About

Thursday, April 29, 2010

.: kaMiLah si KemBar BerbeLaNg-beLanG :.

huhu..
memang ketinggalan ketapi la mama..
ingat malam tadi nak la jenjalan umah kengkawan
jengok2 tinggal jejak..
sekali ketidak laratan melanda..

mula tu elok je
basuh baju after makan malam..
baru sekali jln mesin tu..
terus badan jadi lemah semacam
taktau nape..
sakit badan, macam sakit urat pun ada..
macam tulang tak bape kuat pun ada..
last2 terbungkam dengan arif..sambil temankan arif sleep..
terus mama sekali jalan..

sedar2 abah dah settlekan kain baju yg dibasuh..
banyak gak baju semalam..4 round ada..
seb baik abah prihatin, settlekan semua
siap tolong jemurkan sekali..
mama..?..terus layan sleep ler..
huhu..

seb baik bangun pagi ok sket..
huhu..
rasa nak g mengurut jer..
macam ada yang tak kena jer..

dah bebel sket pepagi ni..
berbalik pada tajuk sebenar..

kembar berbelang tu merujuk kpd..
budak berdua ni..
seeeeeeeeeee.....

v

v

v

v

v

v

v

..sama tapi tak serupa.. ! ^_^


..lagi...!
..sorang duduk, sorang tersembam..


..ayep pandang je kak qis..nape kak qis tuu?
kami serupa...sedondon uuu...! ^_^

Ayep & kak Qis..


tapi sayangnya time ni kak Qis baru bangun tido
mood nak bergambo belum mariii...
so, langsung takde nampak mukanya nan cumel tu..
puas Ibu pujuk takmo pandang camera langsung..
huhu..


takpe la kak qis..
lain kali kita sedondon lagi ye..
time kak qis tak sleep.. ^_^

ayep lak..maintain..cuma takmo nak smile..
sebab dia pun nantuk time ni...
huhu..

p/s maaf ye kengkawan, tak dpt buat kunjungan, sabtu/ahad ni..mama harus jenjalan.. kadha' balik apa yg tertinggal tu..huhu..

24 comments:

Fieza79 said...

penat ye mamalieyna..sian bwk2 la rest bbnyak...kang jatuh sakit sian si ayep lak..

mamalieyna said...

Fieza:
huhu..tanda2 dh tua sikit..huhu.. :p

shahida® said...

akak xsihat ke..atau byk minum teh ais ni..kihkihhh...pi la ngurut...amboi lawa suar ayep

SuZiE said...

ayep sedondon ngan kak aqish... belang2 gitu... huhuhu...

Ismaliana Bt Sulaiman said...

sesekali pi b'urut mmg sedap...bagi longgar2 sikit urat2 yg dah tegang tue... bantal barney yang kak qis baring2 tu serupa mcm damya punyer... :)

Nadiah Sidek said...

ingtkn qis tu tido..rupanya tak nak tunjuk muka ye.. :)

mamaaerish : said...

tersangatlah cumilnyer sluar belang itu... i lioke...

norihan said...

Cantiknya... dua2 pakai seluar belang tu...ayep boleh pinjam kat aunty tak...iena, pi la berurut mungkin angin dah masuk dalam badan kot sebab pas bersalin iena belum berurut...itu jugak penyebab kita sakit2

~Siti Hajar~ said...

eina sakit2 bdn ke? sy pun sakit2 bdn 2 3 hr ni, smlm dera Danies suruh urut, nsb baik pg ni ok...sy ni heran bila mlm aja sakit tp bila bgn pg ok pulak...huhuhu...ostoporosis ke? tidakkkk aku masih muda.....

*amboi sedondon ye ayep & kak Aqish, syok la ada kwn na..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..ade hadioh utk mek na..moh p umah kiter..

baiknye abah arep..sgt prihatin..abah rafiq kdg2 je camtu...ehhehe..

arip nampak makin bambam kan..suka tgk..:-)

Ain said...

baju ngan seluar sama ya....

sehati sejiwa nie....

Nor Aishah said...

sakit badan ye.. bwklah berurut.. bagi lurus segala urat...

comeilah suar belang2 tu..

zue @ annaleeya said...

kembar berbelang eh??? sib baik tak kuda belang!!! ekekek...

akak pon slalu gak en somi yg tlg mesinkan kain... akak sdap jer zzzzzzz!!!!! hehehe....

mamamiera said...

e'eh.. same lah dua budak comey nih.. cam adik badik jer..
dah mcm uniform taska pon iye gaks..
aqish tu nape sembam muke..
malu eh dia.. alalaaa..

p/s: korang masih training lg eh..?

fabulous.farah said...

huhuhu..berehat banayk2 kak ieyna..mengadap lappy pon sakit badan gak rasa. huhu

comei nye sdondon mcm tu..huhu

[-suziey-] said...

waaa sgt mithali suamimu..hehe..
comel banget itu 2 budak:)

ct rahani said...

klu badan rasa terlalu penat gi urut mmg besh.. pastu rasa segar je kan kak..

suka tgk budak2 pakai sedondon.. comei jer..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

comeinya seluar belang2 tu..:)

Ena said...

same la kite.. tp nie nak rehat jap.. harus la jengah2 apa yg patut.. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnyer gaya Ayep tgk kak Qis sleep tu..Mcm kehairanan gitu...hehehe.. :)

'NuReeN' said...

rest k..
cantik sluaq belang2
ni award utk mama
http://nureenasir.blogspot.com/2010/04/ladiess-choice-1st-award-beautiful.html

E.L.I.Z.A said...

alahai ciannya..kena byk rest la mama..kang sakit kang..

kiut je suar belang² tu ..eh k.Qis tu sape?cousin ayep ke?

Uda said...

kena byk berehat yer mama..

amboi masing2 duk tayang montot laa..tuwen nak join sama boleh..

nza said...

mayb time traning tu byk duduk jerr tu yg bdn xsihat....mmg bagus la kalu g urut..
kelakar lak tgk kn pic tu..mcm org merajuk kak qis tu...hi.