About

Sunday, April 11, 2010

.: seMaLam g BukiT JaLil..tgk BoLa ke? :.

hehe..
takdenye lah mama nak tengok bola!
abg ipar dr kedah ada la mai semalam..
semangat tul..setiap kali kedah nak beraksi kt bkt jalil ni..
confirm..abg ipar sorang tu akan dtg dr kedah!

selalu naik bas..semalam naik kete jer..
konvoi 2 buah dr kedah katanya..

tak sempat singgah umah mama pun..
dia tepon je bgtau..sbb dtg dgn kawan kan..
takde la menyinggah..
yang tak bestnye..Kedah KALAH la..!! mlm tadi..
sedih tul..dah la kalah cam sipi2 gitu..
lagi la frust..mesti bising mulut diorang time dalam kete balik dr tgk bola mlm td!
huhu..nak wat camno..takde rezeki kEDaH tahun ni..

mama tgk gak bola mlm tadi, selang seli dgn AF..
huhu..mmg frust menonggeng..en abe lg gelak2..haish..
gewaaam...sbb potensi banyak tuk kedah menang, camno leh kalah!
geram2x..huhu..

haish ke lain lak citer nye..
nak citer ekceli..
semalam mama, abah n arif..ke bukit jalil..
sekali lagi nengok umah..
kebetulan nak kuar beli brg dapur..
ajak la abah g giant kinrara..
sblm tu..singgah tgk umah..
nak tengok ramai tak yang dah duduk..
herm..ada la jugak orangnya..
sempat gak sembang2..

Jumaat ni, abah plan nak g ambik kunci..
pastu boleh la buat apa yang patut..

nyamannya udara kat sana..
al-maklum belakang tu bukitkan..
tapi taktau malam2 camno!

ini rumah still umah tinggi la ayep..
abah beli time bujang..
lama dah... kekonon, lepas je kawen terus leh duduk situ
sementara plan beli umah bawah kat negeri lain nanti..
sudahnya..2 tahun gak terpaksa menyewa..huhu..

takpe la, tak lama lagi dapat la merasmikan ni..
suka dapat dok umah sendiri walaupun umah ni kategori kecik..

tunggu abah pencen la dok umah bawah yang beso sket ye ayep..
dah tua esok, bukan nak duduk dah kat selangor ni..
kita kan, 'asal dr kampung.. '..hehe..
lebih selesa, cari rumah area2 kampung bila dah tua nnti..

orait layan piccas sket la ek..
after tgk rumah dan meramah mesra dgn sorang dua jiran kat situ..
barulah terjah g gaint kinrara..
beli barang keperluan+sket kehendak..hikhik..

dapat pose depan pintu rumah jerlah..lum ambik kuncinya..huhu..dpt umah ujung..best! ^_^

sempat layan si ayep main mende alah ni..dah ada budak2 main kat playground ni..time ni la dok gebang2 ngan orang yang dah duduk sini..diorang pindah sejak time cuti sekolah ari tu..
leka si ayep tengok si kakak2 main..mama panggil dia buat 'boo layan' jer..huhu..
@giant..murah lak Drypers, ada promosi..mama beli ler..hehe..tukar balik Drypers ye ayep..mamamu kan suka main tukar2 Daipers..hehe..
haus beno dia ni..kerap minum air masak skrg ni..jap2 nak air masak..elok la kan..time panas2 gini..

(psstt...zai@mamamiera bgtau ada jualan gudang sebenarnya kt stadium bukit jalil tu..tapi tak jadi nak g, sbb pastinya sesak!..ramai nak tengok bola kan..so, tak jd lah..ok gak..selamat $..hehe..)


28 comments:

~Siti Hajar~ said...

ooo mama ayep ni minat bola gak na..huhuhu...kedah kalah..p tgk rmh br ayep, mesti xsabar na nak dok rmh sendiri...awat pic ayep tu serius jerk?...mana muka manis selalu tu....ayep cenyum la cikit..

mamalieyna said...

~siti hajar~
minaaat..hehe..tapi tak la overs sgt, layan gitu2 ja..hehe..sayangnya kedah kalah kan..huhu..

tu la, mmg tak sabo ni..^_^..ayep tu mood nengok si kakak2 kt situ, mama panggil dia takmo layan dah..dh jd muka serius gitu!

nza said...

sedih gak cz kedah Kalah...hu.hu.hu....minat kedah..

W.pn kecik ttp rumah sndiri, kita ttp akn rasa bahgia la eina....

Ena said...

heheheh..

kami x kemana2 la eina.. dok umah jekk.. malam td bola tak tengok, af pun tak tgk.. yg doktgk adalah..ngadap kakak wat kijer sekolah.. peh tu layan lappy.. pehtu.. tido.. huhuhu..

encem la dak ayep tu.. gewammm tgk.. heheheh..
bagus la nak minum air masak.. sihat!.. jgn jd cam abg irfan.. ececehhh.. ber abang2 pulak. keh keh keh.. memg sangat susah nak minum air masak kalo p jenjalan.. kalo minum pon kene tarul lam botol air.. kalo buh lam botol susu.. sure kene baling.. huhu..

