About

Monday, April 26, 2010

.: jalaN2..jumPa BaRNey!! :.

Yaaa mood mama kembali normal!
Bagus tul, kejap je “M” datang menyinggah, bagus2x.. ^_^

Ceritanya..Sabtu & Ahad adalah hari mengempiskan poket!
Aduuhaii..apa nak buat..semua ‘kernanya’..!

Kerna siapa?..
Kerna rumah baru la..
Harus macam2 nak kena beli baru kan..
Belum masuk bab2 nak ubahsuai dapur tuu..
Nak mengecat..nak mendeko..

Huhu..sebelum ni beriya2 sangat nak buat ‘kitchen cabinet’ best
(nak gak merasa tempat beraksi yang cun cam farah tu..)
Tapi memandangkan banyak nooo kuar $ nye..
Terpaksa tangguhkan dulu..
Abah kata nanti lah..

So, takpelah mama redha..
Dan disebabkan rasa excited tu..
Mama n abah buat keputusan mau pindah hujung bulan depan!
yeaaa! Best tu…hehe..
Yang tak bestnye…jauh lah dari tmpt kerja dan umah Ibu pengasuh arif..huhu..

Haih..ke laut lak citernya..
Nak citer pasal semalam..
Jalan2 ngabihkan duit kt Giant Kinrara..
Beli keperluan umah baru + jalan2 cuci mata..

Dan terbeli ini juge..
See…

v
v
v
v
v
v

..model cilik menggayakan beg baru..beg Barney! ..


..alala...kekunun..macam dah steady je jalan sendiri..huhu..


..haih, tengok apa tu ayep..zip suar terbukak ke..haish! :p


pandangan dr belakang..alala..dah pandai sorong trolley tau..jgn main2..hehe..suka la tu, dpt beg baru! Barney lagi! ^_^


Lama dah dok idam nak belikan beg kat arif ni..
Disebabkan arif ni suka tgk barney, jadinya mama belikan lah ini..
Comel kan..mama lak terover suka! Hehe..

K, tu jer nak citer..
Sebelum tu, tempek2 sket lagi
Pic yg disnap…semua guna HP sajo..
Rasa sogan nak snap pakai camera..(haih..sejak bila malu nih! Ekeke..)
Layan…

..semangat nolak ni tau!..

..singgah main2 kt sini jap, jd penonton jerlah ayep ni..huhu..

pic sebelah kakan tu, arif malu2 sebab auntie kt sebelah meja tu, tegur2 dia..gitulah si arif ni..malu kemain skrg ni..sipu2 cam anak dara pulaks..hikhik..


Balik dari situ, singgah kedai perabot..
Haaa melayang lagi $...huhu..
Takpe semua untuk’mu’ rumah baru ku! :P


46 comments:

Ena said...

ehehehhe..

tak pe.. bukan selalu pun kan!.. lgpun sgt comei la dak arif pakai camtu.. gewammm jek tgk.. irfan pun mcm u.. siap berebut2 lagi ngan kakak dier..huuhu

bebaik ea cayang tolak troli tu.. hehehe..

beli mamalieyna..jangan tak beli.. memg teruje utk penuhkan barang dalam umah..heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel lah beg Ayep..
Org nyer pon comel gak..
Sungguh2 dia tolak stroller tu yer..
Hehehe..so cute.. :)

Aida Alias said...

arif ni memang handsome boy.. very smart berpakaian lengkap dan kemas.. pandai mak dia..

~Siti Hajar~ said...

cantiknyer beg ayep...Danies nak pinjam buleh?

Ain said...

takpe la abih duit sekali sekala ieyna....

janji puas hati tengok rumah cantik kan....

last 2 weeks ain pun ada belikan beg cam ayep tu kat sarah, tapi sarah punya gambar garfield....hehehe

Ismaliana Bt Sulaiman said...

x per pelan2 insya'allah apa yg di impikan akan jd kenyataan....
masuk umah baru mmg byk guna duit...

comel la beg ayep....anak2 lieya pun suka barney..lbh2 lg damya..lieya penah belikan yg murah jer...yg ori tu mahal la...sbb klu beli mesti nak 2 klu x mmg b'gaduh ler...

LYaFRINA said...

ehh..sama la dgn beg y lya nk beli kat asya aritu.. tp last2 tuko ambik kaler pink. beg minnie mouse. lya suka tgk bdk2 jln pakai beg.. nmpk comel j..pdahal xde isi pon..kalo ada pon, just pamper, sapu tngan n alas makanan.

nza said...

pemalu rupanya budk tecik nie....hi, sweet jerrrr..

mamaaerish : said...

ala bestnyer... arif rileks jer pakai... aerish x mo... dier x suker ader benda kat badan... nk melenggang jer... hu3

Nurshahfamily said...

pandainye arif bergaya hehehe...

ct rahani said...

comei je ayep bwk beg barney tuh.. yg nih baru padan ngan tuannya kan.. hehe.. la x sangka pemalu rupanya anak teruna akak yer.. :p

Siti said...

Eina, duk kat mana yer? kiranya takla jauh dr rumah siti...siti hari2 balik keja lalu kat giant kinrara tu.

chugie said...

cantik beg tu.. heheh.. patut ler arif suke. ni kalau fatin nampak, sure die berebut ngn arif ni ahahahah:))

mamalieyna said...

