About

Wednesday, May 26, 2010

.: 23 PerKaRa teNtaNg saYa :.


Nak jawab tag dr IZaN ~asHa~ dan Mamalyna.. segeng depa ni, kenakan cek..hehe..senang citer, skali harung jer jwb kan.. ^_^

Banyak lak tu soklan, sampai 23..tajuk tag ni..’23 perkara tentang saya’..baca jgn tak baca..^_^

1. Me..anak pompuan bongsu, ada kakak 4, adik lelaki sorang, dl ada abg sorang..tapi dah arwah..(lama dah..)

2. Ada anak sorang, en suami, of coz sorang..

3. Ada anak buah setakad ni 18 orang

4. My arif, kiranya cucu yang ke-19 kpd my mom la

5. Kat sekolah rendah orang panggil ‘Na’ ,naik sekolah menengah lak ‘Haslina’ dan ada panggil ‘Ina’, sorang ustazah tu panggil ‘Lina’..pastu masuk matrik ‘As’ dan ‘Has’, masuk ‘U’ stil ‘Has’…dah kerja ni, back to ‘Ina’…dan sekarang kt blog ‘mamalieyna@ Eina @ kak Eina.. ^_^

6. Suka sangat2x dan sangat2x suka.. makan LAKSA..kategori HANTU laksa la..seminggu paling koman 2x kena makan laksa!

7. Suka teh ais, walaupun tau teh ais tak elok tuk orang2 cam saye ni..hehe..

8. Tak pernah bahasakan diri dengan ‘aku’..biasa bila berckp dgn orang, akan bahasakan nama ‘Ina’, or ‘Na’ (kat rumah& dgn kakak2), or ‘saya’ if dgn orang baru kenal.. dan kak Ina dengan golongan yg lebih muda.. ^_^

9. Tak reti marah orang, tau memendam rasa jer..habis2 nak marah pun..dengan menangis sendiri..hukhuk..apa daa..

10. Sensitive…over sangat2..mudah nangis, mudah rasa sebak..mudah terasa..

11. Suka senyum…tak suka masam2 muka kecuali kalo nak tunjuk perasaan.

12. Jadi pengawas masa sekolah rendah, pengalaman plg tokleh lupa, denda kt budak2 yg tak mandi pagi…dipaksa mandi b*gel dalam toilet sambil para pengawas memerhati…aduss terasa sungguh kejam pulak..malu la depa kan..ish zalim2x..

13. Seorang yang low profile..pendiam gitu..tambah2 time sekolah menengah..kecoh pun dengan kengkawan pompuan jer..

14. Takde boifren time sekolah n kat U..betul…tapi peminat tu ada la (ala kaco gitu2 jer, serius ber’bf’ takde)..haha..ayat.. =P

15. Sekolah menengah minat sastera melayu dan math…tapi masuk U ambik ‘pure chemistry’..tapi langsung tak ingat apa2 formula dah skrg..huhu..lama tinggai bidang tu..kije pun sungguh terpesong dr bidang pengajian..huhu..

16. Suka menulis cerpen, suka bab2 berangan2 ni..hehe..pernah la cerpen kuar majalah sekolah..tajuk cerpen tu “Teman Sejati”..skema je.. ^_^..sayangnya majalah tu dah ilang ntah ke mana..huhu..sayangnye..

17. Selain suka menulis, suka gak melukis, menjahit..me…’masak?’…tidak…masak sebab kewajipan jer, bukan minat! Hehe..

18. Bercita2 nak jadi cikgu..tapi salah ambik course la kan, kalo ambik pendidikan awal2, kan senang2 je leh jd cikgu..

19. Tapi…mestilah takkan berjumpa dgn en hubby skrg ni kan, sbb kenal dia masa sedang bekerja di sini…hehe..jodoh….

20. Ada lesen kete, tapi tak pernah bawak keter selepas dpt lesen..huhu..haru..

21. Lebih terror merempit motor, pengalaman hampir 20 tahun bwk motor..lalala..bangga! ^_^

22. Cadang2 nak tambah sorang anak lagi, tapi rezeki lom ada..hopefully sedikit masa lagi!

23. Yeaaa last point… ^_^…ni yg susah ni..herm…………………... sukakan kedamaian, tak suka gadoh2..key!


Huh..fenat2x…harus kongsikan kepenatan ni ngn kengkawan lain..
Nak tag..
1) Anje
2) Suziey
3) Lily
4) Kak zue
5) Fieza
6) Uda
7) Mek rose
8) Mek da
9) ~siti hajar~

…ok2..sesapa je yg ghajin nak buat, sila2x..dialu2kan..hehe..


