About

Saturday, April 3, 2010

.: taG laGi..psL hubBy lak..hehe..:.

Nak jawab tag ke2 lak untuk ari ni..
Ni kira marathon tag la ni..hehe..
Time cuti2 mesti takde orang nak baca, takpe..janji terlepas sudah amanah orang kasi..hikhik..amanah ke?..

Syok gak sebenarnya menjawab tag ni..
Tapi tu la, ari2 biasa sebelum ni..
Banyak no cerita sehari2 nak stori mori..
Jadinya tag ni, tersimpan gitu saje..
Huhu..

Orait, tag ke-2 tuk ari ni..dikenakan oleh ezan@ mummysarah & mamaAfrinaBatrisyia.. (herm..ada tak lagi kwn2 mama yang kenakan tag yg sama pd mama?..lupa la..sowi..)

TAG kali ni menarik..layan…

1) First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?
Tahun 2007, jumpa kali pertama untuk kenal muka..sebelum tu, dia yang nampak mama, mama lum pernah nampak dan kenal dia lagi..camno tu..^_^..ada la..
Kat kedai mamak, tu je yang hampir dengan umah mama..hehe..dekat sonang nak balik kan..

2) Love at first sight?
Tak kot..mula2 cam kurang selesa sket..pasai pa eh?..hehe..nampak cam skema je orangnya..haha..maap ye abah cayang..jujur jawab ni..kui3x..

3) Who is he when the first time u met him?
Seorang anggota badan beruniform..huhu..mama suka la jugak orang kije badan2 beruniform ni! :p..segak bergaya gituw!


4) How long it takes for him to ask you out for a date?
Herm..tak bape ingat ler, tapi yang pasti tak lama la..sebab masing2 sedang mencari pasangan hidup..usia makin beranjak dewasa..(dewasa ke tua?!)..hahaha..

5) 1st place dating di..
Mamak shope! Hahaha..tak romantic langsung eh..hehe..takpe..mama tak suka g jauh2..almaklum baru kenal kan..

6) How he proposed?
herm..bab ni tak bape nak pasti…tapi seingat2 mama by phone la..suh panggil dia dengan panggilan yang lebih ‘istimewa’!..mama yang malu2 kucing dalam phone masa tu..*wink..

7) Special date with your hubby?..
Tarikh bertunang kami 21 disember 2007
Tarikh Nikah kami 31 mei 2008

8) Changes that he asked you to do??..
jaga la badan sket..makin kembang!…huhu..sedih..tapi tau dia tetap cayang! ^_^

9) What about him that you love so much?.
caring dan menitik beratkan keluarga..rajin bab2 urusan rumah tangga, cth..rajin masak, rajin basuh baju, rajin ngemas umah..sesekali membantu, terasa ringin beban si isteri ni kan..hehe…

10) What is about him that you wish he would change?
apa ek..cam ok je sumenya..merokok pun idak, kalo dia jenis merokok, mmg harap dia benti merokok!

11) You will lose your mind n crack your head when he?..
bila dia kena kerja luar tuk jangkamasa yang lama, huhu..susah la..lagi nak jenjalan mana2 pun takbleh....

12) You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
sama la ngan jwpn mamaafrina ..bila hubby ajak g jenjalan/ g shopping...yeaa sangatlah suke..

Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
sama gak… All over the world..

Done! Next tag please..ahaks.. :p
ups..sesapa yg tak pernah jwb tag ni, silalah buat, leh flashback kenangan lalu..hehe..


8 comments:

Ena said...

ehehehe..
marathon yeh!
jawab eyna jgn x jawab..

sib bek ena dah jawab tag nie sblm nie..

mamalieyna said...

Ena:
haha..jwb tag sampai lebam! ekeke..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajin wat keja skolah...hehehhe.. :)

Zaidah said...

jawab jangan tak jawab yer...klu tak jawab nanti cikgu rotan tau...

mamalieyna said...

Lily
ghajin ler, takde mende nk buat kt umah..huhu..

mamalieyna said...

zaidah:
itu yg tengah gigih2 menjawb ni..hehe..

fabulous.farah said...

hhuhu..kenal kat mamak..date pon kat mamak.ok la tu~

hehehe..farah date kat cafe u jer

mamalieyna said...

fabulous.farah:
seb baik anak tak terkenan mamak! hehe..