About

Friday, April 23, 2010

TAG : Segmen Selongkar Fuhhhh..

Salam Pagi Jumaat..!

Haha..
Pagi2 nak jwb tag kojap la..
Ramai dah kengkawan yang buat tag ni kan..
Kali ni giliran mama lak..
Tag dari Lily a.k.a MummyQistina tuuu…^_^

Huhu..hutang tag mama ni cam takkan habis jer..
Bertalu2 datangnye..so jwb yg mana mampu dulu lah ye..

Tag special ni! Sesi selongkar2 beg..hikhik..best jugak..
Selongkar beg sendiri, after that pasti kemas jer.. :p

Jom layan…
Beg mama yang besar gedabak..
See..

from uptown damansara..haha..see mcm2 ada.. :p

Beg banyak berjasa ni, dalam banyak2 beg…beg ini jer plg disukai..
Di usung ke sana ke sini..
Gi kerja, gi jalan2, gi checkup anak…haha..
All in 1!..

Tengok apa yang ada kat dalam lak..
Seb baik selongkar time kat opis, kalo time cuti..
Nak g jenjalan harus mcm2 lagi ada… :p
Jom tengok…

-kabel camera/ kabel HP -PenDrive - Pen - Kunci Kete - HP (lama punya..huhu..syg kt dia) - Payslip lastmonth - Tisu - CD gambor IC terkini - Buku notes - Beg Duit - Beg brg make-up (ala bedak, lipstik, purfumes, celak jer-tak snap dlm la pulok) - Beg letak HP - Nes 3-1 (tak tinggai ni..huhu..) - Biskut time lapo - Gula2 -

- Benda wajib ada sentiasa bila kemana2 saje, Camera kesayangan hamba! - Duit siling tersesat - kerongsang kecik cumel (zaman bila lg ni, tersesat dlm ni ghupenye) ...huhu.. -

Itu saje yang ada..
Huh..kalo jumpa duit RM50 ke terselit situ kan best..ujung2 bulan ni..
Malangnya jumpa duit2 siling jer..huhu..

So, nak mengetag sapa ni eh..
Hermm…ramai dah memember yg kena kan..
Yang pasti nak jugak selongkar beg depa ni…

~ MekDa ~ HaZLiNa ~ waN SujaiHah ~ DaLiLa ~ PiZa ~ and….others…sesapa jer ghajin nak menjawab ni..best tau…! ^_^

p/s mekda nanti kak eina jwb tag hang tu ye..dah ambik award pun, lum tempek..huhu..
banyak aa homework! :p..jgn kecik ati tau..weeiii..



31 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho..selongkar mek na selongkar..ngeeee

Ena said...

ekekekke..

ena lom selongkar lagi tu eina..masih dok lam draff lagikk.. ntahhh biler la nak publish.. kui kui kui..

zue @ annaleeya said...

kene gak tag nih... tp tak buat lagik... huhu..

chugie said...

yuhuuu.. dah menyelongkar beg pg2 ni ek?? ahahah..

sy pun x buat lg tag ni, dpt dr mamaaerish..

mamalieyna said...

rose:
mek rose, sila selonggar beg hang pulak..eeii.. :p

mamalieyna said...

Ena:
hehe..bayk no org tag mengetag, taktau mna 1 nak settlekan dulu ye.. :)

mamalieyna said...

zue:
cepat buat kak, nk skodeng juge.. :p

mamalieyna said...

chugie:
silalah selongkar skrg, saya mau skodeng ni..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx sudi menyelongkar atas permintaan lily..hehe.. :D

Lily pon teringin gak..klu time menyelongkar tu..terjumpa wang yg bernilai besar.. :)

mamalieyna said...

Lily:
hikhik..malangnya takde ye..huhu..siling sajor.. :p

haslina said...

bykkkk gitu barang2 nya..lengkap bagai..

sy ni x yah tagnya....dlm handbang brg sikit dan biasa2 jea..

dan handbang nya satu tu jea..x de pilihan lain pun...hehehehe

maszmadi said...

isk, kalu dlm beg pompuan nie mcm2 bnde leh jumper kan?? kalu beg llaki ader aper yerk??

~Siti Hajar~ said...

terbongkar sudah rahsia beg mu itu...hahahha..mcm2 ada..

mamalieyna said...

haslina:
hehe..bag kita ni cam doreomon, sume nk sumbat! hehe..

mamalieyna said...

maszmadi:
haa cuba buat selongkar beg en husband lak kan..menarik tak?..haha..

Jieda said...

Banyak jugak barang-barang dalam bag eyna ye hehehe

mamalieyna said...

~ siti hajar ~
tu aa, bukan lagi rahsia :p

mamalieyna said...

Jieda:
hehe..tu belum kalo time g jln, lg mcm2 adaa.. ^_^

hazlina said...

betul ke kita kena tag ni?hehehe!!!malunye beg macam sarang tikus jer..;)

mamamiera said...

wohooo... byk isi dlm nye..
biskot n nescafe instant pon ada..
buleh jual2 nih.. ;p
kite punye handbag chomel je taw..
semacmne colem dompet,camtulah handbag i.. yg legenye.. eden x kena tag.. yea... tp sbenarnye kena tag yg same gak dgn sorang my pren.... belum wat lg.. ;)

Nor Aishah said...

byk isi dalam.. sampai 3 in 1 nescafe pun ada.. dasat.. tapi tag selongkar beg ni memang bestkan.. mengeletar je tanggan nak selongkar kan..

mamalieyna said...

Hazlina:
yaa betull..itulah kam0!..hehe..tu la tujuan tag ni, pasni mesti kemas tau! hehe..

mamalieyna said...

mamamiera:
haa jgn nak ngelat,
sila buat tag ni gak..^_^
hehe..
tu aa mcm2 ada.. :p

mamalieyna said...

NorAishah:
hehe..
tu aa best tag ni..
leh tau isi dlm yg tersorok selama ni.. ^_^

mamaaerish : said...

jwb jgn x jwb... hik3

fabulous.farah said...

kak ieyna: kenapa hbang semua orang macam lebih kurang ek..hehe

kerongsang tu petnting..kt tibe2 rosak ke..hehe

[-suziey-] said...

seb bek xkena tag:D

♥Azie♥ said...

biskut pun ada...azie tak kena kan...

shahida® said...

hahaah...wakenabebbbbbb...akak hutang dulu leh tak?? xde camera buat msa ni..ciannyaaaaa..sadis tol..ee

Fieza79 said...

wahh...kena tag lg ekk...
okeh akan terjawab nanti..tunggu...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

eina.. tqg ni saya pun kena,huhu..

terjah umah eina..tgk2 eina pun kena..hihi..:)