About

Friday, April 2, 2010

.: asaL laLu siNi je naK nGemaS :.

wah3x..ber new n3 sakan mama ari ni..
hehe..ada masa sket ni..
lagipun piccas2 ni lama terperam..

harus abadikan cepat2..

ni citer nya of coz pasal ayep sowang tue..
asal lalu kat kotak berisi pampers nye ni..
terus kerajinan dia datang!

rajin apa?!

rajin ngemas ler...
haish...sudahnya mama la kena ngemas balik...
huhu..apa nak buat..
dah ini memang tabiat dia!
nampak kotak ni jer, dia rasa excited nak ngemas..!

kat umah ibu pun gini juge..
ibu ada bagitau arif kuat ngemas kt umah ibu skrg..
tmbh2 kotak yg berisi pampers nye lah..
praktis mengira agaknya..hu...hu..

layan... ^_^

macam2 jenis pampers ada..paling banyak 'petpet' ler.. ^_^


sampai terduduk2 dia dok ngira..huhu..


berdiri pul0k.. :p
...."mama..manyak la..tak terkira dah bape ni..! "...

p/s asalkan ayep happy, mama redhakan jer..huhu..

52 comments:

M!Er4N said...

cutenya baby dia :)

salam..just nk promote kaspersky antivirus 2010..lesen key 300 hari..rm20 je..key limited..kalau berminat informs ek

017-9871755 (imran)
mieran_87@yahoo.com.my

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

rajin tol day ayep ni mengemas ek...pandai cari barang tersembunyi ek

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajin yer Ayep tlg mama 'ngemas umah'...

Byk nyer pampers Ayep..Cam Qis lah jugak suke benar ngira pampers dia.. :)

mamalieyna said...

mieraN:
thanks sudi menyinggah, akak lupa nk add mieran la..nnti eh!

herm..cam berminat jugak, nnti akak email eh!

mamalieyna said...

Anje:
dia memang sukaaa...nmpak saje mende2 yg tersembunyi..hehe,,

mamalieyna said...

Lily:
huhu..sama pesen eh, leh geng ni..sama2 pandai mengira la pasni..^_^

mamaaerish : said...

ha ha ha... kita serupa..... kih3

~Siti Hajar~ said...

amboi rajinnyer anak tuna mama nih...tlg mengemas yer..sama la dgn anak2ku d rmh tu, suka bangat kemas, mengemas & terkemas ni...anak2 mengemas tp ibunya yg penat lebih..huhuhu

Ayu Hussien said...

wah rajin nye..bleh jd menantu ni. hikhik....

nieda said...

bagus arif, pandai dan cerdik dia..sampai ternganga mulut arif nak ambil pampers

hazlina said...

nampak gaya mama ayep kena makin rajinla pas ni,hehehe!!!agaknye dia geram kot tgk pampers dia tu..

Ena said...

Wahhhh.. rajin nye ayep ngemas... sambil2 mengira ye ayep!.. pandainyerrr... abis semua di punggah ye.. heheheh.. banyak nyer stok pampers ayep tu.. bestnyerrr... :)

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> sama la kje ank dara ku yg sorg tu, tp sibbaik la saya xletak diapers dia dlm kotak, sy still bbuh dlm polybag huggies lagi, kalo x, sure dia sgt rajin mngemas, tolong mama dia...;p
>> bgusnya ayep tukar2 pmpers xde alahan erk..afrina xleh, kalo pkai drypers ke, ape2 brand selain huggies n mamypoko, mesti naik ruam..demand tggi xhingat..

Zaidah said...

rajinyer ayep mengemas...bebudak memang rajin mengemas...kekadang tu ade setengah budak...lubang kecik pun suka korek...hehehe...klu firas plak suka menyelongkar bakul sampah...habis semua sampah dipunggahnyer....

Ezzah said...

alolololo.....rajinnya dia.. :P puas la mama dia nk kena kemas.. :)

zue @ annaleeya said...

eina... akak suke tau klu anak rajin mengemas nih... Arif same la cam Airel, suke mengemas... pastuh kita penat kene kemas balik... huhuhu...

ita cutevirus said...

aik?? banyaknyer pappers ayep.. huhuhuhu... seb baik pampers iyyad ita tak letak kat dalam kotak.. just biarkan je kat dlm bungkusan & koyak sikit je... muat² tangan mak die.. dulu penah gak buat lubang besar..
tp, tulah kejenye... same je cam dak ayep tu...
huhuhuhuhu...