Ena:
yee sesekali anak2 melalui zaman kanak2 kan, harus menggembirakan mereka dgn beli brg2 comel camni! ^_^

tu aa mcm dh expert jer berjalan nih! huhu..nak tolak troli saje, terpaksa redhakan...huhu..

ikut hati macam2 nak beli tau..tapi sabo jer, fulus kureeng nih! huhu..

mamalieyna said...

Lily:
cute eh..maceeh..!
memang dia suka dan sgt2 sungguh2 hati menolak troli ni..huhu..

mamalieyna said...

Aida :
ala kak, kecik lagi, boleh la dia ikut je apa kita pakaikan..dh besar sket ni, kita lak kena dgr ckp dia..huhu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
danies suka barney gak ke..boleh?..sharing is caring, bak kata mama! ^_^

mamalieyna said...

Ain:
tu la..kalo boleh macam2 nak lagi, tpi..huhu..fulus kurang mengizinkan :p

tu la, mcm2 jenis ada..kan..comei2 belaka! ^_^

mamalieyna said...

Ismaliana:
betul tu, nak masuk rumah sendiri pun kena banyak bauget,,hukhuk..

ala eina pun beli yg bukan ori. jual tengah2 ruang legar tu jer..janji anak suka! ^_^

mamalieyna said...

Lyafrina:
ha'a perasan jugk..comel kan diorang berbag camni..^_^! boleh la isi pampers n keperluan ringan2 diorang ni..sesuaiii! ^_^

mamalieyna said...

nza:
ye kak, bkn sekali je buat aksi camtu, stp kali org tegur camtula..menunduk malu..huhu..pemalu!

mamalieyna said...

mamaeirish:
camno nk g skol nnti eirish..tak suka berbeg! hehe..

mamalieyna said...

NurShahFamily:
boleh la..mengisi dan menghiasi blog mamanya nih! :p

mamalieyna said...

ct rahani:
hehe tu la..yg ni baru padan! ^_^

mmg pemalu tau! suka menunduk malu gituw..hukhuk..

mamamiera said...

comel nye!!
comel sgt2 comelnye.. ;)

mamalieyna said...

Siti:
eina skrg duk kt PJ..tp g sana sbb umah baru beli tu kt bkt jalil..area2 situ, itu yg g soping situ..^_^ siti dok area mana?

mamalieyna said...

chugie:
hikhik..ye ke..belikan la fatin 1, mesti tmbh comel fatin nnti..hehe..

mamalieyna said...

mamamiera:
hehe..perkataan comei je yg kuar eh! maceeh..^_^

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

cantiknyer beg arif..abg Danish nak pinjam blh??? tmbh comey tgk arif mcm tu..cute sgt!!!

Nida said...

Salam..

Nida pulak Sabtu n Ahad waktu untuk qadak tido..hehe

ICA said...

Ayep boleh geng dengan anak2 ica....kat sini Barney mmg on saja tiap2 hari...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hencemnyer arif.
bergaya ngan beg barney baru lak ekkk...

Nadiah Sidek said...

nnt blh la arif gi school pakai beg baru..takyah dh pakai beg besar tu.. :D

p/s: adeh..cepat betul mamalieyna update blog. bukak2 je..ada 3 entry baru. nnt tlg update blog sy skali la! ehe..

Fieza79 said...

excited pndah umah baru...beli perabot cantek2 bg penoh 1 umah.

smpat lg si ayep tu shoping beg yer...

unlisted_one said...

wah,..ayeep, bertambah comel la dgn beg Barney tuh..

Izan Ishak said...

yay!! mama belikan ayep beg barney...suka...suka

xpe2...demi untuk rumah baru...habiskan duit sket...

ummiaisyah said...

Salam,
cute betul si ensem ni dengan beg barney..heheh boleh wak calon bakal menantu ni

~~*Lady Salwa*~~ said...

beg comel utk budak comel ye... hehe

tu la kan, kalau nak masuk rumah baru ni macam2 nak kena beli. harus lah menyimpan dari sekarang sebelum rumah siap... hehe

sama la ngan sal, teringin nak renovate dapur ikut cita rasa sendiri, tapi mesti kena keluar banyak $.

Tak pa akak, pelan2 renovate tu. janji puas hati... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...
This comment has been removed by the author.
wan sujaihah said...

ala hai..bersunguh2 dia nak tolak troli tu kak..beg barnie tu memang dia selalu bawak ke..bari nak beli kak..cute sgt..hahha

iem said...

dah nak pindah umah baru yeh..demi rumah tak pe bukan selalupun rm melayang ...hehe

shahida® said...

rumah baru...best gile tu..mcm2 leh decorate kan kan..bestnya laaaaa..suka arrr...ayep pink lg beg tuhh..mak cik punya tuuu

[-suziey-] said...

ouh barney yg comel..hehe..xpela berhabis dulu utk kesenagnan kemudian..umah sdiri xpe berabis pn..xrugi:)

fabulous.farah said...

masuk rumah baru duit mengalir macam air T_T

Uda said...

laaaa.. tak sangka pulak .. ayep ni pemalu rupanya.. hehehe.. lentok abis..

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社