About

Tuesday, April 20, 2010

.: aYep & KaSut :.

Lagi 1/2 jam je lg mau balik..
Hari2 dok nantikan time camni..
Sebab mau jumpa sama buah hati pujaan!

Si arif haidar! Hehe..rasa rindu tu sentiasa ada..^_^

Takmo stori mori panjang2 la..
Just to abadikan..
Gelagat si ayep mau pakai kasut!
Kasut baru ni … beli kt uptown damansara jer..
Malam minggu baru2 ni..
Kebetulan kasut ayep tokleh pakai dah yang saiz 4 tue..

Kasut ini saiz 22 lak..herm..
Cepat no la kaki si ayep ni panjang!
Jgn tak perasan..kaler oren jugak jadi pilihan mama!
Hehe sebelum ni oren+blueblack..
Kali ni oren+coklat lak..hehe..

Layan jerlah..
Ada ka mau pakai kasut sambil baring..huhu..
Ayep..ayep..





haish..macam2 gaya ada..last2 marah ler sebab percubaannya tak berhasil! huhu.. :p
rupa kasut baru ayep..lawa tak..taktau berapa lama leh bertahan ni..kaki cepat panjang loo..

p/s kengkadang, kasut abahnye jugak dia suka pakai..angkut sana sini, pakai seret smbil pegang dinding..huhu..
pic ada..nanti2 la upload lagi..byk noo pic kat n3 mama ni..hehe..suka!


38 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe...
sama cam Qis..
Pandai melaram ngan Kasut lily..

Kasut Qis susah nk cari Size dia..
Kecik sgt kaki..skrg masih pakai size 2..
Skrg masih guna kasut BB lg biar pon dh pandai jln....:)

Ayep..cepat jer besar erk kaki dia..
Lawa lah kacut Ayep!! :)

Ena said...

Cam irfan gak la eina.. camtu la .. bile dapat kasut baru pakai sampai lam umah tak mau bukak dahhh.. hoho..

Nor Aishah said...

budak2 memang mcm tu.. suka nak pakai kasut baru... nak2 bila time raya..

~Siti Hajar~ said...

amboi canteknye kasut ayep, nak pakai p mana tu?

mmg kaki budak2 ni cepat pjg kan? Danies & Dalia pun kejap2 kasut dah ketat...

chugie said...

huhu..fatin pun sama gak, susah no nak p carik kasut die.. kaki beso dr umur die.. org kate cepat berjalan, tp x jugak.. gegegge

cun lah kasut ayep ni!

UmiDAnisH said...

hahaha,sama cam danish..kalau kasut baru leh la kasi dia try sdri sebab bila dia xleh nak pakai sdri, dia nak gigit2 kasut tu...huhuhuh

Nadiah Sidek said...

ni mesti mama arif yg suka warna oren ni kan.. :D

Zaidah said...

zai biasanyer beli kasut anak2 bila diorang dah pandai jalan...taklah membazir..n beli kasut waktu petang waktu tulah saiz sebenar kaki...comel kasut ayep....firas pinjam ble2h...bleh lah...

Naura's Villa said...

naura bli kasut damia bli dia dah start jalan..skang ni ntah baper psg kasut dia ada..

fabulous.farah said...

huhuhu..budak2 memang cepat besar kan kaki..lambat lagi raya dah ade kasut baru~

hajarus said...

jangan kate mama ayep jer suka... auntie hajar yang dok tengok ni pun sangat sukaaaaa tengok pic2 ayep ni... :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, sama la macam faris. kasut tak sampai sebulan dah tak muat.

So, sekarang ni kalau nak beli kasut pun beli yg murah2 je.

cantik kasut ayep eh. cepat2 sket jalan, boleh melaram kasut lawa tu... hehe

♥ Reen ♥ said...

santeknyer kasut ayep...
biase la kak budak tngh mbesar kejap je mmnjng kaki nyer...
a'aa reen suka oren&merah last2 baju riza bnyk oren merah yea la ank bujngkn kalo ank dara sure pink hahahah

wan sujaihah said...

alahi comey nyer dia nak pakai kasut...ayep kena duduk la sayang..susah pakai masa baring...

unti nak pinjam kasut leh :)

mamalieyna said...

