About

Thursday, April 22, 2010

.: buKan Mama YaNg buLi, taPi aYep yG siBuk :.

huhu..
betul .... bukan sengaja mama membuli ayep ni..
tapi ayep sendiri yang sibuk2..
nak sangat mencuba..

mama kesiankan ayep yang dok mencuba2 tapi tak berjaya!.

jadinya mama la tolong jayakan..
hukhuk..cian ayep..
mama ambik kesempatan ye...!
jahat la mama..
nanti besar, ayep mesti marah mama ni..

hehe...sowi cayang..

apa2 je kam0 buat..
mama harus ambik bukti
harus abadikan kat sini..
jadi kam0 harus redha ye..

layankan je apa yang mama maksudkan di atas ye..
hehe..

percubaan untuk memakai tudung 'gaya2' mama pakai setiap pagi di depannya!..


..susah betul nampak gayanye tuh..lemas nanti yang..!

haaa..mama tolong kan eh..!

hikhik...cun tak!...

haish..mama ni...tak baik tau! :p

57 comments:

anis said...

hehe...klakar la...ayep nak try pakai tudung....tu untuk gegirl je la ayepp...:))

dalila said...

sooooo sweeettt..

chugie said...

heheh.. so sweet, nasib kamu lelaki.. kalau pompuan.. mesti mama rasa sejuk je tengok pic ni hehehe..

cumel nye..

amboi, mamanye...buli ayep ek??

mamamiera said...

ikikihhhh..
cara2 ayep nk menggayakan tu, alalalaa..
bile mama dah tolong lg lah alalalaa... tooooomey sgt2.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hEHEHE..COMEL JER AYEP PAKAI TUDUNG..
AYEP..AYEP..ADA AJE YG KAMU BUAT YER..SGT MENGHIBURKAN.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ala hai cunnyer...berusaha gigih ayep ek...cayok2

mummy_ayu said...

comeinya...mcm ian la nie...sekrg dah ada adik girl..ada sekli tu dia tgk iris nya gown cantik..dia pun nak..penin nak explain ..nasib dia paham..

mamaaerish : said...

alahi... tomeinyer... ;p

zue @ annaleeya said...

cun cun... klakorla ayep nih... bulih geng airel... airel pon suker mentorai brg2 ummi... huhu...

mamalieyna said...

anis:
budak tgh nak blajo, apa2 je kita buat, nak jugak dia try..huhu..

mamalieyna said...

dalila:
huhu...sweet tak kena tmpt nih!

mamalieyna said...

chugie:
hehe..takpe kasi inspirasi tuk anak pompuan nnti..hahaa..bila la tuh! :p

mana ada buli, ayep yg sndiri buat tau! :p

mamalieyna said...

mamamiera:
tu yg mamanya menyenap aje tuh! ekeke..

[-suziey-] said...

hahhahaa..so cute..cam aQeel gk..aQeel kalu tau nk g jalan je dia dulu p capai tudung bg kt kita..adeiii

mamalieyna said...

Lily:
tu la Lily, mcm2 proses pembelajaran diorang ni kan..
sume benda nak tiru..huhu..
apa2pun mmg menghiburkan!

Naura's Villa said...

haha..apala arif ni..

mamalieyna said...

Anje:
usaha tngga jaya! wakaka..mama ja'at!

mamalieyna said...

mummy_ayu:
hikhik..mcm2 kan..diorang ni dlm proses pembelajaran, sume benda nak mencuba! :p

mamalieyna said...

mamaeirish:
hikhik..maceeh..comei eh! :p

mamalieyna said...

Zue :
tu la kak, sume benda kita nak dicubanya..aduhaaiii... layankan saje.. ^_^

mamalieyna said...

suziey:
budak2 time gini mmg camtu kan, suka ajuk apa yg kita buat..huhu..

Aida Alias said...

hahha.. cun la ariff.. mmg ada cam gegirl sikit kan.. cute

ezan said...

comel la... ayu! hehehe... ayep2..

mamalieyna said...

Naura:
huhu..tu la..apa la ayep ni! :p

mamalieyna said...

