About

Saturday, April 3, 2010

.: biLa MaMa siBuk kaT daPur..aYep ?.. :.

sambung..
ayep pun sama sibuk kat dapur juge..

huhu..apa dia buat?!
of coz..nolong mama!

nolong apa?
nolong mama susun pinggan mangkuk..
yang mana sangatlah sesuai dgn saiz dia tu..

tak dapek nak nolong sbb nya ni umah sewa kan..
takde tmpt nak sorok2 pinggan mangkuk..
terpaksa la redha je, setiap kali arif masuk dapur dan terus menghala ke situ..
huhu..(cepat la dpt dok umah sendiri..leh kemas sket dapur ni..sorok2 apa yg patut..!!!)

tak apa la ayep..
tu mungkin salah 1 proses pembelajaran ayep ye..
mama akur.. :P

layan sket pic, mama snap lewat petang semalam..
balik dr umah ibu..
mama masuk dapur, dia sama sibuk!


mama nak masak apa..ayep ambikkan bekas eh..
nak siang sayur ke, ambik raga ni ye.. salah ye mama..ayep simpan balik..!
..lerr..mama ambik gambo ke, tak bagitau..
mama sibuk ambik gambo, ayam goreng atas dapur tu..dah masak belum tu..?! ayep nak mamam ni..!


25 comments:

::Mamalyna:: said...

amboi...little helper nie...kecik2 dah pandai tolong mama....cam banyak tolong sepah jer, hehehhe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sama jer ngan Qis..
klu p dapur..rak pingganlah tmpt yg di tuju..
Nk tlg kemaslah konon nyer tu.. :D

mamalieyna said...

Mamalyna:
biasalah..dak tecik..katanya nolong ngemas, jadilah sebaliknya ..huhu..

mamalieyna said...

Lily:
sama eh..mmg faberate place anak2 ni..kan..

Ena said...

Amboi3x...

rajin ye ayep tolong mama ngemas ye!.. samer la ngan dak irfan tu eina.. camtu gak la setiap ari.. x koser dah nak halang2.. janji yg disusun tu mende2 yg x bahaye..

comei la dak ayep susun! heheh..

mamalieyna said...

Ena:
tu la kan, tak kose nak halang2..huhu..jnji tak bahaya, bior jerle main..^_^

Ain said...

rajinnya ayep tolong mama ya....

jangan lupa belajar masak ngan mama sekali...

nanti besor leh jadik chef terkenal....

Aida Alias said...

hehhe kalo sampai besar camni lagi bagus.. kecik2 main je.. lama2 dia nak belajar.. nak tolong. boleh la sok tolong mamanya masak..

♥mamaQASrina♥ said...

o'ooo..sgtla serupa dengan perangai anak daraku itu..pantang aja pintu gate nak kena dapor tu terbukak..wah tak lengah lagi la..cik Q tuh..tapi skrang lagi advance..siap nak bukak api dapur lagi..dok nak pulas2 benda alah tuh..adoiiyaii

ayepp..jgn ikut cam cik Q yer..!!

nza said...

wah, rajinnya arif tolong mama mengemas ye.....xpe, bila lagi nk buli mama tu...time weekend la boleh broperasikn...hi.

wan sujaihah said...

rajin nyer dia...ni tolong mama ke....tolong kemas..hehhe...nampak sibuk nyer dia tu

UmiDAnisH said...

huhuhu, lebih kurang danish la ayep ni..terlebih rajin.. tu kadang2 dia nak sgt duk dapr time kita kat dapur, umi danish letak dia ats kerusi..hahahah..

mamalieyna said...

Ain:
tu ler ghanjin nolong, insyallah bes0 nnti pun ghajin juge! cam abahnye..ghajin nolong masak! hehe..

mamalieyna said...

Aida:
insyaallah kak..moga2 gitulah, ringan sket beban mamanya di dapur..hehe..

mamalieyna said...

mamaQasrina:
hoho..cik Q lg advance, bahaya tu..hope ayep tak ikut jejak yg ituw..huhu..

mamalieyna said...

nza:
ye la kak, sesi membuli mamanya..macam2 hal..huhu..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
ha'a nolong menambah kerja mamanya lgi..huhu..dia mmg over sibuk bila kita masuk dapur!

mamalieyna said...

UmiDanish:
tu la dapur ni takde penghadang, kita ke dapur, dia direct tuju kt rak pinggan tu..huhu..

fabulous.farah said...

ayep nak tolong mama masak=p

mamalieyna said...

fabulous.farah:
itu ler, anak teruna yg ghajin!

shahida® said...

ayep nih mcm haikal suka bz kat dapurr..huhu

mamalieyna said...

shahida:
tu la, tak padan anak teruna kan..heheh..!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

rajinnya ayep tlg mama..danish pun skrg ni blh lah nak srh amik itu ini.. mainan dia sepahkan pun, skrg ni dia dah pandai ssnkan semula.. ringan ckit kerja si mama..tul x mamlieyna???

mamalieyna said...

mamadanish:
ayep ni tokleh disuruh lg, bukannya faham..lg kita suh kemas, lg sepah2..huhu..nnti besar sket cam danish, ok la kot..^_^

hajarus said...

alahai rajinnyer anak teruna ni tolong mama kat dapur ekkk.....