About

Friday, May 21, 2010

.: baEeeek puNya poRT.. =P :.

Salam Jumaat..

huhu..kesuntukan masa..
harap dapat la jenjalan jap pasni..

layan gambo si Arif dengan port baeeeek punya ni.. !!
nyaman terasa! huhu.. =P

....mama..mama...Arif tumpang dok sini eh, panas la cocee..!.. ...oohhh nyamannyer...mama!.. tak terkata nikmatnyer..!
.....waa manyaknye stok sos mama..mana satu nak pilih ni..!

..huwaaa...sepah2..mama ni susun tak betoi la..Arif tolonglah mama ye..!

p/s 1 ..huhu..makin besar, makin banyak akalnye..! aduhaii anak..layankan jerlah ye..huhu..

p/s 2 ..sila abaikan my freezer yg sedikit bersepah tu eh, baru beli brg basah kt paso mlm, dokdan kuarkan dr plastik..hehe..(banyak la alasan! =P)

43 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...samalah ngan dik ipan kat umah tu...pantang ibu bukak peti, mesti datang menepek...

zue @ annaleeya said...

pandai ayep... panas2 bkk peti ais... sejuk sket kan???

mamanyer, pindah umah baru nanti, tak reti2 belikan ayep ekon??? hahaha!!!

mamalieyna said...

iZ-ANn:
saje biorkan jer, dah landing baeek punya lak..huhu..mcm2 akal diorang nih!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mak ai...sib baik tak muat kalo tak mau dok kat dlam peti ais tu...dah nakal ek...

mamalieyna said...

zue:
bukan setakat bukak je kak, siap nk berkampung, baeek punya duduk..huhu..

*haaaa..takyah... blkg umah tu bukit, sejukkk jer...ekon2 takyah! haha..(mama kedekut =P)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

huhu..pandai Ayep cari port yer..mmg port baek punya lah..sejuk & nyamankan Ayep.. :)

mamalieyna said...

Anje:
memang..kaki pun dh mau angkat masuk dh tu, kalo biar lelama, memang ler..ada gk yg buat tmpt tido ni..huhu..

mamalieyna said...

Lily:
yeee...auntie...nyaman terasa! =P

mek da ©™ said...

wah dh pandai bukak ke??? haikal yg ajar eh/....?? kukuii...kena letak lipas plastik..takut x..ee

mamalieyna said...

mek da:
tu la cepat tul blajr dr abg hekal ni..huhu..haaa lipas eh, baru teringat! hehe..idea bernas! =P

az rina a.k.a jaijina said...

arif nak tulun mama masak..dia nak tgok bahan2 lah tu, heheheh..

N.A.I said...

haha..mmg baik punyer port,otak sume masing2 bergeliga ngalahkan mak ayah dia.

mamalieyna said...

az rina:
ye la agaknye..suka no nolong mama! huhu..

mamalieyna said...

NAI:
tu la pasal, bila mula2 tgk dia landing camtu, terus cepat2 lari ambk camera, kata blogger tegar..ekeke.. =P

~Siti Hajar~ said...

hahaha...sebijik mcm Danial, Dalia & Daniesku d rmh, peti ais mmg port depa time cuaca panas2 ni, tmpt yg ayep duduk tu plak port depa duduk masa minum ayaq...hahaha mmg nak tgelak tgk si ayep ni, teringat anak2 d rmh...

mamalieyna said...

~siti hajar~
memang nak tergelak sungguh.. sempat gelak dl, pastu lari ambk camera! first time dia wat camni tau! pandai eh depa ni pilih port =P

wan sujaihah said...

hehhe...kak nampak sgt la dia tau botol ubat dia..sweet...tak lama lagi kak..duk mintak bukak peti je..:)

mamalieyna said...

wan sujaihah:
tu laa..makin besar, makin pandai, makin penat nak melayan ye..huhu..

ita cutevirus said...

memang baek port nyer... nak² lagi time panas² nieh...

mamalieyna said...

ita;
tu la pasal, bijak budak2 skrg ni =P

nieda said...

bijaknya arif..dia tau skrg musim panas

nza said...

xpyg pasang aircon la kalu camni...sejukkkkkk...

Mimie Fazira said...

hehehe ... ni dah terlebih DHA ni ...

Siti said...

adoi.....ayep ni..pandai yer..sejuk sikitkan..tambah lg senang nak ambik mknan...hahaha

Nurshahfamily said...

hahahhaa... mmg baik nyer port .... same jer ngan irfan... asyik nak duk dlm peti ais jer...

Ena said...

heheheh..

rajinnye si ayep nie.. tolong mama susun barang kat lam peti ais yeh!heheh.. bagus2 keep it up!! ececehhh cam la dak ayep bace auntie leave comment nie.. yerla dah besar oandai la bace kan ayep.. :)

dalila said...

ayep nk tolong mama kemas peti la tu..peti aunty lansung takleh kuar blog tau..kene gam..tak diluluskan oleh sirim..huhu

chugie said...

ehehe.. mmg betul2 baik punye port ni.. fatin pun suke main kat freezeer, n suke betul tutup n buka tau! nth ape yg best nth lah!

fabulous.farah said...

hahaha..die cakap mama ayep panas. sini macam dok dalam ekon jer=p

[-suziey-] said...

hahhhaaa aQeel pn sama..suke bebeno dok dlm fridge..adeiii..dorangsuke sejuk

Ju@Lucky^Mummy said...

hohoho.. nyaman nye....

mamalieyna said...

nieda:
tu la, pandai cari port! ^_^

mamalieyna said...

nza:
hahaha...betul la kak! =P

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
hehe..tu la pasai ..huhu..

mamalieyna said...

Siti :
dah tau ni, lgla masalah siti..dh la jenis kuat makan, kang sayur2 mentah dimakannye nih..hehe..

mamalieyna said...

Nurshahfamily:
irfan pun sama eh,,otak diorang mmg cerdik eh, port baik punya! hehe..

mamalieyna said...

Ena:
ayep mmg rajin la auntie..tolong2 mama ni mmg selalu sgtlah! =P

mamalieyna said...

dalila:
hahaha..peti ais pun kena tunggu kelulusan sirim eh tuk masuk blog! mcm2 la auntie ni.. ^_^

mamalieyna said...

chugie:
best sbb dlm coce pns camni, lepak kt situ, sejuk sket auntie.. ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
betoi la agaknye tu farah..happy semacam je.. =P

mamalieyna said...

suziey:
tu la pasal..tau dah port tu leh sejukkan badan..hoho..

mamalieyna said...

Jue;
sangatla nyaman..lalala.. ^_^

Nadiah Sidek said...

amboi..duk dlm peti sejuk pulak. arif panas ye..