About

Friday, April 2, 2010

.: aRif & PaNda?! :.

Salam Hari Jumaat..
Abah outstation selama 3 hari bermula hari ni..
Huhu..alamatnya mama n ayep lepak kt umah jerler
Cuti sabtu / ahad ni..bowink2x.. huhu…

Arif ada Panda?!
Yee….
PANDA?!

Hadiah dari mama n abah..(boleh kongsi2 jer bagi hadiah?..hehe..)
Basikal Panda!
Comei jer..
Dan arif suka sangat..!
Dah pandai naik sendiri ni..
macam2 gaya ada..huhu..
Bahaya la jugak if tak monitor ni..!

Macam awal pagi tadi..
Sume bangun awal sebab abah nak outstation kan..
Dan arif sama sibuk bangun awal..
Lepas abah g, mama tertido la balik..

Terjaga kejap..haish…!
Nengok arif dah duduk atas beskalnya..
Siap nyanyi2 lagi..
Huhu..nyanyi bahasa dia lah..
Tandanya riang gumbira hatinya tu..

Tapi tulah, bahaya kan..!
Naseb la mama tersedar jugak..!

Ok, terpanjang pulak bebelan..
Hehe…layan piccas jerlah ye..

Beskal Panda for Ayep From Mama & abah...^_^
macam2 gaya ada..huhu..
mata terkuyu..hehe..
"mama....ayep nak turun ni..."
..ni salah satu cara dia nak nek beskal, pastu leh lak marah2 sebab tak berjaya..haha..ada ka naik camni..haish..macam2 la ayep ni! ... mama n abah bantai gelak jer nengok gaya dia ni.. :p


selingan..lepas penat bermain..ayep ni..air liur nya still kuar2 lagi.. baju mesti basah punya... akak kt opis ni kata tu tandanya budak cerdik! hehe...ye ke?..Aminnn... !


..lagi..tersengih saje...!
suka jugak main tolak2.. ^_^
tengah cek apa yg tak kena...beskal rosak eh ayep?! :)

orait...dah ok, nak naik la!..

p/s sila abaikan umah yang 'sangat' kemas itu ye..ayep mmg suka 'kemas' umah!

34 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu...hu...kelako betul...macam2 aksi ada ek....

~Siti Hajar~ said...

comeinyer beskal ayep, sama comei dgn tuannye...dah ada beskal ni satu rmh la ayep blh terjah, siap blh tlg 'kemas2' rmh lg...

**mama ayep sekbek xleh naik, kalu tak blh bw ayep ronda2 nek beskal tu..huhuhu...bayangkan...hehehe

Siti said...

Waaaa...sonoknya ada basikal Panda. Ibu siti nak pinjam leh tak? comei sungguh la aksi Arif nih.

Ena said...

hohoho.. maknenyer eyna puncuti gak la yeh arini.. mrmm.. bestnyerrr.. tp tu la kan.. bowink gak lelame klo x ke mane2.. x pe.. la leg blogwalking kan!>. heheheh..

walllammmakk.. sgt comei la itu panda.. lagi2 biler dah ayep yg naik beskal panda tu.. ena x beli pun beskal canie.. sbb nanti bukan adik yg dapat tp si kakak yg lebih2 naik.. cian kat irfan tu.. asyik kene buli ngan kakak dier.. hoho..

so, mama kasi lambat sikit la kawn utk dak ayep tu.. leh ayep main puas2 sbb x berebut2 ngan sesape.. hehehhee.. tp cian pulak ekk biler ayep main sensorang je ye mama.. hehhehe.. semuanye bergantung pd rezeki kan!.. :)

ops!.. over la komen ena nie.. jgn marah ye..

shahida® said...

wah basikal panda, canggih ni akak beli kt ne..bape ratus???

Jieda said...

hehehe..kelakar cara ayep naik basikal tu.happy dia ye.sengih je

mamalieyna said...

Anje:
tu aa..mencuit ati kengkadang!

mamalieyna said...

~siti hajar~
bukan 1 umah jer, keliling koridor flat ler, dia mau..huhu..bukan 1 pusingan, 3,4 pusingan la jugak..huhu..

haha..tak terbayangkan oleh ku! ahaks..!

mamalieyna said...

