About

Monday, April 19, 2010

.: jaMu maTa sKet .. :.

Herm..
Ada stori lain sebenarnya..
Tapi memandangkan dah agak petang ni..
Dokdan nak stori mori lebih2..

So, mama tempek piccas makanan ni jerlah..
Menu masakan mama di hari pertama PIL ada kat umah..
Kebetulan ari Jumaat tu, diorang sama2 temankan abah ambik kunci rumah (dah dapat..yeaaa!)
So, itu yang boleh snap2 ni, kalo idak..malu ler..

Menu ari pertama je snap ye, hari berikutnya..huhu..
Tok kosa nak snap..malu ekceli! :p

Layan…

Ikan bes0 masak sos (ala..mama lupa nama ikan ni..senang je namanya…tapi boleh lupa lak time menaip n3 ni..huhu..) – main tuang2 je bahan, sedap jugak hasilnya..hikhik..suka..


Sambal udang campur petai..(tak menarik tul, takde hiasan bawang beso2..)

Sayur kobis masak air.. (senang keje den ni..hehe..)

Others : tak snap – ulaman+sambal belacan!

Sekian… ^_^


24 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

NAK TEKA NAK TEKA...IKAN SIAKAP KAN...TOL TAK...HU...HU..TERLIUR TENGOK MENU...SIB BAIK TENGAH MAKAN kfc SO TAK DE LA TERLIUR BANGAT

'NuReeN' said...

wow sedapnya tgk ikan tu.. x silap ikan siakap la.. ala2 msk sweet sour kan.. sambal petai nureen x mkn.. ntah x pernah try nk mkn pon.. ikan siakap 2 klau buat stem pon sodap... hhhmmmm terliur la plak...

mamalieyna said...

Anje:
haaaa..itu la nk tulis td,,haish,,otak ni tingtong lak pepetang ni! makin terlebih la ni..hehe..

mamalieyna said...

Nureen:
haaa betul tu, camno leh lupa nama ikan yg fames tu..ha'a lebih kurang sweet sour gk la, tp ni versi suka hati jer..hikhik..

masak stim pun lazat kan,pernh gk buat n interframe kt blog ni sblm ni..^_^

LYaFRINA said...

haaa.. tau dah... kalo betul nk bg aper ni?? hehhhe

*ikan siakap...
*ikan kerapu..

apa2 pon...mmg best ar menu tu!!

zue @ annaleeya said...

wawahh eina... PIL dtg umah terus masak sodap2 eh???? menantu mithali kan!! hehehe...

mmg sedapla siakap tuh...

zue @ annaleeya said...
This comment has been removed by the author.
~~*Ummi AFD*~~ said...

nak teka... ikan siakap... hehe

amboi, sedapnya... nasib baik tengah hari tadi dah makan nasik. kalau tak, haruslah meleleh air liur tengok gambar2 ni.... hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg sedaplah menu2 ni..
terliuq tgk.. :)

Ena said...

vavavavvava.. masak2 yeh!.. sedapnyerrrr....

tingin pulak nak makan camtu.. huhu..

fabulous.farah said...

huhu..ikan siakap=p

masak petai feveret farah tapi jarang beno terasa nak msk..resdung..

ICA said...

aduhai....nampak sedap gila masakan tu.... boleh jadi cikgu kita la pulak lepas ni...ajar masak!

Nadiah Sidek said...

terliur tgk ikan tu

Hamizah said...

semuanya best..nyam nyam..

sarah kalam said...

nak join mama bleh...

~aSHa~ said...

ada edisi teka2 ikan ke...

biasalah kita ni dah beranak pinak..time nak pk sesuatu tu lupa aje...kalo idak ingat je kan..

byk tul blog sana sini tayang gambo makanan..huhhh jeles..dah lama tak main masak2 jugak

♥Azie♥ said...

nampak macam siakap..sedapnyer sambal petai tue..fav azie tue

Mama Hanim said...

walaweh..semuanya nmpk sedap je tuh.. mesti skill masak yg power ni..

♥ Reen ♥ said...

wah sedapnyer ikan tue...
beshnyer dpt dpt kunci rumah dh ley mula mgemas nk pndah...tp penatnyer ...
ayep nnti tlg mama tau....

[-suziey-] said...

hehee menarik menu anda:) sgt lazat:p

Fieza79 said...

alahai..sodap nampak menu tu..rasa lapo lak...

pindah umah baru mesti excited kan...nk mengemas n tacap2...ngn lupa story tau..

shahida® said...

bila nk jemput ida dtg mkn kat umah akak? haha..paksa ni...eee...nak tunggu umah baru akak dulu lah..ececehhhhh

Alimaz-Kembara Terasing said...

hullamak sambal petai tu...

nieda said...

ikan tu mcm ikan siakap.