21 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mak aii...kena lagik...kira masuk buku hutang dulu k...pas payroll ni kiter bayar k

Sue said...

point no.20 tu mmg org ppuan la juara. hehehe... sayang je mamalieyna da ada lesen tp tak bw kereta. Ayepp nnt suh mama drive ye!

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

baiklah saya rite ni ok...saya bagi 100 markah...cukup tak???hehehe

LYaFRINA said...

hehehehheeheh...

(penuh makna tuh!!)

**lya pon dpt dr asha..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily kena TAG yer..ok..nnt kita buat..

Byk btul nama panggilan.. :)

Ena said...

rajin la jawab tag yg panjng nie.. hari dapat harini buat yeh!.. bagus2..

ena dok simpan lamdraf lagikk.. huhu

Fieza79 said...

eina... punye la fokus n kusuk membaca n3 ni...last2 terjengul nama fieza kena tag neh...adoi penat..hehe..
nk kena perah otak lakk..okeh tag tu akan terjawab nnt....tq eina..

Ain said...

fuhhhhh... panjangnya tag....hahaha....

tang ada lesen tapi tak pernah nak bawak kete tu sama la kita....

bila la kita nak berani kan kan....

~Siti Hajar~ said...

bertambah hutang tagku...huhuhu

Mama Hanim said...

nasib baik xde dlm list tu..la la.la.

~aSHa~ said...

sy bagi 101% up skit dari izan..ehehhe

owh masa sekolah buli org mandi vogel ye..biasa dia..babab kang..ehehehe

formula simple gini ingat lagi dok...

H2O? eheheh seronok gak baca formula yg org lain tak tau..kan kan..asha pun dah lupa bykkkkkkkkkkkkkkk....

eh tiba2 guna perkataan asha plak kan ina

[-suziey-] said...

waaa baik jgk mamalieyna ni kn,...hehe xbhsakn diri aku,...xkuat mrh plk tu..hehe.

adeii np tag kt..huhu...

Nurshahfamily said...

fuhhh panjangnyer tag hehehe... nasib nur tak tertag hehehehe
selamat menjawab semua hikhik

zue @ annaleeya said...

oooooo.... nih akak marah nih... (akak mrh sambil senyum nih eina..hehe) klu akak tag eina, tau eina geram ek... tp eina tuh suke2 jerk tag akak nape???? dah ler pjg tuh... huhuhu..

jenuh la akak... asha pon tag mende sama... utang lama pon byk lagik nih.... huhuhu....

maszmadi said...

huish.. pnjngnyer.. tp swonok bace.. hehe

mek da ©™ said...

yg no 8 tuh sape ek?? xkenal laaa..eee

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

nasib baik tak ada dlm list tu..hehe..

ct bz sgt eina..mggu ni ngan 2 mmbr xada..msg2 ada prob..bz gila2 ni..huhu.. ni pun sj jer curi2 jln2 umah kwn2..dah letih sgt2 ni..

hajarus said...

same la kita mamalieyna... sensitif sangat... cam hajar senang tul mengalirkan air mate... xleh tgk benda yg sedih skit mesti nangis....

pastu sama tang sker senyum... lalala...

chugie said...

mak ai! banyak gile soklan kene jawab tu ye..

lizz said...

tag ni saya suka dan no ni adalah no yang paling bertuah untuk saya...kerna no 23 adalah tarikh kelahiran saya pada 23 jun...

haslina said...

panjanggggg gitu tagnya...rajin tul..
;))