About

Thursday, April 1, 2010

.: SaKi BaKi :.

just simple n3..
just to abadikan saki baki piccas yg disnap masa kt johor ari tu..
nak wat n3 pepanjang nanti2 la..
tak puas jenjalan umah kengkawan..huhu..

layan jer lah ye.. ^_^


dalam kete..on the way dr PJ, Sel to Johor...
rumah mertua yang aman dan tenteram.. ^_^..
kalaulah kat sini, leh dapat kawasan umah cenggini kan best..
mendamaikan...
eheh...terselit dak ayep lak..mau ronda2..aktiviti best di kampung ni..hehe..
lagi... :)
sehari sebelum balik PJ...main beskal puas2 sebelum meninggalkan ia! hehe..
lagi....
pagi sebelum start besday partynya... jiran mak tok layan main dak ayep..ayep ni tak kisah ngan orang..suka aje..
lagi....
last...lena tidurnya..sepanjang perjalanan balik dr Johor ke Pj, tido jer dia..

sebelum terus balik PJ..singgah umah mak sedara abah kat Muar..dekat nak malam baru bertolak balik, singgah solat magrib kt mana ntah..lepas pada tu, arif sleep je memanjang..almaklum dah malam kan.. ^_^

sonang la mama..! ^_^

39 comments:

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> alolooooo lena nye ayep tdo..sweet jek..=))
>> jauh perjalanan luas pemandangan...
>> eh eh, botol susu ayep lbh kurg sama mcm afrina nyer, tp afrina nyer kaler PINK,hehehe..=))

mamalieyna said...

mamaAfrina:
tu la nyenyak sungguh..bayangkan dr Muar ke KL, tido jer sampai la depan umah! hoho..

oh ye ke, harus la arif warna biru ye botol susunya...:p

♥ Reen ♥ said...

alooo encemnyer dak arif nie time pic pgang btol susu gan biskut...
geram...'
seronok arif cuti2 blik kg...

yea la kak reen pn suka rumah kg nyman,aman damai je kn...

mamalieyna said...

reen:
comei eh, dia mmg suka senyum2 gitu, kasi mamanya geram jugak! ^_^

tu la kan, best kan kalo dok kt kg! tp tu la, kerja kan..huhu..

Siti said...

sonoknya tgk suasana kampung. teus ras rindu nak balik kampung. kemas jer umah MIL tu.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg bestkan duduk kg..rasa nyaman jer..Bgn pg dgr ayam berkokok.. :)

zue @ annaleeya said...

tulah eina... sonot kan klu kaw umah kita mcm kt kg... nyaman jerk...

lena tol arif tido...

nieda said...

suka tgk gambar ariff dalam car seat yg senyum..comel jer..kampung damai jer, seronok..dah tua nnti nk duduk kg lah..hehe

Jieda said...

bestnya tengok kawasan rumah mertua mamalieyna.Pontian kat kg apa?

Ain said...

rasa nak guling2 jer atas rumput hijau tue...

senang jer kan kalau kids tido sepanjang perjalanan....

Alimaz-Kembara Terasing said...

besar rumah mertua awak...best ..mendamaikan...
psttttt tak nak join my look ka...
http://mylook.com/join.php?x=18388
jom rrrr

PapaMama Zakwan said...

cm umah atok zakwan..luas nak main kt laman :)

♥mamaQASrina♥ said...

sonoknya pemandangan kampung MIL mamalieyna..mmg mendamaikan..bersih ajer..owhh..mama cukup suka, rumah kg yg cenggini..dipenuhi rumput2..

dak ayep aiii..bulu mata, panjang bebenau..ihiks..comel!

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tomei ayep...suka tenyum2 gitu...tergoda si dara...

~Siti Hajar~ said...

cantiknya rmh mak tok ayep..damai je, colour ang ang gitu.

ayep letih ye lena spjg jalan, saya ni kalu anak2 lena dlm keta rasa lega...kalu tak asyik bgaduh aje..

ezan said...

ayep ni handsome sebab tu budak2 suka main2 sekali.. huhuhu... bestnya kampung ayep.. tenang je...

mamaaerish : said...

lena sungguh... penat sgt la tuh yer sayang?... (",)

UmiDAnisH said...

alalala.. tomeinya dia tu... mamalieyna, leh komen balik tak kat entry umidanish.. umi salah tekan la.. nak klik publish terklik delete...uwaaaa

Anonymous said...

akak,
bestnya suasana halaman umah mentua akak..tenang jek..ida suka umah mcm nih tau..hihihhhhh...best wooooo-mek da

[-suziey-] said...

cewah jelingan manja arif..hehe..cantek la kampung mama..syiok jek...
basikal arif sama ngn aQeel la ..kolor biru gk..mmg tingal kt kampung gk

Nadiah Sidek said...

cantik la rmh mertua. *terjatuh hati dgn rmh tu*

mamalieyna said...

Siti:
hehe..terus teringt kampung ye.. ^_^

umah MIL mmg kemas, MIL sgt rajin..duduk berdua jer kan ngn FIL..!

mamalieyna said...

Lily:
betul tu Lily..terasa aman dan tenteram jiwa! ^_^

mamalieyna said...

zue:
ye la kak, dh tua kena dok kg la kan, baru best!

sgt lena arif tu..

mamalieyna said...

nieda:
arif kasi jelingan paling manja tu..hehe..

betul tu nieada, kita pun terfikir gitu gk, dah tua best dok kg!

mamalieyna said...

Jieda:
best..sbb lapang...tp belakang tu kebun getah..byk nyamuk, nyamuk bes02..huhu..

kampung parit panjang, ayer baloi...! kalo tak salah..hehe..

mamalieyna said...

ain:
hehe..betul tu ain, tergoda tgk rumput yg menghijau tu..ihiks..

betul..takde la dia nak main mcm2 sepanjg perjalanan!

mamalieyna said...

Alimaz:
boleh la..anak pun 3 jer..^_^

ooo..nnti aa kita join! berminat gak!

mamalieyna said...

papaMamaZakwan:
ye ke..baru best budak2 nak main kan..lapang je..^_^

mamalieyna said...

mamaQasrina:
memang mendamaikan..^_^ ..mmg kalo diberi pilihan, nak dok kaw perumahan mcm tu..selesa kan..

hehe..panjang tp tak lentik sgt pun.. :p

mamalieyna said...

anje:
tu aa.. jelingan menggoda ni..hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
hehe..baru cat last year rasanya, sblm raya..kalo idak kaler pink lembut jee tau! ^_^

tu la kan, cam arif kalo tak tido..mcm2 la dia nak main, takmo dah dok dlm car seat dia tu..huhu..

mamalieyna said...

ezan:
encem eh..maceeh.. ^_^
memang best umah cenggini, damai!

mamalieyna said...

mamaeirish:
memang..penat main..sbb ada kwn!

mamalieyna said...

Umi danish:
lorr ye ke..nnti kita pi jengah n komen balik ye..huhu..

mamalieyna said...

mek da:
memang best kan..itu yg lebih selesa dok lelama kt kampung tuu.. ^_^

mamalieyna said...

suziey:
jelingan manaja meggoda..ihiks..

sama eh, tu la tinggal kt kg jer, balik leh main lg!

mamalieyna said...

Nadiah:
hehe...mmg best lepak lama2 kt sana! ^_^

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社