~mama danish~ said...

bestnyer dah nak dok umah sendiri, kami masih lg dok mencari2. x tau nak kat area mana..kalau bley nak dekat ngan umah mak hehehehe...

makin comel la adik ayep ni...

fabulous.farah said...

huhuhu..betul..cite2 kiteorang pon nak balik kg jugak bile tue2 nanti=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer..X lama lg duk umah sendiri lah nie..kecik pon x pe lah..asalkan umah sendiri kan..

Smlm pon tgk gak bola tu...tp x tau nk sokong mana .. :)

mamalieyna said...

nza:
tu la kak, sipi2 je nak menang..huhu..

ye kan kak, umah sendiri wlu kecik pun tetap best!

mamalieyna said...

ena:
lor ye ke..hehe..AF tak ada ummp la skrg ni, bola best layan..hehe..sesekali..sbb kedah beraksi! ^_^

adik ayep suka air masak, skrg ni asal terjaga mlm pun air masak je layan sebotol habis..abg irfan pun cuba2 jerlah ye..

mamalieyna said...

~mama danish~
ala rumah kecik jer..tp ok la kan..herm..tu la kita pun tgh fikir2 nk beli umah bwh kt ner ni..al-maklum sorang utara, sorang selatan..last nak dok mana2 eh..hehe..

encem eh, abg danish pun encem, cuma mamanya taknak interframe skrg ni..^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
itu la kan farah, dah tua, selesa dok umah bwh, area kg2..best!

mamalieyna said...

LilY;
Insyaallah, kalo takde apa, sblm start puasa, nk la pindah sana, puas hati dpt dok umah sendiri kan..^_^ kecik pun oklah!

la ye ke, sokong la kedah! hehe..

chugie said...

wah nak dok umah baru ye? syoknye lah...

~aSHa~ said...

semangatnye tgk bola...dari kedah sanggup turun tu..caya la....ganu kita..eh silap tag line plak..kedah mari...ehehehhee

tinggi nye rumah..tingkat 14 ke tu..ke tingkat 2...sy pernah duk kuaters putrajaya tingkat 10 dari 20....uhuhu dah la tepi bukit...

Nadiah Sidek said...

dah nak pindah rmh dah ye? best la ada rmh sendiri..

ita cutevirus said...

mamalieyna,
kat giant pon sale ke drypers?? ingatkan kat tesco je yg sale... huhuhuuh... ita pon suke tukar² daipers utk iyyad jugak... (tukar yg mane murah.. huhuhuhu..)

~~*Ummi AFD*~~ said...

huhu... sal pun frust menonggeng sebab kedah kalah... adeh, sedih giler sebeb banyak peluang yang terlepas begitu saja...

tu la, sal pun beli rumah kat kampung je sebab memang cadangnya nak balik ke kampung. kalau ada rezeki mungkin tahun depan dapat la balik kampung... InsyaAllah...

[-suziey-] said...

heheehe..ingtkan tgk bole:p elokla arif nk minum air masak..aQeel sket2 nk air soya..adeiiii

mamalieyna said...

chugie:
taktau bila..tp mmg excited! hehe..

mamalieyna said...

~asHa~
tu la, abg ipar mmg gitu, asal ada game kedah sanggup mai dr jauh..huhu..camtu la bila dah namanya kaki bola! hehe..

tgkt 14 tuuuu...gayat..!

mamalieyna said...

Nadiah:
taktau bila..best kan dok umah sendiri..^_^

mamalieyna said...

ita:
ha'a ada gk..regenya RM30 sen2 la..tak ingt sennya..murah kan..biasakan RM36++..hehe..asal murah, rembat..ekeke..

mamalieyna said...

ummi AFD:
tu aa geram jer..huhu..tp mmg bukan rezeki la tu..huhu..

ye ke, ala bestnyer dok kampung, dekat dah..best...!

mamalieyna said...

suziey:
hehe..dia tak pandai meminta lagi, asal mama kasi air masak, dia nyot2 jer, tunggu la sket time dia dah pandai demand nnti..hehe..

shahida® said...

wah dh xlama nk dok umah baru ye..huhuuu..best tu leh deko2 kan..kedah caiyokk2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yeyey..tak lami dpt masuk umah baru..yahoo

ena, brapa rege dryper tu?
arip pakai saiz M ke mek na?

mamalieyna said...

shahida:
yee akak paling tak sabo, nak deko2..yeeeaa!

mamalieyna said...

rose:
Insyaallah..lg cepat lg best!

RM30.+sen..sen tak ingat la..murah kan...yee still size M maa...