Siti:
nak pinjam, arif kira ikut minit..auntie siti nak guna bape minit?! hahaha...

mamalieyna said...

Ena:
kijerlah ena..antar sendirian la dak ayep td, nek moto je..tu la padahnya orang2 yg kurang keberanian tuk drive kete, harapnya takla hujan ari ni..huhu..

mmg cumel kan.. hehe.. alala..siannya irfan camtu, kena buli ngn kakak eh, mai la tumpang main ngan ayep ni..ayep main sorang2 pun boring gak..kengkadang mama la kena jd cam budak2 temankan ayep main, tmbh2 bab nyanyi2..haha.. mana leh lmbt2 bg kwn kt ayep, ayep nk kwn cepat2..hehe..

mamalieyna said...

shahida:
canggih tu?! hehe..kak eina beli kt kedai beskal depan umah kak eina je..mls g jauh2, harga leh runding, kalo kt soping complex rege tetap dah!

herm..rasanya dpt RM 143 je..harga asal bape eh..RM 158 kot..

mamalieyna said...

jieda:
tu aa..klakor je..^_^..mencuit ati!

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

comelah

mamalieyna said...

crazybeautiful88:
thanks sudi singgah..comei eh!

ita cutevirus said...

best la ayep..
pas ni kalo mama & abah go joging, ayep tak yah la dok atas stroller lagik.. dok kat atas panda jer... kan senang...

mamalieyna said...

ita;
betul tu ita..^_^..ayep lg suka, smbil leh dgr muzik..tekan button kt kepala panda tu, berbunyi la ia! hehe..

ezan said...

wah bestnya basikal panda ayep.. leh la bwk sarah naik ek.. huhuhu...

Sue said...

nak pinjam pandaaaa boleh tak ayepp? hihihi..

comel la beskal dan tuan punya beskal. sian dia tetonggeng. lainkali dont drink n drive ok! hehe

mamalieyna said...

ezan:
boleh..sarah muat dok kt belakang tu jer..hehe..

mamalieyna said...

Sue:
comel eh..hehe..

hahaha..tu aa leh lak tertonggek, pastu ada hati nak drive ala2 tertonggek gituw..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Sronoknya si arif..ada basikal Panda lg..cute!!! Leh kasi abg danish pjm???

mamalieyna said...

mamaDanish:
hehe...boleh..main sama2 la..hehe..

zue @ annaleeya said...

tomei beskal panda arif... jom ajak abg Airel main same2...

mamalieyna said...

zue:
jom abang airel...boring la asyik2 main ngn mama je..hehe..

haslina said...

wah da ada beskal sendiri...mesti syok round..dalam rumah pun jadi lah...

mamalieyna said...

haslina:
ha'a...bukan setakad dlm umah je, luar2 mau makan angin ngn beskal ni tau! hehe..

mamaaerish : said...

ha ha ha.... leh jadik stuntman besar sok nih.... ;p

sgt2 best panda tuh... i lioke... (",)

mamalieyna said...

mamaerish:
ekeke..tu la ada gaya!

ni beli kt kedai je, kalo g mall lg pening nak memilih ni..hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel lah Beskal panda Ayep..

Klakar plak tgk ayep naik beskal tu... :D

nieda said...

beskal arif lagi besar dari ariff...happy arif dapat basikal.boleh singgah rumah aunty, bawa humaira duduk belakang nak tak??hehe

mamamiera said...

besaunye beskal ayep...
mmg iena, makin beso makinlah lawak perangai dorang.. :)

p/s: psstt tq beb, insyaallah zai akn luahkan segale sakit ati zai.. zai akn tayangkan muke dia di alam maya nih.. geram nih!!

mamalieyna said...

Lily:
comel kan..suke..ayep pun sukee..

tu ler pasal, mcm2 gaya ada..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
hehe..yelah panda bulat kan..besar dr ayep tu..huhu..

boleh..humaira kena dok blkg tu..ada tmpt duduk..hikhik..

mamalieyna said...

mamamiera:
tu la pasal..takpa ayep pun akan makin membes0, tp beskalnya tu maintain bes0 tu jer..hehe..

ye la, ada2 je peel yg buatkan kita rasa nak bantai gelak.. :)

p/s orait, moga2 tenang lepas tu ok!