About

Monday, April 19, 2010

.: KaMi juGa sudaH tiBa di SiNi.. :.

Salam Pagi Isnin
Huhu…macam banyak noo n3 kawan2 mama yang tertinggal..
Cuti pun penuh aktiviti, tak sempat jengah blog..
Huhu..
Apa2 pun nanti ada masa mama jenjalan umah kengkawan ye..
HARUS..!! ^_^
Rumah kengkawan baru juge!
Nanti mama singgah balas ok! ^_^
Thanks sudi jadi kawan mama!

Ok, n3 bergambo je ni..(jangan muntah ijau lak, banyak ni nak tempek..hehe..)
Kenangan kan..harus diabadikan kat sini..
Kengkawan ramai dah jelajah tempat ni..
Mama jer baru terkedek2 ke sana..
Hehe..
Kemana tu..?!

Ke ICT- Shah Alam ler..
Sangat best! Tapi ramainye umat manusia..!
Huhu…

Arif yang sleepy pun terpaksa layan je sesi jenjalan
Mama sefamili ni..
Sian ayep!..snap gambo, pun muka blur2 jer..
Yelah baru dikejutkan dari tidur terus jalan2..
Pastu dalam kete sleep lagi..
Pastu kena kejut lagi..
Huhu..dah dekat nak balik baru arif cam happy sket..
Sudah terlambat la..bateri camera dah kong!

dalam sleepy2 dia tu pun..
ada aje peminat ajak bergambo bersama..
waah..glamour anak mama..! hehe..
muka ayep langsung tak smile..sian..
sleepy2 pun layan aje la peminatnya..ahaks..! :p

Layan.... ^_^

wajib ambik gambo yang ini..hehe..


cantik...
cam kat oversea lak..ahaks..
abah n ayep yang sleepy + moody..!
ayep n mama..huhu..serius nya ayep! takut mama..! :p
yang turut serta.. mak n ayah mertua..dan juge sepupu abah.. Eira..(ponteng sekolah ari jumaat sebab nak turun KL..hehe..sesekali kan nak jenjalan..^_^) famili kecil kami...! skema je bergambo..hehe..tak reti posing2..sogan den! :p
waaahhh..berpegangan tangan tu..hikhik..tak sengaja tersnap! ^_^
ayep yang kebingungan..! "Dimana saya?! "


muka serius + confius sajee..huhu..
sepesen je posing mama ni, tak reti lor..takde orang nak ajar..hehe..
ayep dipaksa posing sendiri.."taknakkkk! "
..Lagi...ditinggalkan..pastu...
..nampak aweks...ajak bergambor sesama..ayep redha jer..peminat kan..ihiks..


..tengok..muka paksa kena posing..huhu..
ooitt...dah penat la arif..hoho..!
cantik tul merak kayangan ni..hehe..
..last...abah n arif...pastu bateri kong! no snap2 lagi pastu..huhu..

jalan sampai penat..sempat lagi MIL soping cadar+selimut yang orang jual2 kt situ..huhu..

taksah berjalan tanpa hasil sopinganan!

kesimpulan : kesini memang best!

45 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bestnyer...kiter pun nak pi gak...tapi biler ek....best nyer...la ni aqish dah jadi kawan baik adeq ayep

mamalieyna said...

Anje :
pi jgn tak pi..mmg best tul! ^_^

yeaaa ayep suka dpt kakak! ^_^

Zaidah said...

lieyna...penuh dengan warna warni...begitu cantik skali...bilalah zai nak ke sana yerk? huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Akhir nyer ke sana jugak yer.. :)

Blh tahan Ayep..
kecik2 dh ada peminat yer.. :D

Ena said...

yeayyyyy!!!

akhirnyer sampai sudaaa ke sane ye mamalieyna.. hehhe

best kan g situ.. berwarna warni jer kan.. maner cam tak nak kelip2 .. nakpandang jekkk kalo blh.. heheh..

ayep cam sonok je walaupun dah ngantuk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe..slamat sampai
dokek sgt ngan umah den tu

amboi dak arip..kan main lain eh..muke mnyokkk..sian dia kene kaco tido

Mama Hanim said...

sgt happening nmpk tpt tu ye.. bila la kami nk smp sana tu.. huhu..

mamalieyna said...

zaida:
memang..warna warni..mula2 sampai tu, teruja sangat!
g la bila2..^_^ free je..

mamalieyna said...

Lily:
yeee..suka tul! Lily n Qis bila lagi..hehe..

tu la, atok nye pun heran, sape bergambo ngn ayep tu?..peminat...ewaaah.. :p

mamalieyna said...

Ena:
tu la, dah leh geng! yeaaa! hehe..

ayep cam blur2 je awal2 tu, lama2 baru happynye datang..huhu..

mamalieyna said...

rose:
ooo ye ke, best aa mlm2 nmpk pemandangn lampu2 tu..lawaa kan..^_^

sian..tp seb baik tak jenis ngamuk2..huhu..

mamalieyna said...

mama Hanim:
silalah jengah ke sini, mmg best! ^_^

LYaFRINA said...

uishh.. bestnyer.. lya ni bila la nak smpai.. kna pegi ni.. aiyokkk.. sgt2 teruja ni.. mmg nice la !!!

**eyhh..situ pon ada shopping2 gak k?? ingtkan lampu semata-mata.. hehehhe

mamalieyna said...

