About

Friday, May 14, 2010

.: 2 WeeKs to Go :.

gapo nye nak 'go' tu ye..?..
mau pindah la..huhu..penat bila membayangkan..
satu hal nak kemaskan barang2 kt umah masuk kotak n bekas!
satu hal nak kemaskan kt rumah baru tu..

huhu..penat weeh...dh la urat/tulang tak bape kuat rasanya nih..
asyik2..prak2 je berbunyi..
cadang2 nak g mengurut pun tak lepas2..
addoiii...!

mende/brg2 kt umah tu, langsung tak berusik lagi..
lagi 2 minggu je lagi..
esok ingat nak g antar sket2 barang..
takde la teruk sangat kang, kalo sekali harung nanti..
tapi ngemasnya idak le lagi..
huhu..balik karang la kot, mlm kang ke bertungkus lumus sket..

p/s eh..takde la 'sekor anj***' tu turut sama ye..gambar ihsan dr en google..hehe..

dulu tu, pindah dekat jer..
berulang alik, ngantor brg2..
tak tau lah napenye jadi banyak bebeno..
kali ni, taktau la bape trip...huhu..

untuk sesi berpindah kali ni
mama apply cuti tuk 2 hari..ok la kan..
dulu sehari..
tapi tak dptnye la settle sume
harus makan minggu jugak ni baru clear!

aduss..ada sapa2 sudi membanting tulang sesama ke..
hehe..oit sendiri mau pindah, sendiri la kemas! :p

28 comments:

aisyahumaira said...

wah2..da nak pindah..hihi..mesti penat ni klu nak pindah..

almaklum lagi ramai bilangan or duk dlm rumah, brg2 pn mesti bnyk..=)

Slamat mengemas k.lina!..

iz-AnN عبداللطيف said...

jeless...bilalah kita nak ada umah sendiri ni...nak gak makeover seme bagai...hurmmm

Mama Hanim said...

huhu.. pindah - mmg penat tp best kan dpt masuk umah sndri..

slmt berpindah eiyna.. simpan byk2 tenaga utk 2 miggu lg tu ye..hehe..

tinie & thahir said...

Pindah memang penat..
nway selamat berkemas ye mama ..
dont worry arif yg comel sedia membantu..hehehe

fabulous.farah said...

farah sebulan 2 minggu lagi..best2...

[-suziey-] said...

adoii plaing xsuka bab nk packing n kemas brg.kalu pindh umah baru mmgla suka

~Siti Hajar~ said...

ala mama ni...ayep kan ada, nti ayep tlg kemaskan la...hehehe..

momguess said...

huhhhh
den mmg xsuka pindah rumah ni
rasa2 nak je beli perabot baru utk new hse kan
tu belom kira nak kemas balik kat umh baru
huhhhhhhhh

Ena said...

ena paham sbb ena pun penah gak camtu.. hehehe..

memg amek mase la nak settle seme tu.. tak pe la eina.. pelan2 yeh!.. janji siap.. jangan di kerah sangat badan tu.. nanti sakit seme badan2.. adehhh.. mcm ena dulu samapi p mengurut la sbb tak leh tido penangan pindah punye pasal.. huhu

rATu kEBaYA said...

memang penat.. 2/3 hari memang tak settle.. mkn minggu jugaklah..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal dah merasa 2 kali pindah... Pindah mula2 memang tak terasa sangat sebab barang tak banyak...

pindah kali ke-2 memang sangat penat. sebab barang makin bertambah. nasib baik adik beradik & mak ayah dtg membantu... hehe

tapi kan, nak kemas barang2 kt rumah baru tu makan masa sket... hehe

selamat berpindah randah ye. Sure eksited kan nak pindah rumah sendiri...

Nurshahfamily said...

jeles la nur ngan dia huhuhu.... pindah umah sendiri yer.... ape pun selamat berkemas... nur tolong banting tulang dr jb yer hehehehe...

zue @ annaleeya said...

klu pikir nak pindah nih mmg penat eina.. tp klu pikir duk umah sdiri... bestttttt..... penat pon berbaloi kan????

buat house warming nnti, jmput ler akak... heheh...

Fieza79 said...

pindah memindah ni mmg penat la eina...tp excited nye psl..penat tu dh xamik kesah dh...
eina pndh brg sket2 xteruk sgt nnt...wt smbil santai je sure xpenat..hehe pndai je nasihat owg..

shahida® said...

ala arini turun pangkat lak..lambat sgt mengomen..huhuuu..selamat berpindah akakkkkk

maszmadi said...

eee nak pindah da.. tu la ms mmbli brg x hengat, da nah pindah bru la nak mrungut kan... isk nak kn mntak tolong en. doremon ker?? hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat berkemas..mesti letih tu...
Klu dekat..leh lily dtg nolong.. :)

Nadiah Sidek said...

tlg dlm mimpi aje blh? ngee~

chugie said...

bestnye nak pindah umah baru..
saya ni.. nth bila nak settlenye umah tu..uwwwwaaaa:((

Uda said...

tak pa mama.. letih pun berbaloi .. dah boleh umah sendiri .. lepas ni senang nak deco2..

bintangku said...

biasa ler tu.... kita rasa sikit jer brgnya tapi bila dah dikmpl2 sume.... amat dahsyat byknya.. hik hik... Selamat Mengemas yer... ;>

nza said...

penat ttp sronokkn...

rieda96 said...

emmmm pndah lagi? wahhh seronot la rumah baru.. selamat mengemas...

LYaFRINA said...

bestnyer.. masuk rmh baru...

suka..suka.. nanti y best skali bab2 nk deko tu.. huhuhu.. i like!!!!!!!!!

Izan Ishak said...

eina....kemas pelan2 ye. jgn teruk2 sgt nnti sakit pulak.
**izan pun teruja sama bila tau kawan2 nak pindah umah sendiri...best kan!

sekamar rindu said...

salam..

mesti penat pindah barang kan..

mohon izin follow ur blog..

Adlina Husaini said...

seronoknya masuk umah sendiri =D

kenapa tak hire weekend maid yg boleh dibayar ikut jam tolong akak?

::Umiliya6677:: said...

ciannyer..ermm mesti banyak yg kene kemas tuuuu