About

Tuesday, April 20, 2010

.: CuCi-cuCi seRviCeS :.

Mulakan pagimu dengan senyuman.. ^_^
Hehe..senyum la sangat!
Huhu..seperti dah tertulis kat n3 sebelum ni..
Kunci rumah baru dah dapat!!

So, bermulalah episode cuci-mencuci..
Nanti akan bermula lak sesi kemas-mengemas!
Deco mendeco
pun iye jugak..
Huhu..banyak kerja kan..bila nak pindah ke rumah baru ni..
Yang penting, poket kena kembong! Huhu.. ^_^

Key takmo bebel panjang la..
Layan jer sesi cuci mencuci kami ni..
Seb baik la, PIL datang membantu..
Cepat la sket, selesai kerjanya..

Thanks mak, ayah & eira jugak (sepupu abah tuu)..^_^
Dan yang paling sibuk on that day, mestilah si ayep..!
Seb baik dia belum boleh berjalan sendiri, boleh la letak dlm walker nye ni..
kalo idak, haish..1 kerja lak nak kawal selia dak tecik ni..huhu..

layan..

hari 1st ambik kunci (Jumaat)..lepak2 kt luor je, dlm kotor..

Di hari ke-2 : Sabtu..sesi cuci mencuci bermula!

~ ayep memantau kerja yg dijalankan oleh tok ayah n mak tok nye..hehe..~
tak lupa..pantau jugak kerja auntie eiranye..hehe..
..pastu pusing2 with walker nya..lama tak naik walker ni sebenarnya..seb baik diam jer dia..bagus la!

dan..paling dia suka..bila time ini.... :)
yeaaa..yeaaaa..main ayaqq..!

..asyiknya dapat main air ye ayep, sampai terkedip2 matanye tu..yuhuu..
...santai2 sebelum balik...ayep sangat happy kt sini...sejuk..walaupun di tengahari yg panas..sbb umah ni atas bukit gitu.. ^_^ takyah pakai kipas/econ pun sodap anginnya..


p/s makin rasa nak blah cepat je dr umah sewa ni..mmg dr dulu mama pernah cerita problem pasal rumah tu kan..macam2..semalam lak dpt surat TNB..if Bil tertunggak yg mencecah RM900 tu tak disettlekan sebelum 1hb Mei nanti, letrik umah sewa mama tu akan dipotong!! Huhu..

bukan salah mama ye, mama dok bayar bil letrik everymonth..cumanya dari masa mula2 mama masuk umah ni, tn umah bgtau bil letrik mmg banyak tertunggak..awak just bayar monthly yg awak guna jer..takpe katanya! Huhu..mama pun ok jerlah..malas ambik port, tp monthly tetap mama bayar..sekali camni lak citernye..huhu..nak pindah skrg ! :p


53 comments:

[-suziey-] said...

waaaaa bestnye nk pindah umah dh:) hehe kemain lagi ayep main air yek..syiok btl

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wa bestnyer dapat kunci rumah..tahniah k....sonot ayep main air ek...sampai terpejam2 matanyer....besaq la dapor rumah kak ina...best2

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer..dh ada umah sendiri..
Pasni..blh lah deko2..
Ayep kemain sonok lg dia membantu yer.. :)

mamalieyna said...

suziey:
huhu..best mmg best, tp terbayangkan sesi kemas mengemas sok..haish..fenatnyer...!

mamalieyna said...

Anje:
tu la bab main air mmg suka la sgt!..herm..ok jerla dapur tu, takla besar bebenor..:)

mamalieyna said...

Lily:
hehe..mmg best, tak sabo ni..hikhik! ayep mmg sibuk jer dia..!

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, syioknya dapat dok umah sendiri... sal pulak InsyaAllah, hujung tahun ni siap la rumah yg dibeli. tapi tak dpt dok lagi sbb tak dpaat pindah balik kampung lagi... huhu

rasa tak sabar lak bila tengok kak eina dah dapat dok umah sendiri...

la, sama la cam faris ha... org sibuk dok cuci lantai, dia pun sibuk main ayaq... hehe. tomei la dak arif ni. mau dok dalam walker... good boy...

mamalieyna said...

