snap..caiyokkkkkkkk2

[-suziey-] said...

hahhaahh aah la mcm lawatan smbil blajo..keekek:P besela jadi bloger wajib ade kamera ..hehe

ita cutevirus said...

huhuhuhu... ingatkan eina bawak dak ayep gi lawatan sambil blaja...

harus la kan.. da nama blogger, sure la snap²... konon² nk jadikan n3.. sudahnyer kat draf je.. (eerrkkk.. statement tu utk diri ita jerk.. ahahhaha)

unlisted_one said...

wah, kalau bawak Diha tgk binatang nih, harus bunyi kucing ade yg dia keluarkan nih..hehe

hazlina said...

gambor tu wajib maner pergi kena snap utk tatpn kite semua tau...kite xsempt lg nk buat tag mama.nnti free2 kita buta ye..:)

fabulous.farah said...

muzium ape ni kak?

ingatkan patung..rupenye binatang kene awet..kesian