Aida:
haha..tu la kak, muka manis..bak kata ibu pengasuhnya,,hehe..

Siti said...

cute nye la...suka tgk anak2 pakai tudung...anak laki pun takpe la...nampak cute gak..:)

mamalieyna said...

ezan:
haish jgn la ayu..comel jer..huhu.. :p

mamalieyna said...

Siti :
kecik2 boleh la, besar sikit..haish,,jgn buat pasal! :p

Nor Aishah said...

comeinyer..

Ena said...

ekekekke..

cute la ayep pakai camtu.. hehehe..

mamalieyna said...

Nor Aisyah:
hehe..comel eh..maceeh..

mamalieyna said...

Ena:
kecik2 je, beso sket..cannot! :p

nza said...

xpelh sskali anak kena diberi cabaran ...barulh kuat semangatttt.....

ICA said...

hahahaaa comelnye ayep ni...dah pandai nak try tudung le pulak tu.. Anak2 ica pun sama....esp bila kita nak solat saja, masing2 sibuk cari tudung nak solat sama...padahal seminit berdiri kat tepi terus lari....:))

CIK NANA said...

Salam kenal..
:)
hahaha, suka dia leh pakai tudung Mama.

~Siti Hajar~ said...

jejaka jambu...???

aish..hr tu tgk blog zai, si HaiQal kene buli, mamanya pakaikan clip rambut, ni mama ayep plk...huhuhu...apa sudah jadi nih..

tp kan, danies dulu sy penah bg pakai gaun & siap clip rambut jgk..ahaks...hehehe

fabulous.farah said...

hala..comeinye ayep senyum mcm tu gambar last! geram2

Nadiah Sidek said...

pakai tudung la pulak..nak bg hint kat mama supaya bg arif adik perempuan ye arif? :D

wan sujaihah said...

heheh..ayep nak test ek..mama buli ayep yee..?

Adlina Husaini said...

ala comelnya jdi gegirl..mamalieyna, camne nak bagi fast loading ek? any tips? blog ina cam slow laa

mamalieyna said...

nza:
semangat untuk mencuba dan terus mencuba ye kak! ^_^

mamalieyna said...

ICA:
huhu..tu ler, kalo gegirl ok la jugak menerai pki tudung! ini boboy lo..huhu..

mamalieyna said...

cik nana:
salam kenal..thanks sudi singgh n drop comment..suka saje dia ni..^_^

Fieza79 said...

cian ayep tu..terkial2 dok try pakaikan tudung...last2 leh gak ke diaa..huhuu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
owh,.heQal anaknye zai tu ye..hikhik..yg itu mamanye buli, yg ini ayep yg sibuk2 sgt..mamanya tak buli tau! :p

haish..siap pakai gaun, mmg betul pembulian tu..sian danies..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
geram eh, nnti dtg la jengah ayep @bkt jalil, leh cubit2 dia..hehe..

mamalieyna said...

Nadiah:
haha..akan mama usahakan demimu cayang..eewaah..suka2 je mama! :p

mamalieyna said...

wan sujaihah:
tak la auntie, ayep yg nak try apa je mama buat! :p

mamalieyna said...

Adlina:
hehe..kecik2 buleh ler, besar cannot ye..^_^

dh jwb kt last n3 ina tau..try kot2 berhasil!

mamalieyna said...

Feiza79:
tu la pasal, terkial2, mamanya pun bantulah.itu yg pic last tu, cun sket..hehe..

Sue said...

ahaha comeiii la ayep ni. noti boyyyy!!!

Uda said...

baca entri ni sambil minum milo.. bila sampai tang gambar ayep pakai tudung.. nyarih nak tersedak.. kelakar betul dak ayep ni..

Mama Hanim said...

hehehe..kelakar la ayep tu.. cute kan..

Hamizah said...

cam girl la..

iem said...

kelakarlah ayip tapi sooooo sweeettt..

shahida® said...

anak dara sape ni meh nk g pinang nih..eee

hazlina said...

alahai comeynya budak ayep ni..