Lady SalWa:
best la beli umah kt kg! tapi tu la kan, kena tunggu dan tunggu la dulu..takpe umah tu tak ke mana..setia menanti tuannya balik! hikhik..

budak2 mmg peelnya sama je kan, suka menyibuk main ayaq! :)

chugie said...

amboi.. dah de umah baru ye.. bila nak pindah nye tu??

psst: bleh lah buat housewarming n ajak kami sekali ye..

UmiDAnisH said...

wahhh..best nyer da masuk umah baru..wahhh si ayep main air naik syok gitu

zue @ annaleeya said...

wahhh... tak sabo nak pindah erk eina... klu umah sdiri nih best sket... bulih wat mcm2... slamat deco mendeco la nanti...

sonot ayep bulih main air....

norihan said...

Iena bestnya dapat duk rumah sendiri...boleh deco sana deco sinikan...ayep tetap chomel...pandai no main ayaq...

mamamiera said...

yooo pindah jgn x pindah..
ni dok area mane iena..
still tpt yg same ke?
PIL tolong gotong royong..
bertuah dan untong ank menantu..;)

ayep tu,amboi2.. suke ko ye main ayaq..
hang sama jah dgn heqal.. bile mandi mama ajak kuar, jerit2 nk mntak ayaq lg..

fabulous.farah said...

hjuhuhu..happy ayep nak masuk rumah baru..kalo rumah dah siap tu masuk jer kak..best nye..bile nak masuk ni?
bile nak wat house warming *ehem*

ita cutevirus said...

eina,
feel pindah umah sendrik ngan pindah umah sewa memang laen kan... raser best & tak sabar sangat nak pindah umah sendiri even umah sendiri tu lagi kecik dari umah sewa...
terasa sangat puas... kite nak buat ape kat umah tu pon boleh.. tak payah pikir pasal orang laen...

Siti said...

seronoknya nak masuk rumah baru yer..byk gak keja nak kena buat tu kan...
eh, kat mana yer rumah eina nih?

hajarus said...

comey2 pic ayep ni... sker tengok tp paling sker tengok ayep tengah dok main air sambil terkedip2 mate tu... alalala comeynyer dier... :) terserlah bulu mate ayep yang panjang tu...

bestnyer k.lieyna dah nak masuk rumah baru...

problem gakkan kak lau kes camtu... RM 900 banyak tu... tuan rumah tu pun 1 awat la xmo settle2 kan proble tu... akak yang dok sewa plak yang jadi problem... ermmm..

shahida® said...

nak jgk la..nak nakkk nakkknak....hai ayep suka main ayak ehh

hazlina said...

nk duk umah sendiri gak..bestnye..kat mane mamalieyna beli umh ni??

LYaFRINA said...

wowww..bestnyer msyuk rmh baru.. lya ni bila la???

**kemain g erk ayep main air..syok sgt tu

~Siti Hajar~ said...

amboi sakan na ayep main ayaq...hehehe..

mama ayep msti tersengih2 ms bt n3 ni, maklumlah nak masuk rmh baru dah...hohoho...bestkan ada rmh sndiri...

As said...

mujur ader anak teruna tolong mencucui..heheheh... tolong main air erk.. hahahah
biasa la budak2... hmm tentu seronok kan bila dah dpt kunci.. tunggu masa nak masuk umah baru jer....

wan sujaihah said...

wan dapat banyangkan kegembiraan akak..perghh saper tak suka klu dpt umah barukan...

wan doakan akak bahagia bersama keluarga tersayang..moga dimurahkan rezeki ek

sarah kalam said...

wahh,ariff yg lebih happy dr mama die ekk...

tinie&thahir said...

selamat masuk rumah baru..
pas ni super sibuk la nak wat mcm2 kan..hehehehe ;-)

nieda said...

bila nak pindah ni?mestinya angin tiup sepoi2 yer..cepat pindah yer.mmg umah sewa mcm2 karenah

mamaaerish : said...

bestnyer nk msk umah baru... tahniah yang.... arif mmg rajin... hik3

Fieza79 said...

ha kan best dh nk dok umah sniri...lps ni leh la deco pe sajer dlm umah tu kan??

Mmg excited sama la cam piza masa mula2 nak masok umah baruu...dh 5 tahun dok umag sniri tu skang rasa nak beli plak umah len..nk rasa excited skali lagi..over plak..