Lily:
seb baik la, kasut mama ayep ni takbyk, pastu letak kt tmpt yg dia tak nmpak, kalo idak, harus kasut mamanya menjadi mangsa jugak..tak ke pelik boy pakai skt tumit tinggi..hikhik..

mcm2 la diorang ni kan..

ooo..qis camtu pulak ye..
cam ayep ni, dh tokleh pakai kst2nya sebelum ni..huhu..
beli pakai kejap jer..!

mamalieyna said...

Ena:
tu la pasai, pandai sungguh depa ni menghargai pemberian kita kan..huhu..tak kira masa, nak melaram saja!

mamalieyna said...

maszmadi:
huhu..tu la ka..ini belum pandai jln, kalo idak lg la mencuit hati..cat walk dgn kasut baru tu..yuhuu.. ^_^

mamalieyna said...

Nor Aisah:
belum merasa lagi..tunggu this year la kot, tgk excited camno si anak ni berkasut baru di pagi raya ^_^

mamalieyna said...

~siti hajar~
hikhik..ayep nak dalan2 la..pakai kacut bawuu.. :)

tu la, tu yg cam rugi kalo beli yg mahai2..huhu..

mamalieyna said...

chugie:
tu ler kan, kalo dpt berjalan berbaloi sket berkasut2 ni..hehe..

huhu..ayep dh setahun sebulan, lum berjalan ni..kasut sentiasa melekat di kaki if kuar!

mamalieyna said...

UmiDanish:
hikhik...tp comel kan aksi diorang ni..geram bila buat sesuatu tak menjadi, kalo ayep jerit jer..huhu..

mamalieyna said...

Nadiah:
tu ler, taktau lah nape, balik2 berkenan jugak ngn kaler oren! ^_^

mamalieyna said...

Zaidah:
ooo gitu ke tips nya..hikhik..baru tau! herm..ayep ni belum berjalan, dh berpasang2 kasut..tp tak la beli yg mahai2..huhu..

mamalieyna said...

Naurah:
herm..cam tak reti lak kuar umah tak berkasut la naurah..itu yg akak suka beli tu..huhu..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
nk tunggu raya, ayep berkaki ayam le auntie time kuar..tak encem la! :p

mamalieyna said...

hajarus:
tu yg mama suka tempek2 pic ayep kt sini ni, sbb tau auntie suka tengok ^_^!

mamalieyna said...

~lady salwa~
ala, belum berjalan pun ayep dh suka melaramkan kasut ni..hehe..

itu ler, terasa rugi if beli yg mahai2 ni..pakainye kojap aje..^_^

mamalieyna said...

reen:
betul tu reen, if pompuan mesti pinky saje jd pilihan kan..^_^

mamalieyna said...

wan sujaihah:
itu ler, kekonon terro la pakai kasut smbl baring tu..huhu..

auntie mana muat kaki...!

[-suziey-] said...

waa tanteknya kasut baru ayep..hehe cemana ler gayanya nk pakai tu:p

shahida® said...

cantik kasut nih..adidas gituu

mamalieyna said...

suziey:
ntoh ler suziey, layankan saje..^_^

mamalieyna said...

shahida:
adidas from uptown..hehe..^_^

Alimaz-Kembara Terasing said...

anak2 mmg cepat besar kakinya....

mamalieyna said...

Alimaz:
hehe..tu la kan..^_^

mamamiera said...

e'eh.. pandai dah ayep nak pakai kasut.. igt2kan kasut tu dia pakai kat tgn ker..
sbb ayep slalu kalau kuar jln pakai kasut kan..

heqal x reti pakai kasut.. sbb zai jarang pakai kan dia kasut.. ni dia dah pandai jln ni kobar2 zai nk cari kasut kat uptown s.alam.. yg branded tp murah..

Ain said...

cantiknya kasut baru ayep....

syok la nak berjalan nanti...

nza said...

kelakar......waktu belajar la tu...