About

Monday, April 12, 2010

Ben Ashaari : Segmen Baru : Jelajah Blog IBU


Teruja ni..sebenarnya sebelum ni lagi teruja nak join. bila dah ada kesempatan baeek ni, terusla nekad buat n3 ni..

ramai dah member blogger yang join ini, kini giliran mamalieyna lak nak sama sibuk nak join juge..hehe..so..layan apa yang patut dibuat. Syarat2 oleh En Ben, simple jer..

APA YANG PERLU ANDA BUAT IALAH ;

1 ) HEADER blog BEN ASHAARI - done

2) linkkan ke entri ini .. - done

3) cerita serba sedikit mengenai blog anda ... itu akan membantu promosi blog anda ..

Blog ‘Mamalieyna’ ni kebanyakannya story pasal my little boy..Muhammad Arif Haidar..coz sememangnya blog ni tercipta khas untuk bercerita pasal ‘dia’. Ini kiranya digital diary yang menceritakan progress Arif dari semasa ke semasa, setiap perkembangan, setiap kebolehan, setiap aksi pasti jadi rakaman dan pastinya akan terstory di sini. Di samping tu, terselit juga cerita sampingan si mama dan si abahnya..yelah namanya pun diary..of coz libatkan mama dan abah si arif ni.

Disamping tu jugak, ada la sedikit perkongsian Info dan stori dari luar untuk dikongsi bersama. Yang baik dijadikan panduan, yang buruk dijadikan sempadan.

4 ) dari mana anda tahu mengenai SEGMEN JELAJAH BLOG IBU ini ..

Dari blog en Ben sendiri asalnya, tapi takde kesempatan untuk buat n3 (sbb kita dah follow blog En Ben sebelum ni).. bila tengok kawan2 geng IBU2 semua sibuk buat n3 pasal ni, kita pun teruja. Last terbaca kat blog Ain @ MamaDanishSarah tu, terus nekad nak buat n3 ni..!


Orait tu je..settle..harapnya diterjah oleh En Ben..Suka..^_^..
Thanks En Ben in advance.. :)


33 comments:

zue @ annaleeya said...

seme dah buat erk... akak jeles tul la eina... akak nih bila la nak buat... lg pon blog tak cantik la eina.. malu ar.. huhuhu...

[-suziey-] said...

hehehe..lps ni naik la traffik:p

Ena said...

hehehe..

harus buat nie kan mamalieyna..
sat g.. kan masuk la dalam list tu.. sbb en. ben tu memg nak masukkkan blog ibu2 kan!.. heheheh..

Ain said...

gud luck ieyna....

macam ni baru best!!!!

tunggu ben datang nanti k.....

LYaFRINA said...

GUD LUCK EINA!!

Uda said...

saya nak buat .. tapi tak terbuat lagik.. poyo betul..

mamalieyna said...

zue:
ala akak ni, buat jer..lawa tak lawa blkg kira..cepat2 buat posting, nnti dijengah en ben, best! ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck!! :)

mamalieyna said...

suziey:
arapnya gitula best, meriah sket!

mamalieyna said...

Ena:
tu la, teruja tgk kengkwan sume dh join..harus tokleh lepaskan peluang juge..hehe..

mamalieyna said...

Ain:
hehe..ain le pembakar semangat, terus buat posting ni..hehe..

mamalieyna said...

Lyafrina:
hehe..tQ!

mamalieyna said...

Uda:
uda byk masa apa..buat la..memeriahkan lagi..^_^

mamalieyna said...

Lily:
tQ..lily pun jom la join..!

Ju@Lucky^Mummy said...

seronok nya... tp sy malu lah nak join.. blog saya apa lah sgt..

mamalieyna said...

Ju:
ala suka2 jer.^_^..come join together!

Jieda said...

skang ni semua nak blognya diterjah en ben..selamat diterjah mamalieyna hehehe

mamalieyna said...

jieda:
tu la, terikut2 ngn kwn2 la ni..hehe..jom la together2..hehe..

Siti said...

waaa..nak en Ben terjah gak yer..Harap2 sikit masa lagi datang la En Ben tu. Blog siti pun dia lum terjah lagi..busy kot..byk yang buat permintaan...hahaha

mamalieyna said...

Siti:
ohh ye ke..takpe sabar menanti..hikhik..

shahida® said...

wahhhhhhhhh..gud luck k..terjah jgn tak terjah

mamalieyna said...

shahida:
hehe..suka2 jer ida..! jom aa..^_^

nza said...

hr tu tgk gak kt blog ain ttp masih blurrrr...ooooo, br la faham...

UmiDAnisH said...

huhuhu... nk gak buat entry tp xsmpt..chaiyyok mamalieyna

mamalieyna said...

nza:
saya ada terbaca komen akak yg itu..hikhik..saja suka2 kak..^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
jom sama2 kita..hehe..

fabulous.farah said...

huhuhu..rajin nye en.ben ni..farah pon selalu gak terjah blog ibu2..nak tengok anak2 yang comel=)

mamalieyna said...

fabulous.farah:
tu la, ghajin tul en ben tu..akak saje memeriahkan majlis, mana tau leh bertmbh kenalan kan..

BEN ASHAARI said...

huhu ..dah tengok ... tunggu masa jek .. lagi lama lagi ramai akan masuk sebab dah mula rmai kenal segmen ni ..

saya minta bagi masa skit ...maklumlah ..sorang je buat ... ek ..tqqqqqqq sbb sudi join segmen ni..

mamalieyna said...

Ben Ashaari:
waah sampai jugak en ben kt sini..^_^..thanks ziarah..orait.take ur time! ^_^

Sharinginfoz said...

join jangan tak join kan

Blogging: RM10,000 Sebulan

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben..berguling2 jap kat blog ni :)

CatlinaFly said...

dah ditampil kat blog ben!tahniah! :)