About

Friday, April 23, 2010

.: MoDeL ciLik paGi Td..VersI 1 :.

pepagi tadi..
arif terpaksa redha menjadi model..
haha..sian dia..
mamanya saje snap2..

nak abadikan
baju yang dipakainye ni..
baju GAP...hadiah dr Anje a.k.a mama_aqish!
katanya sempena besday arif yang lalu..

Ayep berkata :
Maceeeh auntie anje..Ayep suka!
mama pun suka!
ini yang pagi2 lagi..
mama suh ayep jadi model jap..
mcm2 pose mama suh ayep buat..
terpaksa jadikan 2 versi..
sbb mama snap byk sgt..
tempek kat 1 n3 kang, penat lak mata nak layan sekali harung kan..
jadi..nanti akan ada versi 2 la pulak..
hehe..

layan eh..

..bleh ke posing camni..aksi terlampau tak..mencangkung pulak! biskut di tangan tu..ayep tgh bekfes! ^_^
..woo penuh mulot ayep..malu la..mama snap time ni..huhu..
..ala...time mata kuyu pun mama snap la..tak macho aa gini.. :P
..time suka hati..mama wat lawak, ayep gelak la! :)
..kenyit mata lak..comel tak ayep?! :p
...dah penat la mama! ..
...mama ni tak sudah-sudah lagi..ayep dh boring ni..
..takmo senyum la..buat mulut kecik lak!

..boring la mama!!...

p/s mulanya mama n anje @ mama_aqish plan nak pakaikan budak berdua ni baju yg sama today, sbb aqish ada baju yg sama cam ni..mama g pakaikan pagi2 lagi ni ha..si anje lak, bekalkan baju tu tuk dipakaikan ptg harinya..huhu..so, plan tak menjadi la ni..! next2 time la ye anje..kita sedondonkan budak berdua ni..mesti suka Ibu, dh mcm 2 beradik pulak nnti! ^_^

34 comments:

[-suziey-] said...

waaaa bestnye arif posign2 ngn baju GAP baru..hikss

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tak pe next time kiter kasi gempaq k...pastu leh publish kat blog...dua beradeq baju yang sama then dengan tight yang sama....mesti suka ibunyer...dah la berdiri sama tinggi kakak denagn adeq...aqish panggil ayep FITRI sebabnyer sepupu aqish nama nyer FITRI

mamalieyna said...

suziey:
hehe..posing terpaksa! ^_^

mamalieyna said...

Anje:
tu aa nnti plan baeeek punya! hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tantek lah baju Aunty Anje bg tuh..

Ayep dh pandai kenyit2 mata yer..
Sgt Chumill kamu di situ.. :)

shahida® said...

alahai dpt hadiah lagi..best woooooo...hikhikkk

fabulous.farah said...

comot pon comei..aunty farah suke~

ct rahani said...

comot2 pun comei n encem si ayep nih.. ok la kak nak gak ayep berposing pagi2.. klu aidil jgn arap la.. pg2 selalu badmood.. hehe..

Izan Ishak said...

mamalieyna....macam2 ayep posing ek! hensem banget...

~Siti Hajar~ said...

amboi pepagi dah mama dera suh posing, ayep rela ke tak ni? syok la ayep sjk ada kwn kat rmh ibu, nti ibu bg pakai bj sama trs nmpk cam 2 badik..

*ayep kau redha ajalah yer...nak wat camne mama kau tu blogger tegar...huhuhu

mamalieyna said...

Lily:
tu la, tetiba dpt hadiah, best..lawa lg tu..^_^

hikhik, dia mmg suka kenyitkan mata, jrg dpt snap, kali ni berhasil pulak! tu tandanya dia sgt senang hati! lalala..

mamalieyna said...

shahida;
muka budak murah rezeki ni..Aminnn.. ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
suka eh..ayep pun suka...! ^_^

mamalieyna said...

ct rohani:
hehe..dia layankan saje, taktau la bila dh besar sket nnti ni, takmo layan lak..huhu..

mamalieyna said...

Izan Ishak:
posing sendiri dia je ni, kita snap jer..^_^

thanks..

mamalieyna said...

~siti hajar~
hahaha...ayep mmg kena paksa redha je apa2 yg mamanya buat, katanya blogger tegar, hari2 la kena posing=..ekeke..

mamamiera said...

syomel banget!!
;)

mamalieyna said...

mamamiera:
hehe..maceeh..!

Fieza79 said...

comel sgt...tingat piza time anak piza Irfan usia cm tu comeyy sgt biler posing2 gitu..wt la pose cm ne pun menten comeyy jer kan?

nieda said...

pkai sedondon mesti mcm kembar..arif dah ada kawan baru

mummy_ayu said...

tomeinya dia..wah nak sedondon ngan kak aqish yer....nanti snap pic tau..leh kami tgk..

chugie said...

wah.. bestnye die dpt hadiah baju.. murah rezeki arif kn?

emm.. pagi2 udah jadi model ya? heheheh:D

mamalieyna said...

Fieza:
ye..time besar ni, best sbb nutural nye pose, takyah kita suruh..pandai sendiri jer..maintain comel! hehe..

mamalieyna said...

nieda:
ha'a nnti mesti cam kembo jer..^_^

mamalieyna said...

mummy_ayu:
harus! hehe..mama2nya kan blogger tegar..ekeke..

mumyShaneQeisha said...

comelnya ayeb.pandai sangat posing.

mamalieyna said...

chugie:
Alhamdulillah..^_^

hehe..arif layan jer..

mamalieyna said...

mumyShaneQeisha:
hehe..posing semulajadi je ni..mana mau ikut kalo mamanya suruh! huhu..

zue @ annaleeya said...

model kene pakse eh ayep??? chumel gambo ayep mkn tuh... mcm2 stail...

mamalieyna said...

zue:
paksa diambik gambo jer, posing sendiri nye style! :p

~~*Lady Salwa*~~ said...

comelnya si model cilik nih... kemain lagi berposing ya... kesian pagi2 lagi dah kena dera dengan mama dia... hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comey sunggoh dak arip nih

geram tgk wat muke kici..

jeles ni..anje bak mai satu baju gak..wekekke

nza said...

kesiannya arif kena redha dgn kehendak mama n snap pic....xpe nnti boleh wat kenangan...

hajarus said...

seleranyer auntie hajar tengok ayep makan biskut tu....

sker tengok aksi2 manje ayep ni... walaupun mulut gah comot tp still comey & encem laaaa....