**sHiKinn** said...

bestnya dpt duk umah baru..nti mamalyna cite nk hias mcm mana plak yer..nti bleh kte tiru..

mamalieyna said...

chugie:
herm..tu yg tgh fikir2 ni..rumah lum settle sepenuhnya tu..huhu..kopak poket gini ni..huhu..

hikhik..harus kujemput if ada rezeki tuk buat majlisnya! ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
alhamdulillah penantian akhirnya berakhir..tp sesi pindah randah belum bermula! fenat tuu...

mamalieyna said...

zue:
tu la kak, makin tak sabo2 nak jejak menetap kt umah baru tu..huhu..

ayep mmg happy dpt main air gitu!

mamalieyna said...

norihan:
Alhamdulillah, kecik2 umah tu pun, dh jd hak milik..best kan..^_^

tu aa..happy bebenor! ^_^

mamalieyna said...

mamamiera:
kt bukit jalil la zai..
nnti lalu stadium bkt jalil ke, leh la singgah umah..
dah dekat dh tu..hehe..

memang..
gila main ayaq ni..
suh stop nak angkat dia,
pandai oo marah2..
haish..sama geng la ngn haikal ye..
huhu..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
lom btl siap lagi farah..
herm..dok mencari org tuk wat kabinet dapur..
bajet ciput, kena la cari yg betul2
sesuai..huhu..
kalo kaya, leh la bantai ambk mana2 contraktor jer..

yg akak jumpa kt perumahan tu..
complete set dia ambk RM6k..huhu..
tak mampu den ni..byk nk guna kot lain lagi..

heheh..ada ke house warming ni..hikhik..

mamalieyna said...

ita:
betul tu ita, ini cam berkobar2 terlebih2 ni..
cam nk pindah skrg jer..hehe..

mamalieyna said...

siti:
tu la siti, mcm2 nak kena buat ni ..huhu..fenat pastinya lah!

kt area bkt jalil..huhu..

mamalieyna said...

hajarus:
maceeehh..ayep pun suka bergambo! ^_^

best mmg best, tp teringatkan part kemas mengemas ni, huhu...penatnye! ^_^

tu la pasal, katanya takde mslh..last2 gini lak jdnya..huhu..
kalo umah baru ni sume dh lengkap, nak je akak pindah skrg! huhu..mcm2 hal la umah sewa ni..

mamalieyna said...

shahida:
meh ler join, turun KL..singgah bkt jalil eh! hehe..

mamalieyna said...

hazlina:
hehe..best kan..^_^
kt area bkt jalil, taman LTAT..

mamalieyna said...

Lyafrina:
best tau..^_^..perasaan berbunga2..hehe..

mmg suke la dia ni..

mamalieyna said...

siti hajar:
ayep mmg suka ayaq..hehe..

pandai hang teka riaksi mama ayep skrg eh,,hehe,,,tgh tersengih2 lg ni..hehe..

mamalieyna said...

As;
si bujang tu?..haa membantu la sgt! hehe..

tu la As, perasaan berbunga2 je ni, tak saboo..! hehe..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
maceeehhh..mmg happy + excited nih! ^_^

mamalieyna said...

sarah:
yaa..of coz..ayep is alwayz like that! ^_^

mamalieyna said...

tinie:
thanks..hehe..mmg tak sabar2 ni..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
herm..taktau, mybe Jun..dapur lum settle lagi..huhu..

itu la mcm2 hal la, kita penyewa lak yg pening2 kepala, selalu tuan rumah! haish..

mamalieyna said...

mamamerish:
thanks..rajinkan anak teruna tu..huhu..

mamalieyna said...

fieza:
hikhik..beli rumah ni bagus, leh dijadikan harta kan,,takmo duduk leh sewakan, beli je rumah baru..^_^

mamalieyna said...

sHikiNn:
ala lmbt lagi la bab hias menghias ni..lgpun bajet kureeeng..hehe..

♥etieyerywan♥ said...

haishh geram tgok ayep nih.. mama poanggil arif la...

mamalieyna said...

etiey:
bolehh...yang arif! ^_^

nza said...

semangat brkobar kn kalu umah sndiri...