Siti said...

mak aii..byknye pampers..rajin mengemas nih..hehehe...pening mama dia nak susun balik. :)

mamamiera said...

heishhhh budak ayep nih... mengemas katanye ye... penat mama kamu nk simpan balik taw.. naseb lah bujang ni encem, x jd mama nk marah kan.. ;)

ct rahani said...

saja nk dera mamanya kot.. hehe..

nza said...

rajinnya bujang mama mengemas....

Hamizah said...

hahaha..rajinnya anak bijang mama..

aNnA_jaN said...

amoi rajin sggh anak teruna sorang nih...muahaha..penatla mama nk ngemas blik nih

Uda said...

bagus laaa ayep ni.. kecik2 dah pandai mengemas.. hehehe.. betul ker ayep mengemas ni..

chugie said...

salam knalan..
aduhai lah anak.. abis di sepahkan segala ye..

but the pics will be a very best moment..ever!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

mcm sepupu ct die suke punggah...bile kite masukkan balik..die keluarkan balik. hehehe

fabulous.farah said...

alamak ayep penAt la mama kemas kalo hari2 camni

mamalieyna said...

mamaeirish:
yeke..huhu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la, diorang kalo ngemas rasa seronok ye..kita ni yg fenat..huhu..

mamalieyna said...

Ayu:
haha..ye la, ghajin le sgt! ^_^

mamalieyna said...

nieda:
iyee..jaga2 nnti humaira ikut jejak..hehe..

mamalieyna said...

hazlina:
itu ler, kita lak kena gandakan kerajinan mengemas..huhu..

mamalieyna said...

Ena;
anggap jerlah, dia tgh praktis mengira..huhu..stok harus simpan byk2..hehe..

mamalieyna said...

mamaafrina:
saja masukkan dlm kotak, senang nk ambik..ghupenya senang jugak tuk dak ayep ngemas..huhu..

tu la, arif ok jer tukar2 apa2 jenis pampers.. ^_^

mamalieyna said...

zaidaH:
betul tu, lg susah sesuatu tu, lg suka la diorang..adventure gitu kan..huhu...

lorr punggah tong sampah lg susah lor..jaga2..

mamalieyna said...

Ezzah:
thanks sudi singgah..!

itu ler, sehari mau 2,3 x camni..huhu..

mamalieyna said...

zue:
suka eh..tp fenat la kak..tp terpaksa redhakan jer..kan2x..

mamalieyna said...

ita:
itu ler, taktau nk simpan kt ner bg selamat dr terjahan diorang eh..nmpak saje, dan berkenan saje nk ngemas..huhu..

mamalieyna said...

siti:
takde la pening sgt, main campak masuk dlm kotak jer, tp kalo dh byk kali dlm sehari..fenin la jugak..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera:
itu ler, seb baik encem dan pandai wat muka manja2 gitu, tak jd nk marah2..huhu..

mamalieyna said...

ctrahani:
tu la, mau kasi extra work for mama @home! huhu..

mamalieyna said...

nza:
rajin la sgt kak..huhu..

mamalieyna said...

hamizah:
rajin...rajin kasi mamanya kerja lebih..huhu..

mamalieyna said...

annajaN:
itu la pasal, menambahkan kerja kemas mengemas kita jer..huhu..

mamalieyna said...

Uda:
ntah la uda..ngemas pengertian yg sebaliknya utk anak2..huhu..

mamalieyna said...

chugie:
thanks sudi singgah!

yup, very best moment..nnti suatu ketika, leh flashback! ^_^

mamalieyna said...

sitie:
thanks sudi singgah sini..

ooh ye ke..gitulah proses pembelajaran anak2..kan2x..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
bukan sehari sekali, sehari mau 3, 4 kali camni..huhu..redha je mamanya! marah bkn faham! aiyak..

haslina said...

oho dah rajin yea anak bujang sorang ni...buat mama kerja lebih masa lagi dirumahkan..
hehehe

mamalieyna said...

haslina:
ye..terlebih rajin la pulak si bujang ni..huhu..extra work for mama! :(

shahida® said...

haha bagus tol ayep nihhh..kemas jgn x kemas

mamalieyna said...

shahida:
suka la dia bab2 ni..huhu..