About

Thursday, April 8, 2010

.: aYep maLu.. :.

salam hari khamis..
lambat bernew n3 lak ari ni..
mood lambat mariiiii la..

seb baik mari jugak menjelang nak tengahari ni..
kalo idak boring ler..dan tak best ler..
SEHARI TANPA N3..hikhik..boleh gitu..? ^_^

kalo dulu time mama suka menulis diary kt buku..
setiap hari mesti ada catatan (masa study dedulu)..
sekarang ni digital diary..rasa cam wajib jugak update setiap hari..
tapi diary yang ini..
boleh update citer yang dah hampir basi pun..
kan3x.. :)

orait back to tajuk..
ayep malu?!
hehe..saje tajuk je lebih2..
sebenarnya nak interpramekan latest wajah ayep ni..
dengan kepala barunya..
herm..bila diambil gambo ni..
takde la nampak botak sangat..

ni kali ke2 ayep potong rambut..
lebih pendek compare dengan sebelum ni..
so, tokleh la panggil ayep botak..

mama panggil 'ayep comei' skrg ni! buleh..?..
buleh..ayep kan anak mama..harus la yg baik2 aje panggil ye..hehe..

orait sedikit piccas, yg diambil balik dari gunting rambut malam tu..
lepas mandikan arif dengan air suam, sebab dah mlm kan..
tak mandi kang..miang lak badan..

layan....

aksi malu2 kucing..hikhik..tangan pegang obat..baru lepas makan ubat cirit...arif memang suka makan ubat! sgt senang!


sembam pulak...susah nak snap ni..makin besar makin susah..haish..
jambul kat depan maintain ada..hehe..
..nengok apa tu ayep..tengah baca arahan kt botol ubat eh..dah minum baru nak baca ke..?! ..^_^

p/s : update..kesihatan arif sekarang dah ok, sihat..alhamdulillah..kejap je ambik ubat dah ok skrg..cuma muntah ni, kadang ok, kadang terjadi jugak lagi..ari tu ambik ubat untuk..CB, muntah dan angin..!

48 comments:

ita cutevirus said...

alahai... suke betol ita nengok bulu mate dak ayep yg lebat tu.. huhuhuhuhu..
bagus la ayep tak susah nak makan ubat... bagus..

♥mamaQASrina♥ said...

malu betoi tu..hihihi..a'ahkan makin besar makin susah nak snap gambo..ader ajer bende lain yg nak ditgk..

apa2 pun ayep ngan rambut baru nih makin comei gitu nak plak pakai baju ben10 pink..i like!!

semoga kesihatan ayep bertambah ok yer!!

Ena said...

alahai.. maluneyrrr dier..
dalam malu2 tu.. nak gak senyum2 simpul tu ye eina.. memg comei la..

ayep irfan & anis juge.. suke makan ubat dah sanagt senang.. kejut tetengah malam pun tak per.. surer nganga jer mulut.. heheh..

moge ayep cepat sembuh ye!..

shahida® said...

ayep malu kat anak dara mn tu...haihh anak bujang nihh

mamalieyna said...

ita:
taktau la ita mana mai gen bulu mata lebat ntah..:p

tu la seb baik senang makan ubat!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
makin membesar, mmg mcm tu eh budak2..suka bg perhatian kot lain..huhu..

ben10 pink..hikhik..

thanks auntie! ^_^

mamalieyna said...

Ena:
tu ler pasal, dlm dok malu leh senyum2, geram lak nengonye..hehe..

seb baik anak senang mkn ubat kan, tak la susah hati kita as a mamanya! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
taktau lah, mana ada anak dara dlm umah ni..eeii..

Ain said...

makin hensemm la ayep ngan rambut baru nie....

kalau danish dulu, ain tak sanggup nak botakkan atau potong terlalu pendek rambut dia.....

dia nampak lagi notty jadinya....huhuhu...

chugie said...

alhamdulillah ayep dh semakin sembuh.. cumel die dah lepas potong rambut tu.

my fatin still lagi x sembuh dr batuknye.. risau pun ade ni. :(

Siti said...

cute nye ayep masa tutup muka ngan bantal tu..geram siti tgk..teringat lak kat wafi..balik kang nak gomol2 wafi..hahaha

mamalieyna said...

Ain:
hehe..camtu lak eh..hehe..janji tak betul2x notti..^_^

mamalieyna said...

chugie:
alhamdulillah dh ok..

oh ye ke, harap cepat baik ye..!

mamalieyna said...

Siti:
betul siti, aksi2 cenggini ler buat kita cam geram nak peluk2, gomoi2..hehe..

[-suziey-] said...

ececeh malu2 plak ayep..ekek:D

oo dulu pn mama tulis buku diari..rajin yek.:p

mamamiera said...

alah alahhh...
encem ank aunty ni dgn rambut baru...
malu2 miaw skrg ye bile mama nak snap..

samelah heqal ina..
susah nk d bw ber snap2..
elok2 dah senyum, tang snap je ubah kepala tpt lain.. haiyoo.. pening lalat lah gue.. ;p

~Siti Hajar~ said...

fullamak hencennyer ayep dgn rambut baru...malu2 gitu..

