About

Saturday, April 3, 2010

.: jaWab taG paSaL gaJi : dikeNakaN oLeh Anje & Ct :.

Salam hari sabtu..
Oleh kerana abah outstation..
So, mama dan arif duduk je kat umah..
Mama ambik ler kesempatan ni tuk menjwb tag!

Boleh tak jwb tag dr belakang?..huhu..
Kira ok la yek..
yang terdahulu tu, pas2 ni mama refresh balik..huhu..

Banyak sangat tag tertangguh..
Harus cepat2 setlekan..
Makin simpan makin banyak la pul0k..

Tag pasal gaji lor, dikenakan oleh Anje@MamaAqish & Ct@ MamaDanish ...

Layan jerlah jwpn ikhlas dari sanubari mama ni..hehe..

• 1.Anda makan gaji?
Of Course...ingat nak bukak bisnes gak...tapi lum masanya kot...Insyaallah suatu hari..

• 2. Bila biasanya anda dapat gaji?
Jwpn sama la ngan anje : hari terakhir setiap bulan..kalau 31hb bulan tu, 31hb la dapat, tak kisah la kalo 31hb tu jatuh pada hari cuti pun..

3. Pernah dapat gaji lambat?
Sama gak jwpnnya : tak pernah lewat tarikh cuma lewat masa jerk...alhamdulillah la kan..bagus dak2 HR ni ..hehe..

• 4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?
Erm..elok je cek dlm Maybank2U gaji dah masuk, terus bayar bil2..itu tugas mama..dan yang pasti penolakan wajib secara autodebit adalah ASB, yelah buat loan kan..memang sharp2 la diorang tolak..huhu..

• 5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?
Herm…happy ke?..selalu terfikir, kengkawan se’grad’ ngan mama, gaji diorang ganda2 dari mama..tapi bila fikir balik..better than nothing..Alhamdulillah..tapi sentiasa mengharap ada kenaikan..tapi apa nak buek, takde orang nak rekemen, bos pun tarak skrg ni..wuwuwu.. (pss..anje kasi up sket gaji k.ina bley..?..hikhik..)

• 6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?
Herm…gaji pertama masa 1st kije ke?..masa tgh study dl pernah kerja, part time..kejap jer, dpt duit terpaksa beli HP baru sbb HP lama dicuri masa kerja part time kt situ..huhu..sedih tul!

• 7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?
Memang tak tetap..yang tetap penolakan ke ASB ler RM218..kalau dpt extra gaji, leh la simpan lebih..hehe..

• 8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duti gaji anda?
• Handphone la kot, pastu ada gak beli cincin masa awal2 kije dulu, teringin nak pakai cincin

• 9. Berapa kah gaji impian anda?
Gaji Impian?...kalo impian yg rasanya mungkin tak tercapai RM10k..haha..best tu..leh beli umah bes0.. tapi yang impian yg logic sket.. RM3k dah ok pada mama..huhu..bila la agaknya ye..

• 10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
Taktau nak tag sapa..ramai sangat dalam list ni..so sapa2 kawan mama yang lum jwb tag cenggini, silalah ye..jgn malu dan sogan..^_^

Orait setle 1 tag! Huhu..


6 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily dh lama x keja..windu gak nk pegang duit gaji sendiri.. :(

Ena said...

hehehehehe..
.siap gak kan!.. kurang2 nye kurg gak list tag tu kan eyna. :)

mamalieyna said...

Lily:
tu la kan Lily, bila tak kerja, rindu nk pegang duit sndiri..boleh buat apa saja! yg pntg leh soping! hikhik..

mamalieyna said...

Ena:
tul tu, sedang cuba nk kurangkan list sebelah tu..huhu..

shahida® said...

kak ina buat loan asb bape ribu?

mamalieyna said...

shahida:
nak tau ke..?..4x mekda..huhu..