Lyafrina:
memang best sgt lya, harus terjah tau! ^_^

**hehe..ada jualan biasa2 ajer, cam pasarmlm gitu!

hazlina said...

ict shah alam??kt maner tu ,nampk mcm menarik jer...syoknye asyik jenjalan ajer ye..:)

haslina said...

cantikkknyerr...panas tak kat situ?..ialah lampu sana sini kan...

mamalieyna said...

hazlina:
dekat area uitm shah alam tu..menarik tau! pergila terjah!

mamalieyna said...

haslina:
pd yg bertudung cam kita2 ni plus badan berisi sket cam eina ni, mmg panas ler..berpeluh2 giler! huhu..seb baik dlm gambo tak capture peluhku yg menitik2 itu..huhu..

chugie said...

ala... jelesnye, awk pun dh sampai sane.. hohoho.. sy x sampai2 jugak ni! menciknyeeeeeeeeeeeee!!

ita cutevirus said...

eina,
huhuhuhuhu... ita jugak yg lom sampai i-city tu... padahal sejengkal je jaraknyer...

mamalieyna said...

chugie:
hehe..jgn la jeles, I-city tu statik je kt situ, silalah adakan masa, terjah ke sana k! hehe..best woo...

mamalieyna said...

ita:
biasa camtu la, org jauh sampai dl..huhu..

mamamiera said...

bestnye..
korang pon dah sampai..
ayep dah bleh jln ke iena..?
dahpakai sliper hah..
zai yg dekat pon x sampai2 lg..
4 kali pi, tp ayah heqal bile samapi simpang jer terus pi jalan balik.. dia kate, takpe... esok2 ade lg.. tggu org kurang.. huhuu bile tu org nak kurang..
xkira, mggu ni nk paksa pi jgak..

nza said...

patut sonyap n sunyi jerr umah, rupanya program penuh...apa pn sronok.....

mamalieyna said...

mamamiera:
hoho...best wooo..camno org jauh dh sampai dl ni! hehe..

ayep lom leh menapak byk2 lagi, setakad 1,2..tp dia penakut sket..takmo melangkah..huhu..

ckp ngn en hubby zai, rasanya org takkan surut..eina g ni pun jumaat malamnye..belum mlm minggu..susah sket parking, tp sabo jerlah sbb nak jugak menikmatinya kan..

terjah tau minggu ni, pose lawa2 sket..kami2 ni non reti posing2, skema je bergambo..hehe..

mamalieyna said...

nza:
memang kak, dr siang, pg, mlm, petang..pack giler..yg kesiannya ayep ler, tak cukup tido..huhu..

fabulous.farah said...

comeinye..kat mane ni???

razucute said...

cantiknyer cahaya kat ict ni kan...hari tu dah nak pegi tapi jamm dah tak dapat nak pegi...

~~*Ummi AFD*~~ said...

huhu... bila la nak dapat sampai ke situ ye... aisyeh, tak leh jadik ni... kena ajak hubby pi sana jugak... heheh

sian arif ye, ngantuk2 kena pi jenjalan. tapi tak pa la dia tak buat perangai. good boy...

mamalieyna said...

fabulous.farah:
dkt ngn uitm shah alam..g la terjah..lawa tau farah!

mamalieyna said...

razucute:
mgkn mlm minggu kot..cam kita g jumaat mlmnye..ramai gk orang,, tp still ok la..walaupun terpaksa parking jauh dr lokasi..huhu..

mamalieyna said...

ummi AFD:
hehe..silalah..ICT sentiasa mengalu-alukan pengunjung yg belum pernah jejak ke sana..hehe..best tau! ^_^

ha'a seb baik arif layan je, tak wat perangai..hehe..

Ain said...

cantiknyaaaaa.....

suka gambar merak tue....

bila la nak sampai sini...

shahida® said...

patut la lama menyepi..rindu sgt dgn catatanmu...........cantik best gile tempat tu..xpernah pegi pomm

mamalieyna said...

Ain:
memang best tau!
sila la terjah! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
ececee..rindu gituw..terharu! hikhik..

meh la turun KL mekda, terjah ICT niey..best woo..^_^

Ismaliana Bt Sulaiman said...

salam mamalieyna...kat mana ni yer...cantik sgt2...mcm nak pi bawa anak pi sana jer...tp jauh la kan...lieya dok jb...sampai bila yer ni?

mamalieyna said...

ISmaliana:
hai lieya ..ICT Shah Alam ni, dkt area2 UITM shah alam jugak..mmg best tau! menarik sgt!..if turun KL, singgah la..my PIL pun dr Johor jugak ni..^_^

rasanya sentiasa ada..tak de lak perasan diorang mention apa2 pasal ni..!

ct rahani said...

wah betul2 cam kt obesi kak.. hiks..
arif yg sleepy tu pun terus x slepy tgk warna warni tu.. ekeke..

Fieza79 said...

cantek tempat tuu...biler la piza nak sampai kat sane ye...tgk jer dlm gambo tu rs mcm nak terbang dok kat situ...leh posing2...he2

zue @ annaleeya said...

wahh... cantik.... bila la nak smp kt sana nih... huhu...

romantika PIL eina pegang tgn tuh... hehehe...

Uda said...

cantik betul kat situ.. nermandikan cahaya lampu.. uda tak sampai lagik kat situ..

~aSHa~ said...

wah bestnye...ramai dah pg sini ek..

alerrrrrrrrr bila sy nak bawak anak2 ni....dah jauh dari lembah klang ni mcm susah je nak ke sane...mau 2-3 bulan lagi..tmpt ni berpanjangan on ke? ke waktu tertentu je?

[-suziey-] said...

uwaaaaa kita xsmpai lagi kt sini..huhu...tantek la lampu2nya..arif msti sonottttt

Ismaliana Bt Sulaiman said...

ye ker...nak pi la nnti klu turun kl..insya'allah klu xder apa2 hujung tahun baru nak pi kl...tq yer 4 he info...:)