About

Friday, May 7, 2010

.: award apRoN La puLok :.


Award special pemberian Siti kuterima dgn rasa rendah dirinye
Sebab..huhu..bukanlah pro mana pun bab masak-memasak ni..tapi boleh la..hehe..
Thank siti.. ^_^
Terharu Siti kasi award ni..hehe..

Bila dah ambik award kena la jawab soklan yer:-

3 jenis lauk pauk yang suka dimasak

1. Sup Kaki Ayam/ sup ayam – Suka hirup sup+cepat dimasak..hikhik..
2. Masak lemak ayam/ikan – Paling kerap dimintak oleh en suami if taktau nak masak apa..hehe..
3. Asam Pedas – sempoi dan sedap di makan, berselera tau!

3 jenis pencuci mulut yang paling best pernah buat

Huhu..jarang buat pencuci mulut ni, tak pandai+penyegan nak menerai..lagi pun baru kawen nak masuk 2 tahun kan, anak kecik lagi..itu yg belum merajinkan diri tuk buat pencuci2 mulut bagai ni..hehe..(alasan :p !) ni kira pencuci mulut ke..?..hehe..bantai jer..

1. Koktail – suka tapi tak selalu buat..sedap..nyum2x..
2. Dadih – herm..ni biasanya simpan stok dlm peti jer..bila nak, makan !
3. Agar-agar – hahaha..best ke ni?..taktau nak letak apa dah..ini pun jadilah..biasa buat perisa sirap je, sempoi! :p

3 jenis biskut kegemaran time raya

Almond London, Tad Nenas, Biskut Makmur

Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yg juga rajin memasak

1. Mek Da – mek da ghajin masak oo, siap ada blog masakan lagi! Hehe.. :p
2. Fabulous.farah – of course farah ghajin masak, lawa2 lak presentation dia..suka akak nengok..^_^
3. Uda – yeayea..uda suri rumah mesti expert masak2 ni kan..sila buat ok! ^_^


Tu jer, dan kengkawan mama yang mana2 lagi ghajin masak tu, silalah ambik jugak award, pastu wajib jawab soklan tau! ^_^


8 comments:

fabulous.farah said...

saya takde kerja. sebab tu saya suka hias cantik-cantik=p

fabulous.farah said...

eh.lupa.thanks kak ieyna.=)

Siti said...

Thanks Eina sudi ambik award yer..eh..nanti leh jln2 umah eina wat sup kaki ayam yer..favourate batrisyia tu..hahaha

Fieza79 said...

xpro masak sgt..tp boleh la...
xghajen sgt tp kdg2 da la ghajen..lam blog cuma ada 2 jer n3 sal masak memasak nihh..eheh ~

tp time nk raya plng ghajen bt kuih raye..plng suke wt makmor n almond...eheh

YanaNuar said...

Waaaa memang suka ngan cocktail tapi takat nih tak penah try buat lagi..bila pikir leh ker simpan lama ek cocktail tu? kang membazir lak..

[-suziey-] said...

waaa cantek nya apron..ekkek:p rajin btk menjwb tag;d

shahida® said...

taceh tp rasa cam salah bg jekk.sbb ida xreti sgt..eeeeeeeee..hahhaha..eh dh lama kan ida xbuat entri msk2 kan kan

unlisted_one said...

wah,..tu dia. sesuai utk ibu yg rajin memasak tuh.hehe