*ayep senang mkn obat na, Danies jenuh paksa, sampai kena pgng 2 org nak sumbat ubat dlm mulut tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alololo...Comelnyer Ayep malu... :)

wan sujaihah said...

alahai pemalu anak bujang mama ni...heheh

nza said...

makin besar afif mkn kuatlh antibody dia nnti.....insyallah bila mkn besar mkn jrg demamnya tu...masa kecil abg farouk mudah kena selsema n terus kena asma, alhamdulillah skrg dh ok...

mamaaerish : said...

cutenyer dier nalu... hik3... ;p

mamalieyna said...

suziey:
hehe..sesekali ayep malu! ^_^

mamalieyna said...

mamamiera:
tu ler pasal..makin bes0, makin pemalu pulak kt camera..huhu..susah no nak fokus..makin dipanggil, makin dia buat dono jerk..anak2..^_^

ct rahani said...

adeh la.. jambul tuh x menahan kak.. makin encem pas potong rambut nih.. seb baik x der anak dara.. klu x leh chop wt menantu.. ekeke..

mamalieyna said...

~siti hajar~
encem eh..maceeh auntie..cayang lah auntie..hehe..

Alhamdulillah la, senang jer..makin dia suka ada la..nak lg dan lg..^_^

mamalieyna said...

Lily:
hikhik..buat mamanya gewaammm..!

mamalieyna said...

wan sujaihah:
malu2 kucin jer..! ^_^

mamalieyna said...

nza:
camtu ye kak, ok la kan..^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
tu la..mamanya lak geram tgk aksi malu dia tuh!

mamalieyna said...

ct rahani:
hehe...boleh..2nd baby..mana tau dpt gegirl..hikhik..

~~*Ummi AFD*~~ said...

alo lo, malu lak anak teruna ni... hehe

tu la, sama macam faris. makin besar, makin susah nak snap gambar...

mamalieyna said...

Ummi AFD:
sama eh..tak best la gitu kan..huhu..mamanya ni suka snap2..hikhik..

E.L.I.Z.A said...

wah template baru lg..cantekkk ahhh i loikeee ♥

hehhe rajin betul tulis diary..skang ni lg rajin update blog..mama update 1 hari per entri ke 1 jam per entri hahahah :P

cute banget ayep tu malu²..sejak bila la pulak panggil ayep ni? hehhe
bulu mata sgt la lebat..bestnya!

Uda said...

alai.. tomelnya.. dak ayep ni..
dah pandai malu2 kucen yer..

fabulous.farah said...

ayep mata cantik..

nieda said...

malu plak dia..

~aSHa~ said...

eh boleh je pangey ayep comei..anak sendiri kan paling comey...

teringat zaman anak pertama dulu, terkeluar dari hati kecil berkata gini 'indah nye makhluk ni'....menitik air mata tgk makhluk jadianNya ini cukup sifat dan sungguh cantik (biarlah org lain kata anak kita tak comey...tapi mama sendiri mesti kata anak sendiri comey kan? sy setuju)

ayep mmg comey...

♥Azie♥ said...

ala malu2 la yer...comel gituew

norihan said...

Ala chomelnya dak ayep ni...iena sorryla saya tak link lagi blog nanti saya bagi tahu kalau dah link...dalam gambar tu anak saya,umur tua sebulan ngan ayep...

zue @ annaleeya said...

malu yer??? hehehe...

ayep sama la cam airel... sgt snang mkn ubat... tak mcm kakak dan abg ngah.... kene paksa mkn ubat...

mamalieyna said...

eliza:
hehe..org terlebih masa gitu ler..asyik2 tukar je templete..hehe..

haha..kalo mampu, nak sejam 1 n3..tp kering la idea nak update sebegitu rupa..hehe..

ayep?..sejak balik kg ari tu, dh melakat pggl ayep pulak..!

thanks..terkenan bulu mata sapa ntah!

mamalieyna said...

uda:
maklum..nak jd lelaki melayu terakhir, kena la bljar..malu2 kucing gitu..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
cantik eh, thanks..^_^

mamalieyna said...

nieda"
malu la, mama nk snap gmbo masuk blog saje.. :)

mamalieyna said...

~asha~
itu la kan, wlupun buruk pd pandangan orang, tapi akan sentiasa elok di mata si ibu! ^_^

mamalieyna said...

azie:
sesekali jd pemalu.>^_^

mamalieyna said...

norihan:
oh ye ke..ok nnti dh ada link kasitau la..leh kongsi2 stori mori..^_^

mamalieyna said...

zue:
mujur la senang kan kak, tak la kita ni susah hati!